Årabrotsvegen 15 B

Haugesund
Prisantydning

3 250 000,-

 • BRA202㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1900
 • Omkostninger95 070,-
 • Totalpris3 345 070,-

Sjarmerende enebolig på stor tomt (1521 kvm). Landlig følelse med stor skjermet hage bare 2 km fra Haugesund.

Beskrivelse

1.etasje: Vindfang, bod, gang, 2 stuer, kjøkken, soverom, wc og byslag. 2. etasje: Gang, bod, bad, 3 soverom og stue.

Vindfang

Romslig gang med garderobeløsning. Trepanel på vegger og tregulv.

Bod fra gang.

Gjestetoalett med tapet på vegger og tregulv. Wc og servant.

Stor stue som er todelt med en ny og gammel del. Den eldre delen er veldig koselig med tømmervegger og nyere laminat på gulv. Vedfyringspeis. Blir brukt som tv stue i dag. Den nye delen har utgang til hagen. Stor og romslig med plass til flere sittegrupper. Også vedfyringspeis her. Malte overflater på vegger og tregulv.

Hvit IKEA Kjøkkeninnredning fra ca 2010. Alle integrerte hvitevarer følger med i handelen. Vask og komfyr er nylig byttet ut (se lengre nede). Malte overflater på vegger og tregulv. Plass til lite spisebord.

Stor soverom med tapet og brystningspanel på vegger samt tregulv.

Loft: Gang med bod. Tapet på vegger og tregulv. VVB står i boden.

Helfliset baderom med varmekabler i gulv. Badekar, dusjkabinett, wc, opplegg for vaskemaskin samt stor baderomsinnredning med lagring og servant.

Soverom 2 er et dobbelt soverom med garderobe. Trepanel på vegger og tregulv.

Soverom 3 er et dobbelt soverom med garderobe. Trepanel på vegger og tregulv.

Soverom 4 er et dobbelt soverom med garderobe. Trepanel på vegger og tregulv.

Loftstue med god plass til alt man trenger her. Tapet på vegger og tregulv.

Godt med boder.

Nyere sikringsskap med ledningsnett.

Vesentlige oppgraderinger: Byttet tak. Ca 2010 Etter isolert og byttet kledning en gang mellom 2000 - 2010. Utført av forrige eier. Kjøkken ca 2010. Oppført utestue. Alt arbeid utført av fagfolk.

Hva følger med i handelen? Integrerte hvitevarer på kjøkken i tillegg til vaskemaskin på bad. Hvitt hjørneskap i stuen. Skaphylle over Tv-en.

Ute: Stor svart gryte i smijern. Melkespannene ute. Lekeapparat med hengekøye. Sofa og bord i hagestue kan følge med om ønskelig.

Nyere oppgraderinger: Ny vask på kjøkken (4 år) Komfyr (2 år) Varmtvannsbereder (2 år) Varmepumpe (3,5 år) Skiftet varmeelement i varmepumpe (1 år) Huset malt for ca 2 år siden. Peis i gamlestue ny i 2018.

Detaljer

Velkommen til Årabrotsvegen 15 B og Kvala!

Man skulle ikke tro man bodde 2,5 km fra Haugesund sentrum her. Skjermet hage på stor tomt vendt mot sør/vest for optimale solforhold. Stor flat gressplen beplantet med frukttrær og prydbusker. Stor terrasse og nyere etablert hagestue (utført av fagfolk).

Boligen er påbygget i 1956 og gjennommgått flere store utbedringer fra 2000 - 2010 med blant annet etterisolering, ny kledning, vinduer samt renovering av tak i 2010.

Boligen inneholder 2 ganger (2 innganger), 3 stuer, kjøkken, 4 soverom, baderom og gjestetoalett. Godt med bodplass. Utestue i hage.

Kort veg til alt! Skole, barnehager, dagligvarebutikker m.m.

Koselig og velholdt enebolig på en sjeldent flott og usjenert tomt!

Velkommen til visning! Husk påmelding.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 118 kvm
 2. etasje: 84 kvm
Bygningsinformasjon

Enebolig opprinnelig oppført i 1900, men påbygget i 56 og oppgradert på tidlig 80-tall og også i nyere tid. Kommunen har ikke bygningstegninger i sitt arkiv og megler har derfor ingen mulighet å vite hva som er byggegodkjent ut fra hvordan bolig fremstår i dag.

Boligen er oppført på grunnmur/ringmur i betong, sparesteinsmur og også noe lødd stein. Betonggulv. Yttervegger i tømret utførelse for opprinnelig del fra 1900, og tradisjonelt bindingsverk for det resterende av boligen. Etasjeskilere i tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med glassert tegltakstein.

Utvendig, Dører: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er noe råte i karm på terrassedøren i nedre del. Enkelte dører er også Tildels strie og åpne/lukke. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig, Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det er ikke rekkverk i kjellertrappen. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig, Etasjeskille/gulv mot grunn Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert skjevheter i etasjeskiller i denne boligen, og det er enkelte steder registrert skjevheter på over 20 mm på loft. Dette vil ikke ha betydning for byggets bæreevne, men er relativt normalt i en slik eldre konstruksjon. Også stedvis knirk. Det er synlige forekomster av borebiller i treverk i kjeller.

Innvendig, Rom Under Terreng: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist andre avvik: Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom, Generell, Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tekniske installasjoner, Elektrisk anlegg: Automatsikringer og AMS strømmåler. Det er underfordelingstavle ved trappen mot nord. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner, Branntekniske forhold: Kostnadsestimat : Under 10 000

Tomteforhold, Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Tomteforhold, Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det er betydelig riss i denne muren som vil utløse utbedig evt utskifting. Manglende rekkverk på denne muren er omtalt under utvendige trapper tidligere i rapport. Kostnadsestimat : Under 10 000

Primærrom

1.etasje: Vindfang, gang, 2 stuer, kjøkken, soverom, wc og byslag. 2. etasje: Gang, bad, 3 soverom og stue.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tilbygg fra 1991 datert 17.12.1991.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på opprinnelig bolig. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral beliggenhet på Kvala bare få kilometer fra Haugesund sentrum. Skole, barnehager og dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet. Sør/vest vendt beliggende hage for optimale solforhold.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til kombinert formål i kommuneplan. (Friområde, bebyggelse og anlegg)

  • kr 3 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 81 250,-
  • kr 95 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 345 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 969,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 721 979,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.06.2022 og selgers Egenerklæring datert 09.06.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 2. des. 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00145
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.