Århaugen 36, 5576 VINDAFJORD

Århaugen 36

Vindafjord
Prisantydning

4 150 000,-

 • BRA305㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår2013
 • Omkostninger104 000,-
 • Totalpris4 254 000,-

Særpreget enebolig med leilighet og garasje i første etasje.

Beskrivelse
 1. etasje – hovedleilighet over to plan: Fin trapp med rekkverk og belagt med skiferstein opp til hovedleiligheten som går over 2 etasjer øverst. Inngang til gang med delvis åpen løsning til stua og kjøkken. Fra gangen er det trapp opp til loftsetasjen, garderobe og en stavs og vannfast laminat på gulv. Spotter i tak.

Stue med store vinduer og flott utsikt ut på Vatsvatnet. TV avdeling, sittegruppeavdeling med ekstra takhøyde. Varmepumpe. Godt med spotter i tak. Samme vannfaste laminattype som i gang og på kjøkken.

Kjøkken med spiseplass, laminatgulv, innredning med underlimt og ekstra stor vask, induksjon koketopp, oppvaskmaskin, benkeplate med barløsning mot stua og ekstra skapseksjon i motsatt ende av kjøkkenet. Spotter i tak.

Hagestue med flislagt gulv og dobbel terrassedør ut til overbygget balkong. Spotter i tak.

Soverom 1 med bambusgulv og spotter i tak.

Soverom2 med bambusgulv og spotter i tak.

Dobbelt soverom3 med bambusgulv og garderobeskap som medfølger kjøpet.

Bad med flislagt gulv med varmekabler, FiboTrespoplater på vegger, vegghengt toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning med dobbel underskuff, trippelt speilskap og spotter i tak.

Loft: Trapp opp til loftstue med bambusgulv, spotter i tak og tre store takvinduer.

Bad2 med flislagt gulv og varmekabler, baderomsplater, dusjkabinett, vegghengt toalett, mulighet for badekar, baderomsinnredning med to underskuffer, moderne servant, to sideskap, to speilskap og to ekstra sideskap. Spotter i tak. To gode kott på hver side. Det ene kottet er innredet med gulvbelegg og spotter og brukes som oppbevaring. Det andre kottet har ventilasjonsanlegget plassert inni.

Dobbelt soverom4 med bambusgulv, spotter i tak og utgang til overbygget balkong.

 1. etasje: Utvendig inngang til teknisk rom med to varmtvannsberedere, ventilasjonsanlegg, sentralstøvsuger, Altibox, rør-i-rør skap, strømskap, sluk i rommet og fliser på gulv.

Garasje: Garasje med port og flislagt gulv. Garasjen er i flukt med boligens 1. etasje.

 1. etasje - Leilighet 2: Inngang til gang med fliser og varmekabler på gulv samt skyvedørsgarderobe.

Doble glassdører fra gangen og inn til stue/kjøkken med åpen løsning. Stua er svært romslig og har en fint murt peis, godt med spotter og bambusgulv. Stua har utgang via doble dører til støpt plate og plen.

Kjøkkenet har fliser på gulv, flott innredning med laminatbenkeplate, induksjon koketopp, ekstra stor stekeovn, stor vask, oppvaskmaskin, amerikansk kjøleskap som medfølger og spotter over innredningen.

Soverom / TV stue med bambusgulv.

Soverom2 med laminatgulv.

Bad/vaskerom med flislagt gulv og varmekabler, wc, bidè, dusjkabinett med massasjedyser, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, moderne servant med to underskuffer og tre speilskap.

 • Det er en blanding av lyse panelplater og trepanel på vegger.
 • Altibox innlagt i alle oppholdsrom og soverom i begge leilighetene.
 • Mange spotter både inne og ute.
 • To nye kjøkken.
 • Sentralstøvsuger.
 • Eget ventilasjonsanlegg for begge leilighetene.
 • Rør-i-rør.
 • Nedløp fra takrenner (metall) tilkoblet rør i bakken.
 • Tak av glaserte takstein.
 • Trekledning er fornyet og overflatebehandlet.
 • Ny peisinnsats i leiligheten.
 • To varmepumper.
 • Sikringsskap med automatsikringer og to målere.
 • Offentlig vei, vann og avløp.
Detaljer
 • Boligen har en leilighet som går over to plan øverst. Hovedleiligheten har i 2. etasje 3 soverom, gang/stue/kjøkken, bad og hagestue. Innvendig flott trapp opp til loft med dobbelt soverom, loftstue og bad/vaskerom.
 • Leiligheten i 1. etasje har gang med garderobe, 2 soverom, stue/kjøkken og bad/vaskerom. Ellers er det både stort teknisk rom og garasje i 1. etasje.
 • Høy standard med flotte flislagte bad med varmekabler og flotte innredninger, mange spotter rundt i huset, flotte gulv, gode garderober, helt nye kjøkken.
 • Utsikt til Vatsvatnet, peis og to varmepumper.
 • Boligen ligger i utkanten av Veldefeltet i Øvre Vats. 10 minutter å kjøre til Ølen sentrum. Ca. 30 minutter til Raglamyr. Barnehage like ved boligen. Utsikt over boligområdet og fra loft er det utsikt mot vest utover landbruksområdet og vannet.
Bruksareal per etasje
 1. etg.: 136 kvm.
 2. etg.: 124 kvm. Loft: 45 kvm.
Bygningsinformasjon

Fundamenter av betong. Gulv på grunn av betong. Isolert med skumplast. Yttervegger i 1. etasje i betongkonstruksjon. Eller er yttervegger i trekonstruksjon. Etasjeskillere av tre. Saltak oppført i trekonstruksjon. Dragere og sperr av tre. Tekket med glasert takstein. Deler av taket er forsterket. Murt pipe. Renner og rennenedløp av metall.

Påbygget tak og fasade endring samt trappeadkomst til 2. etasje i 2018.

Megler har forespurt kommunen og tegninger og kun mottatt tegninger for 2. etasje og loft. Har dog mottatt ferdigattest for ombygging hvor det fremgår at en leilighet i 1. etasje er bruksendret og godkjent.

Det foreligger en annen tilstandsrapport datert 13.12.2020. Eier innhentet ny rapport datert: 31.12.2020 som er vedlagt salgsoppgaven. Selger mener det i første rapport forelå feil, men begge er vedlagt salgsoppgaven. Megler har ikke bygningsteknisk kjennskap til å vurdere rapportene opp mot hverandre.

Da boligen sist ble solgt ble det opplyst at bæreevnen til huset var udokumentert. Den er fortsatt udokumentert, men eier opplyser å ha forsterket bæreevnen etter å ha undersøkt med dyktige fagfolk og fått råd om hvordan han skulle gå frem. Se vedlagt tilstandsrapport fra takstmann.

Primærrom
 1. etg.: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.
 2. etg.: Hall/stue/kjøkken, 3 soverom og bad. Loft: Loftstue, bad/vaskerom og soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.06.2013. Det foreligger også ferdigattest fra påbygg, ombygging, fasadeendring og bruksendring av underetasjen til sekundærleilighet datert 09.12.2019.

Adgang til utleie

Utleieleiligheten i underetasje er en godkjent sekundærleilighet som kan leies ut i sin helhet. Hovedbolig kan også leies ut etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Ny peisinnsats i leiligheten. To varmepumper. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i utkanten av Veldefeltet i Øvre Vats. 10 minutter å kjøre til Ølen sentrum. Ca. 30 minutter til Raglamyr. Barnehage like ved boligen. Utsikt over boligområdet og fra loft er det utsikt mot vest utover landbruksområdet og vannet.

  Adkomst

  Fra Haugesund: Følg E134 østover forbi Knapphus og videre i retning Ølensvåg. Når en har passert den lange sletta i Øvre Vats tar en av til høyre inn fylkesvei 737 i retning Blikra. Ta så andre vei til venstre inn på "Veldefeltet" og Århaugen og man får da boligen rett frem. Boligen er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 150 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysingsgebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 103 750,-
  • kr 104 000,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 254 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 21 436,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Vann og avløp gjelder enebolig og leilighet.

  Renovasjon

  kr 2 839,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Egenerklæring 02.12.20 og Takstrapport 20.12.20. Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. jan. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00406
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse