Øvrehagen, 5580 VINDAFJORD

Øvrehagen

Vindafjord
Prisantydning

6 900 000,-

 • BRA627㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom16
 • Byggeår1994
 • Omkostninger183 820,-
 • Totalpris7 083 820,-

To firemannsboliger selges samlet - utleieeiendom

Beskrivelse

To firemannsboliger bygget med tanke på å drive utleie. Byggene er ikke seksjonert så det er ikke mulig å kjøpe en og en leilighet. Eiendommen selges samlet med 8 leiligheter fordelt på to firemannsboliger. Boligene står på 3 bruksnumre hvorav alle inngår i salget.

Bygg A har totalt p.rom ca. 308 kvm og totalt bruksareal ca. 320 kvm. Leilighetene i bygget er nokså like, men varierer i størrelse fra p.rom 75-78 kvm. Og bruksareal per leilighet varierer fra 75-82 kvm.

Bygg A: 2. Etg. vest Øvrehagen 145 - Utleid for kr. 5500. Utleid siden august 2015. Tidsubestemt kontrakt. Innbetalt depositum kr. 11000,-.

Gang, 2 soverom, bod, bad og stue/kjøkken med delvis åpen løsning.

Det er gulvbelegg på gulver. Malte plater på vegger. Garderobeskap på soverommene. Belegg på gulvet på badet. Badekar med dusjopplegg og forheng. WC. Servant. Enkle baderomsinnredninger.

Kjøkkenet har hvit innredning, opplegg for oppvaskmaskin, dobbel nedfelt vask, fliser i mellom innredningene.

Utgang fra kjøkken/spisestua til terrasse som er delvis overbygget.

Bygg A: 2. Etg. øst Øvrehagen 147. Ikke utleid.

Samme utforming med belegg på gulver, malte plater på vegger, 2 soverom, bad, stue/kjøkken, innebod og utebod.

Leiligheten holder lignende standard som de andre leilighetene.

Bygg A: 1. Etg. vest Øvrehagen 143. Utleid for kr. 5500 per mnd. Utleid siden 07.11.16. Tidsubestemt kontrakt. Innbetalt 2 mnd depositum kr. 11 000,-.

Samme utforming med belegg på gulver, malte plater på vegger, 2 soverom, bad, stue/kjøkken, innebod og utebod.

Badet har baderomsplater i dusjsone, forheng foran badekar, wc, opplegg for vaskemaskin, servant og et sideskap. Det som skiller denne i forhold til andre er at det er montert vedovn med glassdør. Ikke utgang til balkong.

Bygg A: 1. Etg. øst Øvrehagen 141. Utleid for kr. 5500 per mnd. Utleid siden 2006. Tidsubestemt avtale med 1 mnd oppsigelsestid.

Bad med badekar og dusj på vegg, forheng, belegg, wc, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, utslagsvask, enkel standard, plater på vegger. Stue og kjøkken med åpen løsning, belegg på gulv, hvit innredning med dobbel nedfelt vask i benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Bod med belegg på gulv og betongvegger. Varmepumpe.

Bygg B har p.rom totalt areal 288 kvm. og totalt bruksareal på 307 kvm. Leilighetene i bygget er nokså like, men varierer i størrelse fra p.rom 71-74 kvm. Og bruksareal per leilighet varierer fra 75-81 kvm.

Bygg B: 2. Etg. vest Øvrehagen 137. Utleid for kr. 5500 per mnd. Tidsubestemt avtale. Innbetalt 2 mnd depositum kr. 11 000,-.

Leiligheten har også 2 soverom, innebod, utebod, bad og stue/kjøkken. Leiligheten holder tilnærmet samme standard som de fleste andre leilighetene i følge selger. Men det er fuktmerker i tak som følge av kondens pga avslått ventialsjonsanlegg i følge selger.

Bygg B: 2. Etg. øst Øvrehagen 139 – Ikke utleid.

Helt like den andre bare speilvendt. 2 soverom, gang, stue/kjøkken med belegg på gulv, malte plater på veggene. Garderobeskap på begge soverommene. Bad med gulvbelegg, badekar med forheng, wc, opplegg for vaskemaskin. Ikke varmekabler på bad. Støpt gulv og innlagt belysning i boda.

Bygg B: 1. Etg. vest Øvrehagen 135 – Utleid for kr. 5500 per mnd. Tidsubestemt kontrakt. Innbetalt depositum kr. 11000,-.

Inngang til gang med gulvbelegg på gulvene. 2 soverom og garderobeskap til begge soverommene. Bad med varmekabler i gulv, belegg, badekar med forheng og dusj, wc, opplegg for vaskemaskin, servant med liten baderomsinnredning.

Bygg B: 1. Etg. øst Øvrehagen 133. Ikke utleid.

Denne leiligheten er litt mer oppusset enn de andre. Det er tak over inngangsparti og en kan gå tørrskodd fra leiligheten og ut til uteboden. Gang med belegg på gulv, malte veggplater, garderobeskap. Soverom med belegg på gulv. Soverom2 med dobbelt garderobeskap, panelovn og belegg på gulv. Stue/kjøkken med belegg på gulv, panelovn på vegg, Kjøkkeninnredning med fliser mellom innredningene og dobbel nedfelt vask i benkeplate. Bod med belegg på gulv og betongvegger.

Alt av hvitevarer, persienner, plissè gardiner og gardinstenger er leieboeren sitt og følger ikke leiligheten.

Typisk utleiestandard.

NB: Vedlagte bilder er fra de samme leilighetene som vedlagte plantegninger. Dette er de 2 leilighetene som står tomme og er på ingen måte valgt ut fordi de er de to fineste leilighetene (tvert i mot). - I forhold til vedlagte plantegninger er det noen avvik fra leilighet til leilighet ettersom de har inngang fra baksiden eller fra siden av bygget. Og ettersom de er vendt mot øst eller vest (speilvendt).

Detaljer
 • Boligene er bygget for utleie og har 8 leiligheter hvorav 5 av dem for tiden er utleid. Typisk utleiestandard.
 • Beliggende i Øvrehagen (også kalt Golan) like ovenfor Ølen sentrum med kort avstand til Fatland slakteri, skoler, arbeidsplasser og butikker i Ølen sentrum. Etablert boligområde med hovedsaklig eneboliger og noen leiligheter. Hver leilighet har bruksareal på mellom 75-82 kvm. og har 2 soverom, gang, bad, innebod, stue/kjøkken + noen har utebod.
 • Med 5 av 8 leiligheter utleid gir dette en årlig leieinntekt på kr. 330 000,-.
Bruksareal per etasje

Per bygg: Bygg A ca.320 kvm. Bygg B: ca. 307 kvm.

Bygningsinformasjon

Bygget i tre.

Primærrom

I alle leilighetene inngår 2 soverom, bad, gang og stue/kjøkken i primærrom. I noen leiligheter er også innebod inntatt i p.rom dersom boda er innredet.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse kun for det øverste bygget datert 16.06.95.

Merknader: - Skillekonstruksjon på loft må utføres/utbedres slik at den tilfredsstiller min. B30 Jdr. BF Kap 31:2 og tabell 30:41. - Ventilasjon i baderom og boder i u. etg. må etableres Jfr. BF Kap 47. - Feieluker må utføres med lukkemekanisme Jfr. BF kap. 49. - Det må etableres fall ut fra bygg og ved inngangsdør i leilighet i første etasje Jfr. BF kap. 43. (det foreligger kommunikasjon m/Ølen kommune vedr merknader som kan sees hos megler)

Det mangler både ferdigattest og midlertidig brukstillatelse på det nederste bygget. I følge kommunen er det aldri blitt søkt om noen av delene og det vil bli vanskelig å få dette nå. Det er i følge kommunen nokså vanlig fra den perioden.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende boligeiendom som kan leies ut i sin helhet eller del for del.

Vei/vann/kloakk
 • Privat vann - Ølen Vassverk. Avgifter til vann kommer i tillegg til de kommunale avgiftene. Ta kontakt med Ølen vassverk for å få opplyst årsgebyr.
 • Kommunalt avløp.
 • Adkomst via offentlig vei.
 • Renovasjon faktureres av HIM og forutsetter et lite abonnement pr. leilighet.
Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i Øvrehagen (også kalt Golan) like ovenfor Ølen sentrum med kort avstand til Fatland slakteri, skoler, arbeidsplasser og butikker i Ølen sentrum. Etablert boligområde med hovedsaklig eneboliger og noen leiligheter.

  Adkomst

  Fra Ølen sentrum følger en E 134 oppover og tar første vei til venstre etter at en har passert Fatland slakteri. Følg veien oppover og hold til høyre når veien deler seg oppe i starten til byggefeltet. Kjør over fartsdump og følg veien rundt skarp venstre sving. En får da de to firemannsboligene på høyre hånd.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 6 900 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 172 500,-
  • kr 183 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 7 083 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 68 516,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Kommunale avgiftene er totalt for de 8 leilighetene.

  Renovasjon

  kr 2 150,- pr. år. Dette forutsetter lite abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse
  • Innbetalt depositum blir overført fra selger til kjøper samtidig med oppgjøret. Alle leieboerne tegner eget strømabonnement.
  • Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen kun hvis de tilhører selger.
  • Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.
  • Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for disse boligene.
  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Egenerklæring fra selger datert 14.09.2021. Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetaket sin representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. sep. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00279
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.