133/173 Feøy

Karmøy
Prisantydning

550 000,-

 • BRA0㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger25 070,-
 • Totalpris575 070,-

Nydelig fritidstomt med sjølinje på over 36 meter.

Detaljer

Nydelig fritidstomt med sjølinje på over 36 meter. Man kan bygge BYA - 80 kvm. fordelt på maks 2 enheter (f.eks. hytte og uthus). Den minste enheten skal ikke overstige 20 kvm. Maks gesimhøyde 3,5 meter. Maks mønehøyde 6 meter fra gjennomsnittlig planert terreng. Skal oppføres i enkel utforming.

Tomta har et naustområde ved siden av som skal være for naust og båtplass til de tre tomtene som ligger her i området (Se kart). Grunneier av naustområdet har i følge selger sagt at kjøper kan få kjøpe nausttomt der. For fritidsboliger med tilknytning til sjø kan det i følge reguleringsplan også føres opp naust på tomta. Dette kommer i tillegg til 80 kvm. BYA.

Mulighet for offentlig vann via privat vannledning som allerede er ført frem til tomtegrensen. Nærmere presist like ved området regulert for naust like nord/vest for tomta. Selger deltok sammen med eier av GNr: 133 BNr: 124 og en annen nabotomt i legge frem vannledningen og betalte for dette. Slik at det skal bli enklere å knytte seg seg til vann for kjøper.

Kjøper kan søke om utslippstillatelse. Reguleringsplanen stiller krav om renseanlegg med slamavskiller.

Strømstolpe i nærheten til tomtegrensen.

 • Beliggenhet

  Flott hyttetomt på Ulvøy, Feøy som ligger vest av Haugesund og kun en kort båttur fra Karmøy og litt lenger båttur fra Haugesund sentrum. Tomten ligger i et område regulert til 3 frittliggende fritidsboliger med 3 nausttomter ved siden av.

  Feøy (også Føyno) (Føyne/Føynå på dagligtale) er en øygruppe i Karmøy kommune, beliggende mellom Torvastad og Utsira. Feøy har et areal på 1,3 km² og om lag 40 fastboende (2018). Det var tidligere barneskole her, men denne er nå lagt ned. Fastboende barn går på Torvastad skole (bygget 2015). Rutebåtforbindelse til Haugesund og Torvastad drives i dag av Kolumbus, med overfartstid på henholdsvis 20 minutter og 10 minutter. Dette muliggjør dagpendling til jobb og skole på Karmøy/fastland.

  På første halvdel av 1900-tallet var det nikkelgruver på Feøy, som ellers har vært preget av gårdsbruk og fiske. I dag har øya en god del villsau som beiter store deler av året. Ellers driver Norwegian Royal Salmon lakseoppdrett ved Feøy.

  Feøy er en svært populær ferieøy med sin skjærgård, viker, kanaler og idylliske friluftsområder. Mange har bygget hytte eller skaffet seg eldre bolighus som de bruker til feriebolig.

  Ved kaien, der rutebåten ankommer, ligger Feøy Dagligvare, som har godt vareutvalg samt salg av diesel og bensin.

  Adkomst

  Fra Austre Hamn er det cirka en kilometer å gå til eiendommen. Man følger Ulvøyvegen til Ulvøy og bøyer nord for Ørnafjellet til Kvaløysundet. Her ligger eiendommen. Man står også selvsagt fritt til å ta egen båt direkte til eiendommen.

  Regulering

  Hele detaljreguleringen er vedlagt salgsoppgaven. Utdrag av noen nøkkelpunkter fra reguleringplanen:

  BYA - 80 kvm. fordelt på maks 2 enheter (f.eks. hytte og uthus). Den minste enheten skal ikke overstige 20 kvm. Maks gesimhøyde 3,5 meter. Maks mønehøyde 6 meter fra gjennomsnittlig planert terreng. Skal oppføres i enkel utforming.

  Saltak med takvinkel på mellom 30 og 45 grader.

  Renseanlegg med slamavskiller.

  Et område i sjøen ca. 50 meter fra land er ihht. kommuneplanen regulert til råstoffutvinning.

  • kr 550 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 13 750,-
  • kr 25 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 575 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Det er pr i dag ikke kommunale avgifter.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. okt. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00142
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.