Åkravegen 101

Karmøy
Prisantydning

2 990 000,-

Solgt
 • BRA177㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1954
 • Omkostninger88 705,-
 • Totalpris3 078 705,-

Koselig og idyllisk familiebolig med sentral beliggenhet - Velpleid og innholdsrikt uteområde

Beskrivelse

Murhus over 3 etasjer med stor og idyllisk tomt sentralt på Åkrahamn. Entrê i inngangspartiet etterfulgt av en romslig og lys gang i halvåpen løsning til stuen. Gangen har fliser på gulv og huntolitt plater på vegg, med panel i tak. Stuen er lys og romslig med tregulv og klassisk panel i tak og enkelte vegger. Pipen er plassert sentralt i rommet. Rommet gir en følelse av historisk apell med en moderne vri. Veldig bra med lysinnslipp gjennom vinduene og dobbel terrassedør som kan åpnes for å utvide "stuen" til terrassen og slippe inn frisk luft. God plass i stuen til å ha spisegruppe og salong. Fin og klassisk vedovn som passer godt inn i miljøet og stilen til boligen.

Fine kjøkkenfronter i lyse farger for å gi rommet en best mulig romfølelse i samarbeid med stort vindu. Godt opplyst rom med spotter i taket og lys under overskapene for best mulig arbeidslys. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående kjøleskap, stekeovn, kjøkkenvifte, oppvaskmaskin og vask i kjøkkeninnredningen. Bra med skap og hylleplass. Plass til frokostgruppe.

Badet er i forbindelse med gangen og er lyst og fint med innvendig murvegg på 2 av veggene, samt panel på tak og flere vegger. Vegghengt toalett med innebygd sisterne i kasse, som fungerer som en dekorativ hylle. Flott baderomsinnredning med flott blandebatteri i sort og rose detalj. Dusjkabinett.

Trappen opp til tredje etasje blir på mange måter som et kunstverk på grunn av de røde teglsteinene og speil. I tredje etasje finner man hovedsoverommet som er innbydende og lyst. Innebygde garderobeskap og god plass til stor dobbelseng. Det er 2 soverom til av god størrelse, samt en loftstue med tilhørende wc.

Kjeller er inneholder et stort innredet rom som kan brukes til kjellerstue/hobbyrom. Egen inngang fra hagen til kjelleren. Flere boder med gode oppbevarings muligheter.

Uteområde preges av å være stort, velholdt og innholdsrik. Blant annet er den en flott pergola med terrassedekke. Kjekt drivhus hvor en kan plante det man ønsker. Mye busker og trær, samt en stor hage. Terrasse i tilknytting stuen og en balkong hvor en kan nyte kaffi/solen med utsikt over felte. På mange måter så tilfører uteområdet et hint av harmoni, frihet og avslapping med sitt parkpreg.

Husk påmelding til visning! Denne eiendommen bør oppleves for best mulig opplevelse og det rette inntrykk.

Detaljer

Boligen er innredet over 3. plan og Inneholder: Kjeller: Yttergang, 2 boder , gang, innredet rom, vaskekjeller, bod under trapp m / vvb. 1.etasje: Vindfang, gang, vaskerom, bad, kontor, kjøkken og stue. Loft: Gang, toalettrom, 3 soverom og stue.

Åpen hagestue, bod, drivhus og garasje.

Bygningsinformasjon

Fundamenter av betong. Boligen er oppført med dobbel teglmur, tilbygget isoblokker i leca. Pusset overflate. Saltak oppført i trekonstruksjon. Tekket med skifer. Garasjen er oppført med sementblokker og taket er tekket med eternitt. Portåpning er tettet av vegg i trekonstruksjon og stedbygd dør. Vindu av tre. Gulv av betong. Synlige konstruksjoner innvendig.

Følgende har fått Tg3 store eller alvorlige tiltak: vaskerom må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Overgangen mellom gulv og vegg er ikke anordnet som våtrom.

Følgende har fått TG 2 Som kan kreve tiltak: - Taktekking - Taktekket på opprinnelig tak er fra byggeår og er ikke lagt om. En må forvente noe rust dannelse på innfestingen. En må forvente noe grønskedannelse på dekkbord. . Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Veggkonstruksjon - Ytterveggene framstår som godt vedlikeholdte. En må forvente noe riss dannelse i pusset overflate. Takkonstruksjon/Lof t- Det er registrert symptom på aktivitet fra borebiller (mott) på deler av takkonstruksjonen. Angrep kan forekomme i alle deler av bygninger. Det er et vanlig problem, men de mest utsatte bygningskonstruksjonene er i forbindelse med kjølige rom med høy luftfuktighet, for eksempel kjellere, loft og andre deler i bygninger som er uten fyring. Det kan ta mange år før skadene blir alvorlige, og ofte dør angrepet ut uten at tiltak må iverksettes. Det ble registrert noe varierende slitasje på vinduer som ikke blir fornyet. Noe malingsslitasje. Faste lukkevinduer. Enkelt vindu på kjøkken. Punktert glass på takvindu. Dører - Det ble registrert noe slitasje. Rust dannelse på hengsler. Balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det ble registrert noe sprekkdannelse på plattinger av betong på utvendig trapp. Kjelleren har noe merker etter fuktighet på nederste del av vegger. Det ble registrert stedvis fuktighet på nederste del av panelet på rom under terreng. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det ble registrert skjevhet på forstøtningsmur og rekkverk.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 60 kvm Yttergang, 2 boder , gang, innredet rom., vaskekjeller, bod under trapp m / vvb. 1. etasje: 80 kvm Vindfang, gang, vaskerom, bad, kontor, kjøkken og stue. 2. etasje: 37 kvm Gang, toalettrom, 3 soverom og stue. Primærrom 1. etasje: 80 kvm Vindfang, gang, vaskerom, bad, kontor, kjøkken og stue. 2. etasje: 37 kvm Gang, toalettrom, 3 soverom og stue.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger. Septiktank.

Oppvarming

Vedovn i stue. Pipen ble oppgradert i 2014. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på et veletablert boligområde med umiddelbar nærhet til Grindhaug skole, legevakt, barnehager, ungdomskole, vidergående skole og Åkrehamn sentrum. Like i nærheten er det forskjellige turmuligheter i flotte omgivelser.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er i område regulert til bolig.

  • kr 2 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 88 705,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 078 705,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 16 609,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon, feiing, slam og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 673 260,- for 2021

 • Diverse

  Taklampe i stuen medfølger ikke i handelen.

  Vedlagt plantegning av kjelleretasje angir soverom og stue. Disse rom er ikke inntatt i p-romsareal og er ikke godkjent innredet til dette formål.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  23.08.23 og selgers Egenerklæring datert 21.08.23 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Aud Mona Are Aase
 • Oppdragsnummer: 01230345
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.