Alf Skares gate 16B

Haugesund
Prisantydning

1 850 000,-

Solgt
 • BRA66㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2004
 • Omkostninger56 080,-
 • Totalpris1 914 733,-
 • Felles/mnd1 619,-

Kjekk leilighet i 2. etasje med attraktiv beliggenhet i Skåredalen - To terrasser - Barnevennlig boligområde!

Beskrivelse

Leiligheten holder hovedsakelig standard fra byggeår og fremstår som normalt vedlikeholdt.

Leilighetens stue og kjøkken er i åpen løsning, men samtidig inndelt i naturlige soner. Det er her god plass til både sofagruppe, spisebord og øvrig oppbevaring. Kjøkkeninnredningen er foliert og har godt med skap- og benkeplass. Det er parkett på gulv og malte vegger. De store vindusflatene gir rikelig med naturlig lysinnslipp i rommet. Kjekk sørvendt balkong fra stuen.

Baderommet har opprinnelig standard med varmekabler og gulvbelegg på gulv. Badet er innredet med dusjkabinett, wc og vask i seksjon. Opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har i tillegg separat bod med sluk. Andre leiligheten har omgjort dette rommet til eget vaskerom.

Leiligheten har to soverom hvor begge har parkett på gulv og malte vegger. Hovedsoverommet er av god størrelse og har god plass til dobbeltseng, garderobeskap og nattbord.

Utvendig sportsbod under terrassen ved entrè.

Detaljer

Leiligheten inneholder gang, bod/ teknisk rom, bad/ vaskerom, to soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Terrasse i forbindelse med entrè og fra stue. Utvendig sportsbod på bakkeplan.

Bygningsinformasjon

Bygningen har grunnmur av betong. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med trepanel. Saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:

*Utvendig: Det ble registrert noe grønskedannelse og malingsslitasje på rekkverket. Membran på terrasse over 18 år. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

*Innvendig: Det ble registrert noe slitasje i parketten i stue/kjøkken. Det er mindre oppsprekking som følge av tidligere fuktighet ved radiator og ved kjøkkeninnredningen. Det ble ikke registrert fuktighet ved måling. Målt høydeforskjell på over 15 mm (stue/kjøkken). Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 21 mm skjevhet gjennom hele hovedsoverommet. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

*Våtrom: Mer enn halvparten av levetiden til veggens tettesjikt har passert (bad/vaskerom). Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen(bad/vaskerom). Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen på teknisk rom/bod. Teknisk rom/bod har kun naturlig ventilasjon.

*Tekniske installasjoner: Det er ikke synliggjøring av eventuelt lekkasjevann nede på veggen. Det er rør i bunn av rørskapet, men det lar seg ikke avgjøre hvor vannet eventuelt ledes. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstanken iht. gjeldende forskrift. Varmtvannstanken er koplet med plugg i stikkontakt. Varmtvannstanker har høy effekt og over tid kan dette medføre brann i overgangen mellom plugg og stikkontakt. Hovedsakelig skjult elektrisk opplegg.

Primærrom

Rekkehus Bruksareal 2. etasje: 66 kvm Primærrom 2. etasje: 63 kvm Stue/Kjøkken, Gang, Soverom, Soverom 2, Bad/Vaskerom Sekundærrom 2. etasje: 3 kvm Teknisk rom/bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.02.04

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Leiligheten har oppvarming via fjernvarme/ radiator samt varmekabler på bad.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et barne- og familievennlig område med gangavstand til dagligvare, barnehage og barne/ungdomsskole. Kort avstand til fantastiske turomgivelser i Djupadalen og badeplass i Eivindsvatnet. Fra eiendommen er det kun en kort kjøretur unna Raglamyr med supre handlemuligheter og Haugesund sentrum med sine fasiliteter.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert for konsentrert småhusbebyggelse ifølge Kommunen.

  • kr 1 850 000,- (Prisantydning)
  • 8 653,- andel fellesgjeld pr. dato 14. mar. 2023
  • 1 858 653,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 56 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 914 733,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 619,- avsetning til vedlikehold, forsikring på bygg, forretningstilførsel, renter og avdrag andel fellesgjeld samt standard abonnement på fiber fra Telenor. Det er opplyst at felleskostnadene kommer til å øke med kroner 200, til totalt 1819 som tres i kraft 01.05.2023.

  Kommunale utgifter

  kr 11 120,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 499 367,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke fastsatte parkeringsplasser, men skal være minst en parkeringsplass per leilighet, samt flere plasser for gjester.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  16.03.2023, selgers Egenerklæring datert 13.03.2023, vedtekter og husordensregler . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. apr. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230113
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.