Ålfjordvegen 1426

Sveio
Prisantydning

4 500 000,-

Solgt
 • BRA99㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1971
 • Omkostninger126 230,-
 • Totalpris4 626 230,-

Våga - Et lite stykke paradis - Ca. 83m strandlinje - Båtnaust, flott hytte og stor kai - 2 mål tomt!

Beskrivelse

Det første som møter deg når du ankommer Ålfjordvegen 1426 med båt er kaien. Her er det to flytebrygger. Den ene er benyttet av eier v/flytting av større ting fra båtplassen og over til hytta. En veldig god dybde v/kaien, så her kan en legge større båter.

En stor støpt kai, med nye terrassebord oppå. Disse ble lagt nye i 2022. Arbeids- og sløyebenk m/vask og utepeis. Stupebrett og generelt flotte bade forhold. Støpt trapp + en flyttbar tretrapp. Ved naustet er det en liten innebygd badekult, som er perfekt og trygt for de aller minste av oss.

Et stort og godt naust, med plass til alt en behøver. Hjemmelaga båt-kran, for å enkelt heise båt inn og ut av naustet v/slutten av sesongen. Vernøy 430 SL båt - kan kjøpes etter nærmere avtale.

Fra kaien og naustet er det trapp gjennom terrenget og opp til hytta.

Hytta fremstår som en koselig Norsk hytte med flotte omgivelser. Hytta har i alt tre soverom med totalt 8 sengeplasser, da det er køyeseng på to soverom. Alle soverom har garderobeskap, belegg i gulv fra 2009, panel i vegg og tak, samt vinduer nye fra 2015.

Flott bad fra 2007. Belegg i gulvet med varmekabler. Dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Vask i seksjon og vegghengt toalett (2017).

Stue og kjøkken i åpen løsning. Parkett i gulvet og panel på vegg og i taket, noe som gir en lun og fin hyttefølelse.

Kjøkkenet har Ikea innredning fra 2006 med fliser over benkeplate, frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger handelen. Det er generelt god plass i stue/kjøkken. Her får en fin plass til en større sitte- og spisegruppe. Vedovn med brannmur i teglstein. Store vindusflater mot nord med nydelig utsikt- Søre-veggen har ny kledning og nytt vindu. Det er mulighet for å koble seg til tv/internett via Altibox, fra strømstolpe like v/tomtegrensen.

Automatsikringer installert av Persson elektro i 2010. Bod med tilkomst utenifra. Her har du alt teknisk til vann & avløpsanlegg. Frostvakt. VVs.

Detaljer

Hytta inneholder gang, tre soverom, bad, stue/kjøkken i åpen løsning og utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Hytte med alt på 1 plan, med krypkjeller og kryploft. Det er i tillegg tilhørende naust og vedbod på eiendommen. Grunnmur i naturstein og mur. Fasade med liggende og stående kledning og listverk i treverk. Tak er tekket med aluminiumsplater. Naustet har eternitt tak og delvis støpt dekke med tregulv over.

Bygningstegninger viser ikke bad. Dette antas å være et tilbygg som ikke er byggemeldt i sin tid.

Sammendrag av boligens tilstand og oppsummering av avvik: Store eller alvorlige avvik - TG3: Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold.

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Veggkonstruksjon Utvendig - Takkonstruksjon/Loft Utvendig - Vinduer Utvendig - Dører Innvendig - Overflater Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad Våtrom - Ventilasjon - Bad Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg Tomteforhold - Terrengforhold

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Taktekking Utvendig - Nedløp og beslag Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig - Pipe og ildsted Innvendig - Krypkjeller Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad Våtrom - Overflater gulv - Bad Kjøkken - Overflater og innredning - Stue/kjøkken Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tomteforhold - Drenering Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter

Primærrom

Hytta Bruksareal 1. etasje: 67 kvm Primærrom 1. etasje: 65 kvm Sekundærrom 1. etasje: 2 kvm

Naust Bruksareal 1. etasje: 32 kvm

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for hytta eller naustet. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Det ble i 2017 inngått et tingrettslig sameie mellom hyttenaboene for å få på plass et felles avløpssystem. Det ble da installert et Biovac avløpsrenseanlegg. Dette er ekvivalent 50pers. Rørlegger Thuestad har lagt avløpsledninger, det er også tinglyst en rett til å ha kloakkpumpestasjon (på naboeiendommen) til anlegget, like utenfor eiendomsgrensen. Det er i dag 13 medlemmer i sameiet og de har i dag 112.000, - på konto, som benyttes til vedlikehold og drift av anlegget. Slamtømming er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Kommer du fra Sveio tar du til høyre i Haukås-krysset inn på E39. Ta så første til venstre fra E39 inn på Vågavegen mot Våga. Denne følger du til du treffer på Ålfjordvegen og Ålfjorden. En parkerer like ved den gamle landhandelen. Her er det førstemann til mølla prinsippet som rår. Båtplass v/ parkeringsplass - Årsleie for båtplass er kr.5.650,- per år.

  Eiendommen er i utgangspunktet veiløs og tilkomst skjer enklest med båt. Men, i skyldskifte datert 07.12.1938 refereres det til adkomstveirett frem til offentlig veg. Det er dermed en ferdselsrett/gangrett over gamle hovedbruket.

  Skal du spasere fortsetter du forbi landhandelen og parkerer helt innerst i Brokasundet. Spaserer en fra parkeringsplassen, vil dette ta rundt om 10min i et bedagelig tempo.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert som "LNF", dvs. landbruks-, natur- og friluftsområde i kommuneplanen for Sveio 2021-2023.

  • kr 4 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 126 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 626 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 6 258,- pr. 2023. Årlige kostnader blir fordelt på 2 terminer. Slam faktureres hvert 4.år for fritidsbolig. Avgifter varierer etter forbruk.Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, samt eiendomsskatt og renovasjon.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Hytta selges med stuemøbler og TV, soverommene med senger og madrasser. Gardiner og persienner selges med hytta. Noe verktøy, stige, maling, materialer, fiskegarn, tauverk, fendre etc etc vil også følge med salget. Bord ute på kai og terrasse utenfor stue følger med. Parasoller til disse følger med. Utepynt på kai/naust og i hage vil for det meste følge med.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 09.05.2023 og selgers Egenerklæring datert 21.05.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230190
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.