Alvanutlia 5

Aksdal
Prisantydning

1 500 000,-

Solgt
 • BRA93㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1994
 • Omkostninger6 960,-
 • Totalpris1 574 547,-
 • Felles/mnd5 065,-

Aksdal - Praktisk og stor leilighet med 2 soverom - garasje - Ingen dok.avgift!

Beskrivelse

Velkommen til Alvanutlia 5 en praktisk og stor leilighet med to soverom. Leiligheten ligger fint til og har gode utsikt- og solforhold! Oppført i 1994 og holder i stor grad normal elde etter dette.

Entre med sikringsskap.

Innvendig i leiligheten er det to store boder med rikelig med oppbevaringsplass. I det ene er det laget til garderobe.

Teknisk rom/vaskerom med 200l VVs, utslagsvask og brannslange. Det er også opplegg til vaskemaskin.

I gangen er det et lite innhukk til yttertøy, samt tilkomst til kryploft.

Bad med belegg og varmekabler i gulvet og baderomsplater på vegg. Gulvstående toalett, dusjkabinett og vask i seksjon.

To soverom begge i gode størrelser. Garderobeskap på begge romma.

Stue med flott utsikt og utgang til innebygd utestue. Stuen har god plass til større sittegruppe. Vedovn.

Kjøkken i god størrelse. Frittstående komfyr medfølger handelen. Kjøkkenet er generelt i en tilstand hvor ny innredning må forventes.

Garasje og utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Innvendig - Overflater Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Vinduer Utvendig - Dører Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig - Radon Innvendig - Innvendige dører Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad Våtrom - Overflater vegger og himling - Vaskerom Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom Tekniske installasjoner - Avløpsrør Tekniske installasjoner - Ventilasjon

Primærrom

Leilighet Bruksareal 1. etasje: 93 kvm Entré, gang, kjøkken, stue, bad, vaskerom, 2 stk soverom og 2 stk innvendige boder. Det er i tillegg en utvendig bod. Primærrom 1. etasje: 87 kvm Entré, gang, kjøkken, stue, bad, vaskerom og 2 stk soverom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.08.1994. Merknader før ferdigattest utstedes er; 1. Brannslokkingsutstyr er ikkje montert. 2. Feieluke må kunna lukkast forsvarleg. 3. Det må innsendast plan som syner korleis ein kan tenkja seg å opparbeide balløkka.

Frist for utbedring utløp: 18.08.1995.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et rolig og attraktivt område like ovenfor Aksdal sentrum. Fri beliggenhet, høyt i terrenget med fantastiske solforhold. Kort vei til alle fasilitetene på Aksdal senteret og med flotte tur/rekreasjonsområder i nærheten.

  Regulering

  Boligen ligger i område regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

  • kr 1 500 000,- (Prisantydning)
  • 67 587,- andel fellesgjeld pr. dato 8. feb. 2023
  • 1 567 587,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 6 960,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 574 547,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 5 065,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, kommunale avgifter, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og Tv/Bredbånd.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Leiligheten overleveres i den stand den er på visning, det blir ikke gjort noen ytterligere utvask.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 16.02.23 og selgers Egenerklæring datert 09.02.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230067
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.