Arbustubben 15

Edland
Prisantydning

3 190 000,-

Solgt
 • BRA72㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1980
 • Omkostninger93 480,-
 • Totalpris3 283 480,-

VÅGSLID - Hytte og anneks med nydelig beliggenhet til Arbuvatn - Bør oppleves

Beskrivelse

Innvendig god hyttestandard, velholdt, malt og stelt.

Detaljer

Hytte: entrè, gang, bad, mellomgang, bod, kjøkken, stue og 2 soverom. Anneks: stue m/sovesofa, kjøkken, soverom og bad

Bygningsinformasjon

Hytten er satt opp i bindingsverk med stående kledning. Taket er tekket med torv og det er hovedsakelig doble vinduer. Anneks er av typen "Kamohomes" og det er bygget saltak over etter krav fra kommunen ifølge selger. Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann. Takstmann har kommentert bad og gitt karakter 3. Det mangler dokumentasjon på dette. Ifølge selger fungerer badet til sin hensikt. Ny eier kan sette inn en dusj i stedet for badekar. Videre har takstmann gitt karakter 3 på brannslukningsapparat, selger fikser og setter inn godkjent før overtakelse.

Primærrom

Hytte Bruksareal 1. etasje: 53 kvm Hytte Primærrom 1. etasje: 51 kvm Entrè, gang, bad, mellomgang, kjøkken, stue og 2 soverom. Sekundærrom 1. etasje: 2 kvm Bod

Anneks Bruksareal 1. etasje: 19 kvm Primærrom 1. etasje: 19 kvm Anneks: Stue/kjøkken, bad og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på Anneks datert 01.09.2020. Det foreligger ikke bygningstegninger eller ferdigattest på hytte i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vei, privat vassverk og offentlig avløp/kloakk.

Oppvarming

Vedfyr og elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Hytten ligger i etablert hyttefelt, nederst mot vannet. Skiløyper rett utenfor døren og lysløype like bortenfor. Haukelifjell Skisenter på andre siden av veien. Ca 3-4 minutt å kjøre nede fra hytten til parkering på alpinanlegg.

  Adkomst

  Følg E-134 østover og ta til høyre, Arbuneset like etter avkjøring til Skisenteret. Kjør på sørsiden av tidligere butikk og følg veien. Det er bom. Hold til venstre nedover og følg veien. hytten ligger nederst på høyre side mot vannet.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til fritidsbebyggelse. Det ligger inne planforslag til høring med detaljregulering for Arbustøylen Planid 20210007. Se vedlagt kart. Planforslag viser område for fritidsbebyggelse på nordøst samt sørvest side av denne hytte. Vei er også planlagt forlenget videre. Se felt BFF2 i vedlagt kart. Interessenter bør se på plassen hvorvidt dette kan oppleves skjemmende. Det er også en stor sikringssone som ivaretar utsikten, se vedlagt kart. Hyttetomter på sørøstsiden "stortomt" vil ikke påvirke hytten med tanke på sol, utsikt og sjenanse i følge selger. Hytteeier oppfordrer folk til å komme på plassen for å se de flotte forholdene, med og uten dette planforslaget.

  • kr 3 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 93 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 283 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 830,- pr. 2023. Kommunale avgifter blir fakturert månedlig av Vinje kommune med kr. 652.50,- pr mnd (nytt av 2023). Avgifter vil variere etter beregnet forbruk.

 • Diverse

  Det meste av innbo medfølger, ikke utemøbler. Noe av utemøbler kan evnt kjøpes separat. Noe privat utstyr etc og enkelte "småting" medfølger ikke.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger plankart, Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01230119
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.