Årvollvegen 47

Åkrehamn
Prisantydning

3 590 000,-

Solgt
 • BRA242㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1986
 • Omkostninger103 480,-
 • Totalpris3 693 480,-

Enebolig med godkjent utleiedel - Pent innredet - Sentral og barnevennlig beliggenhet med gangavstand til det meste!

Beskrivelse

Eiendommen har hatt jevnlige oppgraderinger siden byggeår, blant annet: - I 1996 ble det bygget nytt flott inngangsparti til hoveddelen. - Oppført garasje i 1999. - Alle innerdører i hoveddelen ble fornyet i 2000. Det ble også lagt parkett på de fleste gulv. - Badene i hoveddelen ble renovert/ pusset opp i 2004/2005. - I 2003/2004 ble det montert sentralstøvsuger til hoveddelen. - I 2003/ 2004 ble boligen bygget ut med soverom samt bod i underetasjen. Soverom i hovedetasjen ble utvidet og det ble bygget terrasse. - I 2007 ble det utført oppretting av betonggulv i stue og kjøkken i leilighet. Det ble da lagt ny parkett i dette rommet. - Ny flott kjøkkeninnredning fra HTH i hoveddel montert 2011/ 2012. Her ble det lagt fliser på gulv med varmekabler samt benkeplater av kompositt stein. I tillegg ble det installert spotlights og bryter for ventilasjon og lys på loftet. Nytt vindu kjøkken 2012. - I 2013 ble det lagt belegningsstein i boligens gårdsrom. - Nye spotlights i gang samt lagt opp strøm i garasje i 2015.
- I 2016 ble baderommet i leiligheten pusset opp med nytt røropplegg, fliser, varmtvannstank, toalett, vask i seksjon samt dusjkabinett. I denne perioden ble også benkeplaten på kjøkkenet fornyet. - Ny terrassedør på hovedsoverom i 2018. - I 2018 ble hovedsikringene og inntaket til loftet fornyet med større sikringer, slik at det dekker dagens standard for to boenheter. - Ny varmepumpe i 2018. - Boligen ble malt utvendig i 2019/2020. - Nye pakninger i de store vinduene i stue i 2020. - Ny oppvaskmaskin i leilighet 2020. - Hereid Hus: Prosjekt tilknyttet veien som er planlagt. Lydisolert- terrasse med sarnafilbelegg under terrassebord. God dimensjon på rekkverk og glassrekke. Dette gjelder terrassen i forbindelse med kjøkkenet. - Stue og kjøkken ble malt i 2022. Terrassen ble malt i 2022. - Ny kaffemaskin på kjøkken september 2022. - Kjellerleiligheten har eget sikringsskap og strømmåler. - Eiendommen har fiber fra Haugaland kraft.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Gang, soverom, baderom, hovedsoverom med eget tilhørende bad samt stue og kjøkken. Utgang til terrasse fra hovedsoverom og kjøkken. Underetasje: Soverom med walk in garderobe/ bod, gang, vaskerom, våtrom/ bod samt to boder. Sokkelleilighet: Vindfang, gang, bad/ vaskerom, soverom, stue, kjøkken samt garderobe.

Garasje med carport.

Bygningsinformasjon

Bolig med grunnmur av betong. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med liggende bordkledning. Vinduer av tre. Isolerglass. Dører av tre. Isolerglass i dører med glassfelt. Takkonstruksjon av tre, utført som saltak. Tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av enebolig som stemmer med dagens bruk. Det er tegnet inn ett bad i hovedetasjen, dette er omgjort til to separate bad. Megler har ikke mottatt tegninger av garasje men det er gitt igangsettingstillatelse i 2000 og garasjen er registrert tatt i bruk i 2000. Selger har tegninger i papirform som medfølger eiendommen.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: Tg3: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. - Bad som ikke er i bruk i kjeller (rom med vask). - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tg2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking og undertak (gjelder kun opprinnelig del) - Det ble registrert skade i parketten ved skyvedøren på kjøkkenet samt terrassedør på soverom. Ikke målt fuktighet. Det mangler list mellom parkett i overgang mellom to rom. Ufagmessig sparkling i taket på soverommet i underetasjen. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Det ble registrert dør med manglende beslag samt dør med slitt dørvrider. - Bad/ vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav på byggetidspunktet. Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Våtrommet mangler tilluftsventilering. - Bad 2: Det ble registrert svakt motfall mot døren. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Våtrommet mangler tilluftsventilering. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger og vannledninger. - Varmtvannstank er over 20 år.
- Det anbefales el- sjekk hvert 5 år. - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Det ble registrert løs puss samt noe sprekkdannelse i pusset overflate. Det ble registrert sprekkdannelse i grunnmur ved ett vindu. Det er noe malingsflass på malt grunnmur. - Mer enn halvparten av foreventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann og avløpsledninger.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 65 kvm Hoveddel 1. etasje: 49 kvm Leilighet 2. etasje: 128 kvm Hoveddel Primærrom 1. etasje: 53 kvm Hoveddel: Soverom, gang, bad(disp bod) og vaskerom. 1. etasje: 46 kvm Leilighet: Stue/ kjøkken, soverom, gang, vindfang, bad/ vaskerom. 2. etasje: 128 kvm Stue, kjøkken, gang, to soverom samt to baderom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse. Ansvarshavende pålegges å utføre følgende arbeider: 1. Elektrisk vifte monteres på bad i kjeller. 2. Nedløpsrenner tilkobles overvannsledning. 3. røykvarslere monteres. Arbeidet må være utført innen 01.05.1987.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Info fra selger: Det er planlagt en vei forran husetø Veien er plalagt ferdigstilt høsten 2024. Veien kommer noen meter vest for tomtegrensen og vedrører ikke boligtomten. Veien er en del av Haugalandspakken og beboerne i området blir ivaretatt med lydsikringstiltak og oppfølging knyttet til prosjektet.

I følge selger stikker det en gammel kommunal vannledning inn på tomten i søre ende(se vedlagt kart). Kommunen er orientert om den. Den ligger nedgravd nord for sandkassen i hagen.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Vedovn i stue i hoveddel. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger sentralt til på et populært område på Åkrehamn som gjør at du vil stortrives her. Her ligger man like i nærheten av Barneskole, ungdomsskole, barnehager, sentrum med dens fasiliteter, idrettsanlegg og herlige turområder.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Det er regulert inn ny kjørevei i front av eiendommen (vest). Veien er en del av et større planlagt veinett. Se vedlagt reguleringsplankart for hvordan veien vil bli plassert i forhold til boligen. Se også www.kommunekart.com for helhetlig bilde av veien.

  Ubebygd område i nord er regulert til boligformål og det må her påregnes fremtidig bebyggelse.

  • kr 3 590 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 103 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 693 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 736,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 775 801,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Eiendommen har eierskap i gnr. 14 bnr. 38. Dette eies i et realsameie og denne eiendom har 1/20 andel. Gjeldende areal er felles lekeplass.

  Leiligheten er per i dag utleid. Leietaker har 2 måneders oppsigelse.

  Tv og tilhørende tv-seksjon i kjellerleilighet medfølger ikke i handelen, i tillegg til noen av lampene.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 15.12.2023 og selgers Egenerklæring datert 09.01.2023, samt reguleringsplankart og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 26. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220025
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.