Austmannavegen 10 D, 5537 HAUGESUND

Austmannavegen 10 D

Haugesund
Prisantydning

1 290 000,-

 • BRA58㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1964
 • Omkostninger18 677,-
 • Totalpris1 382 102,-
 • Felles/mnd2 767,-

Lys og fin leilighet i 2. etasje med 1 soverom - Fri, vestvendt og overbygd terrasse - Attraktiv og sentral beliggenhet

Beskrivelse

Velkommen til Austmannavegen 10 D!

Lys og trivelig leilighet som ligger fint til med overbygget og vestvendt balkong.

Leiligheten er lys og tiltalende og ligger i byggets 2. etasje. Leiligheten har god planløsning og inneholder gang, stue, kjøkken, bad, soverom og kontor/bod. Bod i underetasje.

Sentral beliggenhet i Haugesund midt mellom Raglamyr med Amanda storsenter, Norheim med Oasen storsenter og Haugesund sentrum.

Kort avstand til busstopp, butikk og treningssenter.

Meget kjekk leilighet som holder gjennomgående god standard. Leiligheten er lys og lettstelt og ligger i byggets 2. etasje. Attraktiv og sentral beliggenhet like ved "Opel-krysset" og har korte avstander til det aller meste.

Gang med plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Kjekk og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning. Flott hvit kjøkkeninnredning med god skap-og benkeplass. God plass til spisebord og sofahjørne. Utgang til solrik og vestvendt balkong.

Lyst og pent bad hvor det er fliser på gulv, aquatileplater og malt tapet på vegger. Servant med hvit baderomsinnredning, toalett og dusjhjørne.

Soverom med garderobeskap.

Kontor/bod.

Bod i kjeller.

Detaljer

Velkommen til Austmannavegen 10 D!

Meget kjekk leilighet som holder gjennomgående god standard. Leiligheten er lys og lettstelt og ligger i byggets 2. etasje. Lys og trivelig leilighet som ligger fint til med overbygget og vestvendt balkong.

Leiligheten er lys og tiltalende leilighet med god planløsning og inneholder gang, stue, kjøkken, bad, soverom og kontor/bod. Bod i underetasje.

Attraktiv og sentral beliggenhet like ved "Opel-krysset", midt mellom Raglamyr med Amanda storsenter, Norheim med Oasen storsenter og Haugesund sentrum.

Kort avstand til busstopp, butikk og treningssenter.

Velkommen til visning!

Bruksareal per etasje

Andre etasje: 58 kvm

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført i betong. Flatt tak tekket med sarnafil eller tilsvarende.

Primærrom

Andre etasje: Gang, stue, kjøkken, bad, soverom og kontor/bod.

Ferdigattest

Det foreligger også en ferdigattest vedr. nybygg - boligblokk datert 04.12.1965.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Det er montert gassovn, men denne er ikke i bruk eller tilkoblet gass.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har sentral beliggenhet like ved "Opel-krysset" og har korte avstander til det aller meste.

  Fra leiligheten har en gangavstand til skole, barnehage, dagligvarebutikker, treningssenter og et godt kollektivtilbud. Ellers er det også flotte turstier i området og en frisk spasertur/sykkelavstand inn til Haugesund sentrum med alle fasiliteter som hører med.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 290 000,- (Prisantydning)
  • 73 425,- andel fellesgjeld pr. dato 16. jun. 2022
  • 1 363 425,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 6 000,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • kr 18 677,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 382 102,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 2 767,- Fellesutgifter faktureres månedlig og inneholder avdrag & renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, vedlikehold & renhold, vaktmestertjenester, felles forsikring av bygningsmassen, kollektivt tilknyttet Telia med grunnpakke, mm.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 451 816,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Frittstående hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler.

  Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene.

  Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen.

  Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget.

  Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 16363122535, DNB Nor Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 16.06.2022: 2.05% pa. Antall terminer til innfrielse: 113 Saldo per 16.06.2022: 11 553 875 Andel av saldo: 73 426 Første termin/første avdrag: 13.03.2021 ( siste termin 13.09.2050 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 21.06.2022 og selgers Egenerklæring datert 16.06.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 1-22-00178
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.