Austmannavegen 19C

Haugesund
Prisantydning

1 850 000,-

Solgt
 • BRA104㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1969
 • Omkostninger59 980,-
 • Totalpris1 909 980,-

Flott rekkehus i søre bydel (Texasbyen) med barnevennlig og attraktiv beliggenhet!

Beskrivelse
 • Grei standard, fliser og varmekabler på baderomsgulv, fliser også i gang, vindfang og i bod, ellers stort sett laminat på gulv, lys og trivelig rekkehus med ytterligere potensiale.
 • Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.
 • Mursteinspipe med vedovn.
 • 3 doble garderobeskap i hovedsoverom.
 • Innlagt Get TV og Internett.
Detaljer
 1. Etg.: Vindfang med garderobe, bod med utgang, soverom, bad med vask, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og wc i eget avlukke ( bak 1/2 vegg.) soverom med dobbelt innebygget skap og hovedsoverom med parkett og utgang til hage.

 2. Etg.: Stue med åpen kjøkkenløsning ( dels integrerte hvitevarer ), spiseplass, stue med utgang til romslig sørvendt balkong.

Bygningsinformasjon

Rekkehus oppført i tre/ bindingsverk. Utvendig trekledning. Støpt plate mot grunn. Betonggrunnmur. Doble isolerglass vinduer. Taket er tekket med betongtakstein. Se for øvrig boligsalgsrapport.

Tak over veranda i hovedetasjen er av nyere dato i følge takstmann, men er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG 3 avvik: - Bad: Er dårlig utført og er preget av elde og slitasje. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Branntekniske forhold: Nyt varsler og brannslukker må setets inn i boligen. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Konstruksjoner som ikk eer undersøkt: - Loft og tilliggende konstruksjoner til bad.

TG2 avvik som kan kreve tiltak inkluderer: - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. - Veggkonstruksjon: Fasade har noe varierende alder og tilstand. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Vinduer: Det er registrert en del skader på karm/foring på vinduer mot nord. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Dører: Dør til bod må byttes hvis denne skal benyttes. Hoveddør bærer preg av naturlig elde og slitasje. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Terrasser og balkong: Terrasse og balkong er generelt slitt. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Utvendige trapper: Mangler rekkverk. Mangler ett trinn nederst. Trapp i bakgård fremstår som noe feil montert iht døren og noe enkel utførelse. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Overflater: Misfarging, merker, slitasje og naturlig elde preger overflater. Noe mindre ufagmessig arbeid. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Radon: Ikke bygget med radonsperre og ikke foretatt målinger. - Innvendige trapper: Merker/skader på trappa. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Innvendige dører: Preget av slitasje og skader. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Stue/kjøkken: Innredning preget av elde, slitasje og skjevheter. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passet på vannledninger. - Ventilasjon: Det mangler deksel m.m. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Varmtvannstank: Tank skulle være tilkoblet direkte på el-anlegg. Det er ikke sluk i rommet. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Kontroll anbefales. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er oppbrukt. - Terrengforhold: Justering av terreng på baksiden vil være en naturlig del av oppgradering av uteområde.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Betongtakstein, gulv mot grunn / etasjeskille, pipe og ildsted, avløpsrør, grunnmur og fundamenter og utvendige vann- og avløpsledninger.

Primærrom

Rekkehus Bruksareal 1. etasje: 61 kvm Vindfang, gang, bad, 3 soverom og bod. 2. etasje: 43 kvm Stue/kjøkken. Primærrom 1. etasje: 56 kvm Vindfang, gang, bad og 3 soverom. 2. etasje: 43 kvm Stue/kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger signert forespørsel om innflytningstillatelse datert 27.01.1970.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt vann og kloakk. Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.

Oppvarming

Varmekabler på baderomsgulv, vedovn i stua, ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det ved visning ikke er montert panelovner vil det heller ikke medfølge i handel.'

 • Beliggenhet

  Familievennlig beliggende i søre bydel med gangavstand til flere butikker og fine turområder. Lekeplass og barnehage like ved. Sykkel- og gangsti til barneskole og ungdomsskole. Et par minutters kjøring til Norheim og Raglamyr med mange butikker og fasiliteter

  Adkomst

  Følg Karmsundsgaten sørover fra Haugesund sentrum. Ta til venstre i andre rundkjøring ved Opel og følg E134 til neste rundkjøring. Ta så til høyre inn i Spannavegen. Følg veien og så første vei til høyre inn i Austmannavegen. Følg veien og ta så første vei til venstre. Parker på gjesteparkering ved fellesvisningen. Boligen ligger rett frem og til høyre.

  Regulering

  Regulert til boligformål. RL691 Søndre bydel I.

  • kr 1 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 59 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 909 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 709,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, feiing og eiendomsskatt. Renovasjonsgebyr fra HIM er medtatt i summen for kommunale avgifter (3130,- inkl mva for 2023).

  Ligningsverdi

  kr 499 406,- for 2021

 • Diverse

  Vedlagt vedtekter og informasjonsskriv fra Texasbyens velforening er vedlagt salgsoppgaven for interessenters informasjon. Disse er datert 2016 og det kan ha blitt utført endringer siden da. Men det er dette megler har mottatt fra selger og disse legges derfor med.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230234
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.