Austmannavegen 19F

Haugesund
Prisantydning

1 850 000,-

Solgt
 • BRA137㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1970
 • Omkostninger66 900,-
 • Totalpris1 916 900,-

Rekkehus beliggende i "Texasbyen" - Renoveringsbehov - 3 soverom - Garasje!

Beskrivelse

Boligen har et generelt et større oppgraderingsbehov.

Stor stue med spiseplass, vedovn og utg. til sørvendt terrasse. Det er lagt nyere laminat i stue. Kjøkken med eikefarget innredning. Hvitevarer medfølger. Innredning med god skapplass for oppbevaring og god benkeplass for matlaging. Spiseplass på kjøkken.

Helfliset hovedbad med varme i gulv, dusjkabinett, toalett, bred vask med underskaper og speil med overlys.

Gjestebad med dusjnisje av glassbyggerstein m/ dusj på vegg, vask og toalett.

Stor bod/vaskerom, opplegg for vaskemaskin og varmtvannstank.

Tv-stue med kontorkrok og div. skaper i vegg.

Gang med garderobe.

3 soverom hvorav hovedsoverom med skyvedørsgarderobeskap og utgang til hage.

Overflater: Laminat/belegg og parkett på gulv. Tapet og malte vegger. Takess-plater og malte tak.

Bygningsinformasjon

Boligen anses delvis som et renoveringsobjekt pga alder og tilstand.

Utvendig: Kledning, listverk og vinduer i treverk. Fasade har noe varierende alder og kvalitet. Det er registrert fukt ved enkelte vinduer, noe u-fagmessig arbeid og en fasade som generelt er moden for vask/vedlikehold. Noe oppgradering av fasade må derfor kunne forventes.

Innvendig: Huset holder varierende alder og kvalitet innvendig. Pga skader og u-fagmessig arbeid må det forventes noe oppgradering. Det er i tillegg lekkasje i rom med varmtvannstank som gjør at også noe ekstra ordinær utbedring må kunne forventes.

Oppsummering av boligens tilstandsgrader, hentet fra takstmanns tilstandsrapport. Alle interessenter oppfordres å lese tilstandsrapporten i sin helhet før visning.

STORE ELLER ALVORLIEG AVVIK - TG3: Utvendig - Vinduer - Bod Utvendig - Utvendige trapper Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig - Krypkjeller Våtrom - 1.etasje - Bad sør (1) - Generell Våtrom - 1.etasje - Bad sør (1) - Tilliggende konstruksjoner våtrom Våtrom - 1.etasje - Bad nord (2) Generell Våtrom - 1.etasje - Bad nord (2) Tilliggende konstruksjoner våtrom Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT - TG IU: Utvendig - Taktekking Utvendig - Takkonstruksjon/loft Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Tomteforhold - Terrengforhold

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG2: Utvendig - Nedløp og beslag Utvendig - Vinduer Utvendig - Dører Innvendig - Innvendige dører Tekniske installasjoner - Avløpsrør Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger

AVVIK SOM IKKE KREVER UMMIDELBARE TILTAK - TG2: Utvendig - Veggkonstruksjon Innvendig - Overflater Innvendig - Radon Innvendig - Pipe og ildsted Innvendig - Innvendige trapper Kjøkken - 2.etasje - Kjøkken - Overflater og innredning Kjøkken 2.etasje - Kjøkken - Avtrekk Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Ventilasjon Tomteforhold - Drenering

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg rekkehus datert 27.01.1970. Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg garasje datert 25.09.1986. Det foreligger ferdigattest vedr. tilbygg bod datert 25.09.1986. Iht. matrikkel er det et ført på et tilbygg som ble tatt i bruk, datert 26.07.1999.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Familievennlig beliggende i søre bydel med gangavstand til flere butikker og fine turområder. Lekeplass og barnehage like ved. Sykkel- og gangsti til barneskole og ungdomsskole. Et par minutters kjøring til Norheim og Raglamyr med mange butikker og fasiliteter

  Adkomst

  Følg Karmsundsgaten sørover fra Haugesund sentrum. Ta til venstre i andre rundkjøring ved Opel og følg E134 til neste rundkjøring. Ta så til høyre inn i Spannavegen. Følg veien og så første vei til høyre inn i Austmannavegen. Følg veien og ta så første vei til venstre. Parker på gjesteparkering ved fellesvisningen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 66 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 916 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 615,- pr. 2024. Opplyste kommunale avgifter er årsprognose for 2024 og inkluderer vann, avløp og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 16.02.2024 og selgers Egenerklæring datert 21.02.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240025
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.