Austmannavegen 5B

Haugesund
Prisantydning

1 450 000,-

 • BRA90㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1967
 • Omkostninger10 923,-
 • Totalpris1 902 142,-
 • Felles/mnd4 429,-

Søre bydel - Lys og pen 3-roms leilighet med innglasset solrik terrasse. Bad fra 2017 og kjøkken pusset opp i 2008

Detaljer

Megen pen og gjennomført 3- roms leilighet i 3. etasje. Inneholder romslig stue med Jøtul vedovn. Stor solrik innglasset terrasse med utsikt. Pen bøk kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Overskap med glassdører og spotlights. Fliser over benkeplate. Spiseplass. Fliselagt bad fra 2017. Dusjkabinett. 2 romslige soverom med rikelig av skapplass. Gang med dørtelefon og garderobeplass. Det er i tillegg 1 bod i kjeller.

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført i betong. Flatt tak tekket med sarnafil eller tilsvarende. Takstmann har i sin rapport gitt TG2 (avvik som kan kreve tiltak) på følgende: rør på grunn av alder og elektrisk anlegg på grunn av varierende alder.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.05.1968

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stuen. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral beliggenhet i søre bydel. Kort vei til butikker, skole, barnehage og sentrum. Offentlig kommunikasjon i nærområdet.

  Adkomst

  Fra Karmsundgata tar du av mot Raglamyr. Ta første vei til venstre og inn under broen. Ta så første til venstre. Eiendommen ligger da på høyre side i blokk nr. 2.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 450 000,- (Prisantydning)
  • 441 219,- andel fellesgjeld
  • 1 891 219,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-.
  • Tinglysing pantedokument kr. 440,-.
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 440,-.
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-.
  • Utlysing forkjøpsrett kr. 3 823,-
  • kr 10 923,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 902 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 4 429,- Felleskostnaden betjener andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forsikring av bygningsmassen, trappevask, kabel-tv, forretningsførsel og evt. noe vedlikehold.

 • Diverse

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler. Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen. Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes. Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo. Konferer megler ang. Regler for dyrehold. Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling. Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 96660149128, BoligBanken ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 10.11.2022: 3.7% pa. Antall terminer til innfrielse: 338 Saldo per 10.11.2022: 34 266 777 Andel av saldo: 267 709 Neste termin/avdrag: 30.11.2022 ( siste termin 31.12.2050 ) Balkonglån fordelt 1/1

  Lånenummer: 96660149101, BoligBanken ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 10.11.2022: 3.7% pa. Antall terminer til innfrielse: 338 Saldo per 10.11.2022: 22 277 081 Andel av saldo: 173 510 Neste termin/avdrag: 30.11.2022 ( siste termin 31.12.2050 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.11.22 og selgers Egenerklæring datert 13.11.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 2. des. 2022

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 02220013
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.