Austmannavegen 8 C, 5537 HAUGESUND

Austmannavegen 8 C

Haugesund
Prisantydning

1 470 000,-

 • BRA68㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1964
 • Omkostninger8 853,-
 • Totalpris1 563 927,-
 • Felles/mnd3 343,-

Søre bydel - Tiltalende 3-roms andelsleilighet i 3. etasje. Sørvendt terrasse.

Beskrivelse

Gang, stue med utgang terrasse, kjøkken, bad og to soverom. Bod og sykkelparkering i kjeller,

Tiltalende leilighet oppusset i moderne stil. Nyere inngangsdør. Terrassedør og vinduer mot sør nye i 2014. Gulv på kjøkken byttet av forsikringsselskapet. El-skap med automatsikringer i oppgangen.

Oppsummering fra våtromsrapporten: Lys og fin leilighet. Det er ikke registrert unaturlig fukt på befaring. Kjøkken antas å være fra 90 tallet, men fremstår som velholdt og i normal god stand tatt alder i betraktning. Bad er renovert, men arbeid er ufagmessig og rør er ikke skiftet. Selger har i egenerklæringen opplyst om: "I 2015 ble badet utvidet og nytt anlegg av rør ble lagt av faglært elektriker fra Aibel. Det elektriske (varmekabler, strøm, stikkontakter) ble utført av faglært elektriker. Varmepumpe ble skiftet i 2019 av fagpersonell fra Teknisk Bureau AS. Fliselegging og installering av vegg‐ og takplater ble utført av undertegnede og undertegnedes far på egeninnsats. Membran ble byttet når badet ble pusset opp i 2015. Veggplater er montert uten sokkelflis. Gulvflisene har ikke fall mot sluk." Kjøper må generelt gjøre seg kjent med den risiko og konsekvens ufagmessig arbeid kan medføre. Normalt vedlikehold må forventes. TG2: bad, kjøkken og VVS. Se vedlagte rapport for ytterligere informasjon.

Detaljer

Tiltalende leilighet oppusset i moderne stil. Flotte grøntområder. Sentralt plassert i Haugesund med kort avstand til det aller meste. Så å si midt mellom Norheim/Oasen, Raglamyr og sentrum. Inneholder gang med dørcalling og garderobe. Bad er utvidet og pusset opp. Flis/kabler på gulv, våtromsplater på vegg. Dusjkabinett, vegghengt WC, heldekkende servant med skap. Downlights med dimmer. Opplegg vaskemaskin. Godt møblerbar stue/spisestue med pipeløp og utgang sørvendt terrasse med plantekasse. Åpent fra stue til kjøkken som har hvit innredning med profilerte dører. Fliser over benk. Frittstående hvitevarer. To soverom, hvorav ett med skyvedørsgarderobe. Tilkoblingspunkt for TV. GET grunnpakke. Innredet med Pergo laminat, fliser på bad, malte vegger og himling - listfri overgang. Profilerte innerdører.

Bygningsinformasjon

Lavblokk, trolig oppført hovedsaklig i mur/betong og treverk. Doble vinduer/terrassedør.

Primærrom

Gang, stue/kjøkken, bad og soverom x 2 stk.

Ferdigattest

Mottatt ferdigattest datert 24.09.1965, utvidelse av parkeringsplass datert 25.09.2014 og utendørsanlegg inkl. nye inngangspartier datert 12.06.2018.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmepumpe og elektrisk oppvarming. Kabler på badet. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Pipeløp for tilkobling av vedoven i stue,

 • Beliggenhet

  Austmannavegen 8 C er sentralt plassert i Haugesund med kort avstand til det aller meste. Så å si midt mellom Norheim/Oasen, Raglamyr og sentrum.

  Leiligheten ligger i tredje etasje og har flott og fri beliggenhet. Solrike dager kan nytes på romslig terrasse mot sør.

  I området har en bl.a. barnehage, skole, butikker, solstudio, treningssenter og et godt kollektivtilbud. Ellers gang/sykkelavstand inn til Haugesund sentrum med de fleste fasiliteter og tilbud.

  Adkomst

  Fra Haugesund sentrum følg Karmsundgata sørover mot Norheim. I rundkjøring ved Opel- bygget ta til venstre, deretter første avkjørsel til venstre, hold venstre og kjør under hovedveien. Ta deretter første til venstre og følg veien. Austmannavegen 8 ligger som femte bygg på høyre side av veien. Andre oppgangen merket C.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område avsatt til boligformål iht RL 691. Plan og bestemmelser kan fås hos megler.

  • kr 1 470 000,- (Prisantydning)
  • 85 074,- andel fellesgjeld pr. dato 10. nov. 2020
  • 1 555 074,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 593,-
  • kr 8 853,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 563 927,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 343,- Kommunale avgifter, renovasjon, husforsikring, renter/avdrag (kr. 201,-/677,-) andel fellesgjeld. Kollektivt tilknyttet Get med grunnpakke.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi kr. 1.449.921,- gjelder for sekundærbolig og er opplyst av selger. Ny eier må påregne at ligningsverdien for primærbolig vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Kun evt. integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Frittstående hvitevarer medfølger bare dersom dette er særskilt beskrevet/avtalt. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Vedtatt på Generalforsamling 15.06.2020: Nytt punkt i vedtektene under 5-1:8) Dersom det oppstår skade fordi andelseier ikke har overholdt sin vedlikeholdsplikt ihht Borettslagsloven § 5-12, kan borettslaget kreve at andelseier dekker egenandel jfr § 5-13. egenandelen er p.t. kr. 10.000,-.

  Konferer megler angående regler for dyrehold.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler. Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publiserert oppdraget for medlemmene. Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen. Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Det er videre en forutsetning av kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo. Borettslaget har 1. Prioritets pant (utinglyst) for forfalt felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling. Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 135092476, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 10.11.2020: 0.79% pa. Antall terminer til innfrielse: 3 Saldo per 10.11.2020: 848 611 Andel av saldo: 6 681 Første termin/første avdrag: 30.06.1996 ( siste termin 31.12.2021 )

  Lånenummer: 12127216655, DnB NOR ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 10.11.2020: 1.8% pa. Antall terminer til innfrielse: 84 Saldo per 10.11.2020: 9 958 097 Andel av saldo: 78 394 Første termin/første avdrag: 13.05.2014 ( siste termin 13.08.2041 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.06.2020, selgers Egenerklæring datert 20.05.2020. samt vedtekter og trivselsreglement. Megler har fra borettslaget innhentet innkalling og protokoll fra generalforsamling, årsregnskap og -melding, info om sikringsordning mv. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med informasjonen. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 27. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 1-20-00176
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse