Austmannavegen 9B

Haugesund
Prisantydning

1 350 000,-

Solgt
 • BRA72㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1964
 • Omkostninger6 960,-
 • Totalpris1 444 584,-
 • Felles/mnd3 381,-

Søre bydel - Praktisk og oppgradert 3- roms leilighet i 1. etasje - Ingen dokumentavgift!

Beskrivelse

Leiligheten har gjennomgående lyst og moderne laminatgulv. Ved inngangen møtes du av en praktisk entré med en garderobeløsning og plass til vaskemaskin, skjult bak skyvedør. Leiligheten har to romslige soverom, hvor hovedsoverommet skiller seg ut med en stor "walk-in" garderobe, også bak skyvedør.

Det helflisede badet er utstyrt med varmekabler i gulvet, og har et moderne dusjhjørne, toalett og vask i en stilfull seksjon med skapplass. Hvitt og lyst utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, kjøleskap, kjøkkenvifte og vask i seksjon. Benke- og skapplassen på kjøkkenet er godt tilrettelagt for matlaging og oppbevaring. Kjøkkeninnredningen fremstår som velholdt, men er av noe eldre dato. Romslig stue med downlights i tak for et fint og moderne lysbilde. Vedovn og varmepumpe i stue. Godt lys fra vinduene og utgang til terrasse via stue.

De fleste innervegger er nylig malt i moderne fargevalg.

Detaljer

Leiligheten inneholder gang, baderom, to soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Sportsbod i kjeller.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av leilighet oppført på en 1. etasje som ligger i en vertikal og horisontaldelt bygning med fem etasjer og flere leiligheter. Bygning av betong. Utvendig kledd med fasadeplater. "Flatt" tak av betong. Ukjent tekking. Vinduer av pvc- plast. Isolerglass. Ytterdører av pvc- plast og tre. Isolerglass i dører med glassfelt. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Kjøkken: Avtrekk fungerer ikke. TG2: - Det ble registrert noe ufagmessig utførelse av laminat ved skyvedør mellom stue og kjøkken samt på veggoverflate i gangen mellom de to soverommene. Det mangler terskel i dør til ett soverom. Dørkarm/ listverk dekker ikke over glipe mellom laminat og vegg. Det er skade i laminat i et soverom. Laminat ved ovnen er løs og det mangler listverk. - Pipe/ ildsted: Pipevanger er ikke synlige. 4 sider av pipen skal være synlige når pipen er murt med murstein. - Innvendige dører: Det ble registrert skader i karm til et soverom. Det mangler plastplugger i karmer. Ved et skruehull er det en mindre skade i karmen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Normal levetid for en luft/ luft varmepumpe er ca. 15 år. - Varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstank er koblet med plugg i stikkontakt. - Automatsikringer. Det anbefales el- sjekk hvert 5. år.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 72 kvm Primærrom 1. etasje: 72 kvm Kjøkken, stue, gang, baderom, to soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert på nybygg boligblokk.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

 • Beliggenhet

  Sentral beliggenhet ved "Opel-krysset" med korte avstander til det meste. Gangavstand til skole, barnehage, dagligvarebutikker, treningssenter og ikke langt i fra Raglamyr med alle tilhørende fasiliteter. Veldig bra kollektivtilbud rett utenfor leiligheten. Flotte turomgivelser i området og Haugesund sentrum er også i gå/sykkel avstand.

  Adkomst

  Se finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 350 000,- (Prisantydning)
  • 87 624,- andel fellesgjeld pr. dato 3. mai 2023
  • 1 437 624,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 6 960,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 444 584,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 381,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, tv/internett fra Get, trappevask og kommunale avgifter samt gebyr fra HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.06.2023, selgers Egenerklæring datert 15.06.2023, vedtekter og husordensregler. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 4. aug. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230199
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.