Austre Liknesveg 58, 4270 KARMØY

Austre Liknesveg 58

Karmøy
Prisantydning

3 490 000,-

 • BRA310㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1980
 • Omkostninger98 320,-
 • Totalpris3 588 320,-

Småbruk med 28994 kvm tomt, stor enebolig (310 kvm) + Eldre enebolig (totalrenovering) + Stor driftsbygning

Beskrivelse

Boligen er innredet over 3 plan og inneholder: Kjeller: vindfang, gang, soverom, bad, vaskerom, stue/kjøkken, bod og verksted. Hovedetasje: vindfang, gang, 2 stk bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Loft: /gang/loftstue, wc, 2 soverom og stue m/kjøkkenkrok.

Driftsbygning fra 1991: Underetasje, 153 kvm: Del 1: stor garasje m/god takhøyde. Del 2: stor garasje/lager (tidligere skut) og silo 1.etasje, 159 kvm: stort lagringsrom Hems, 51 kvm: lager

Eldre enebolig

2 stk potetkjellere (fredet)

I følge selger er det gjort en del oppgraderinger på boligen etter byggeår (det meste i perioden 2013-2015 etter en lekkasje/vannskade), bl.a:

Innvendig: - Nye automatsikringer (2013) - Skiftet det meste av det elektriske i hovedetasje (2013) - Delvis nye vann- og avløpsrør (2013) - 2 nye stuevinduer i 2012 samt 1 nytt pvc vindu. - Lagt nye gulv i kjellerstue og gang kjeller.

Hovedetasje: - Bad 1: nytt gulvbelegg, nye våtromsplater på vegger, ny baderomsseksjon og skap og nytt dusjkabinett (2014/15) - Bad 2: bytt belegg på gulv, ny tapet på vegger og ny vask (2013. Det er lagt opp rør til dusj. - Kjøkken: nytt gulv, nye veggplater, nytt tak, ny benkeplate, malt skapdører samt montert flere skap (2013) - Stue: ny parkett og nye tapeter (2013) - Vindfang: ny laminat, nye veggplater, nye lister og malt tak (2013) - Gang: nytt gulv, ny tapet, nye lister og nytt tak (2013) - Soverom 1: nytt gulv, ny tapet, nye lister og nytt tak (2013) - Soverom 2: ny laminat, nye tapeter og nytt tak (2013)

Loft: - Loftstue/gang: nytt gulv og ny tapet (2014/15) - Soverom 1: nytt gulv og ny tapet (2014/15) - Soverom 2: nytt gulv, nye lister og malt vegger (2014/15) - Stue: montert kjøkkenkrok m/vask samt nytt teppe (2013)

Kjeller ble innredet på 90-tallet. Nytt gulv og tak i gang og trapperom i 2013.

Det er informert om at det borehull for vann. Det ble for en del år siden sendt inn vannprøver som viste at kvaliteten på vannet var bra. Det er i følge selger også muligheter for å koble seg på offentlig vann (via private vannrør fra naboer)

Det er 2 septik-tanker på eiendommen

Driftsbygning fra 1991 er oppført med betongelementer og betongdekke. Vegg mot nord er oppført med reisverk i tre (er bundet fast pga at den holdt på å blåse av). Taket er tekket med metallplater.

Detaljer
 • Småbruk med landlig og idyllisk beliggenhet
 • Stor enebolig fra 1980 på 310 kvm m/boenhet i kjeller
 • Stor driftsbygning/garasje over 2 plan + hems (363 kvm)
 • Eldre enebolig (totalrenovering/rivningsobjekt)
 • 28944 kvm tomt (15581 kvm rundt boligen)
 • Sjelden mulighet
 • Nydelig utsikt fra hus og terrasse på toppen av tomten
 • Solrikt og usjenert
 • Påkostet en del innvendig de senere år
 • 5 soverom
 • 3 stuer
 • 3 bad + wc + vaskerom
Bruksareal per etasje

Kjeller: 109 kvm 1.etasje: 119 kvm Loft: 82 kvm

Bygningsinformasjon

Igangsettingstillatelse er gitt 1979. Boligen ble ferdigstilt 1980.

Primærrom

Kjeller: Gang, soverom, kjøkken/stue, mellomgang, bad og vaskerom. 1 etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken m/ spisestue, bad x 2 stk og soverom x 2 stk. Loft: Gang, loftstue, wc og soverom x 2 stk.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.09.80

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp.

Oppvarming

Vedfyring og ellers elektrisk oppvarming. Varmepumpe i stue. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Fantastisk beliggenhet på utsiktstomt i landlige og idylliske omgivelser i Åkrehamn. Usjenert og solrikt. Kort kjøretur til bl.a: barnehage, barne- og ungdomsskole, Åkrasanden, idrettsanlegg og sentrum med dens fasiliteter.

  Adkomst

  Fra lyskrysset med Skudenes & Aakra sparebank i Åkrehamn: følg RV-47 sørover ca 2,6 km og ta til venstre inn på Austre Liknesveg. Hold så til høyre i neste kryss etter ca 150 meter. Følg vegen ca 250 meter og hold til venstre og følg vegen til endes.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 3 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 87 250,-
  • kr 98 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 588 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 619,- pr. 2018. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 817 477,- for 2017 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse
  • Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.
  • Selgere har ikke bodd i boligen de siste 20 år og har derfor noe begrenset kunnskap om boligen.
  • Hvitevarer på begge kjøkken medfølger i handelen (ingen garanti). Resterende hvitevarer medfølger ikke i handelen.
  • Eldre enebolig på tomten er ikke besiktiget. Det er derfor heller ikke målt opp hvor stor boligen er. Boligen er et totalrenoverings-/rivningsobjekt.
  • I følge selger er det en vannslange i verksted i hovedhus som kan brukes som vannforsyning til gammelt hus. -Innredning i kjeller avviker fra mottatte bygningstegninger og er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold.
  • Det opplyses om at boligsalgsrapporten har en gyldighet på 6 mnd og at denne rapporten således kun er å regne som et "hjelpedokument" for mulig interessante opplysninger om eiendommen slik tilstanden var da rapporten ble utarbeidet.
  • Det er nylig satt inn varmepumpe i stue i hovedetasjen. Det er også lagt nytt gulv i kjellerstue og gang mellom kjellerstue og soverom samt utført diverse vedlikehold i kjeller. Gulvet i soverom i kjeller ble revet for å legge nytt, og i den forbindelse ble det oppdaget vanninntrenging/ fukt mot nord. Drenering må utbedres.
  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 17.10.19, kart og selgers Egenerklæring datert 28.19.19 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. des. 2020

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 1-19-00685
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse