Austre Mortveit 9

Etne
Prisantydning

2 890 000,-

Solgt
 • BRA101㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2015
 • Omkostninger89 400,-
 • Totalpris2 979 400,-

Flott og velholdt hytte med båtplass og nydelig utsikt

Beskrivelse

Hytta holder generelt meget god standard og fremstår som "innflyttingsklar".

Tak over inngangsparti med adkomst til utvendig bod like ved ytterdøra. Boda har belegg på gulv, sluk, vaskemaskin, varmtvannsbereder, lita benkeplate, hyller og strømskap.

Inngang til gang med fliser og varmekabler på gulv, fint speil på veggen, trapp opp og varmepumpe som sprer varmen mellom etasjene.

Soverom1 med laminat, skyvedørsgarderobe, persienner i vindu, seng med underskuffer og nattbord.

Soverom2 med laminat, rullegardin i vindu, skyvedørsgarderobe og seng.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, baderomsplater på vegger, dusjkabinett med regnvannsdusj, stort speil med integrert lys, stor baderomsinnredning med benkeplate og to underskuffer, vegghengt toalett, plass til å ha både stellebord og kommode på badet.

Glassdør fra gangen og inn til stue/kjøkken med åpen løsning. Laminat på gulv. Kjøkken øy med skap på to sider og stor benkeplate. Fin kjøkkeninnredning med lys benkeplate med nedfelt stor vask, int. induksjon koketopp med stekeovn, int. oppvaskmaskin og et dobbelt Samsung kjøleskap med isbitmaskin. Spisebord med 6 stoler. Persienner i vindu. Vedovn med glassfront. Utgang til romslig terrasse med elektrisk markise som ble montert i 2023, utdragbar skillevegg for ly mot vind og nydelig fjordutsikt. TV, Tv benk, sofa, spisebord med seks stoler medfølger.

 1. Etg: Trapp opp til gang med eikeparkett på gulv, takvindu og en liten TV krok for barna.

Loftstue / soverom med laminat, persienner i vindu, dobbeltseng, sofa (omgjøres enkelt til dobbeltseng), TV, Tv benk, kommode.

WC med belegg på gulv, vegghengt toalett, sluk, servant med underskap, speil, lys og elektrisk vifte.

Bod for oppbevaring.

Soverom med laminat, persienner i vindu, enkeltseng med underskuffer, en dobbeltseng, sofa (omgjøres enkelt til dobbeltseng) og skrivepult.

Utemøbler som medfølger: Parkbenk og Rotting sofagruppe. M-Spa (oppblåsbart). Kjøpt desember 2023 og er ubrukt, men blir satt i drift nå for ny eier.

Selges fullt møblert utvendig og innvendig. Selger tar med seg sengklær og enkelte bilder/pynt. Dersom kjøper ønsker å overta tømt hytte så er også mulig.

 • Hytta har hovedsakelig grå/brunbeiset panel eller hvite panelplater på vegger.
 • Hovedsakelig hvitbeiset panel i tak.
 • Feier var sist i hytta 26.10.2023. Det var ingen anmerkninger.
 • Alle strømkabler i hyttefeltet skal ihht reguleringsplan gå i jordledning.
 • Rør-i-rør.
 • Varmtvannstanken er på ca. 120 liter.
 • Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger.
 • Bjarte Lauareid monterte i 2020 Mitsubishi varmepumpe med "ring hytten varm"
Detaljer
 1. etasje: Utvendig bod på ca. 3,7 kvm. Entrè med trapp opp til loftsetasjen. 2 soverom. Bad og stue/kjøkken med utgang terrasse.

Loftsetasje: Loftstue, wc og 2 store soverom.

Bygningsinformasjon

Bygningen har grunnmur i isolerte elementer. Boligen har mest sannsynlig støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner og nedløp er i aluminium.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer det ingen TG3 avvik.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: Utvendig > Vinduer Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Dører Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling. Spesialrom > Loft > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Vannledninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hytta.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vannverk. Felles borehull. Privat kloakk. Fra Strondavegen og inn på feltet er veien privat.

Oppvarming

Boligen har isolert stålpipe og vedovn i stue. Varmepumpe i gang. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende på Skånesiksstranda 4,9 km fra Skånevik sentrum med butikker, kafeer, hotell, bensinstasjon (bil og båt), ferjeleie til Utåker m.m. Avstand til Odda og Haugesund er ca. 80 km.

  Her på Austre Mortveit er det rolig og fredelig og man har nydelige sommerkvelder med rød himmel og sol til ca 2240 på det meste. Fra hytta har man flott utsikt til Sunnhordlandbassenget og bl.a. Borgundøy, Fjellberg, Halsnøy og Kvinnherad.

  I Skånevik kan en hele året nyte den umiddelbare tilgangen til sjøen eller fjellturer i den omliggende flotte naturen. Om vinteren kan en ta i bruk Røldal skisenter ca. 50 minutter kjøring unna. Sommerstid kan Skånevik blant annet tilby Bluesfestival, Torgdagene og Pippifestival som er kjekt for store og små. I disse dager er det stor spenning i Skånevik da alle gleder seg til det nye oppvarmede utendørs svømmebassenget, som er under bygging, er forventet ferdigstilt vår/sommer 2024.

  Adkomst

  Fra Skånevik sentrum følger man Strondavegen vestover 4,9 km så får man avkjørsel til feltet på høyre side. Dette er da den tredje hytta på høyre side.

  Regulering

  Regulert til fritidsbolig.

  Delarealer Delareal 2 m RP Hensynsonenavn H140_13 RP Sikring Frisikt

  Delareal 569 m Formål Fritidsbebyggelse

  • kr 2 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • 2 890 000,00 (Prisantydning)
  • Omkostninger
  • 80 000,00 (Dokumentavgift)
  • 250,00 (Gebyr etingslysning)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr pantedokument kjøper)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr skjøte)
  • --------------------------------------------------------
  • 81 250,00 (Omkostninger totalt)
  • --------------------------------------------------------
  • 2 971 250,00 (Totalpris inkl. omkostninger)
  • --------------------------------------------------------
  • kr 89 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 979 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 5 343,- pr. 2023. Eiendomsskatt 4 312 kr. Feiing 1 031 kr.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 30.04.2024 og selgers Egenerklæring datert 24.04.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240024
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.