Austrheimsgrenda 10, 5516 HAUGESUND

Austrheimsgrenda 10

Haugesund
Prisantydning

1 990 000,-

 • BRA111㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1981
 • Omkostninger63 570,-
 • Totalpris2 053 570,-

Koselig familiebolig i populært familiebyggefelt. Skjermet atriumshage og gode solforhold. Garasje

Visning

torsdag 19 mai

16:15-17:15

Påmelding
Beskrivelse

Entré , Gang , Kjøkken , Bad/vaskerom , Bad , Soverom

Gang , Soverom , Soverom

Vindfang/gang. Malt tapet på vegger og vinyl på gulv.

Gang. Malt tapet på vegger parkett på gulv. Gangen har også bi-inngang til Hagen.

Stor stue med peis. Malt tre panel på vegger og parkett på gulv. Fra stuen kommer du ut til en veldig koselig hage med gode solforhold, lekehytte og utvendig bod.

Hvit kjøkken innredning fra IKEA i høyglans. Heltre benkeplate og frittstående hvitevarer. Kjøkkenet er i delvis åpen løsning til stue.

Helfliset baderom med varmekabler i gulv. Inneholder dusjkabinett, wc og servant.

Hovedsoverom med Walk-in closet i tillegg til garderobe. Tre panel på vegger og parkett på gulv.

Bad/vaskerom med malt tapet på vegger og fliser på gulv. Varmekabler i gulv. Rommet inneholder praktisk innredning, badekar, WC, vaske seksjon.

Loftsetasjen: Liten gang med malt tapet på vegger og parkett på gulv. To gode soverom med tapet eller malte overflater på vegger parkett på gulv.

Garasje tilknytning cirka 30 til 40 m fra inngangsdøren. Parkering like utenfor gårdsrommet også.

Detaljer

Velkommen til Austrheimsgrenda 10! En koselig familiebolig med skjermet atriumshage med sol store deler av dagen.

Boligen er innholdsrik med 3 soverom (mulighet for 4 soverom), romslig stue, hvit kjøkkeninnredning i delsvis åpen løsning til stue, 2 bad/vaskerom samt veldig koselig hage og uteområder.

Oppført lekehytte og utvendig bod.

Garasje med plass til 1 bil i tillegg til parkering like utenfor inngangsporten.

Austrheimsgrenda er et populært byggefelt for småbarnsfamilier med flere lekeplasser hvor en av dem grenser til nettopp denne eiendommen. Kort veg til barnehage og skole, dagligvarebutikk, frisør m.m. 5 5-6 minutter kjøretur til Haugesund sentrum. Lite biltrafikk i byggefeltet som gjør det en trygg og god plass og bo.

Velkommen til visning! Husk påmelding til megler.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 84 kvm
 2. etasje: 27 kvm
Bygningsinformasjon

Enebolig oppført i 1981. Oppført på ringmur i betong, betonggulv. Yttervegger ovenpå ringmur i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskiller i trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med betongtakstein.

Fra takstmann: TG3 Våtrom, Generell, Bad/vaskerom Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000 Våtrom, Generell, Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Primærrom
 1. etasje: Entre, gang, kjøkken, bad/vaskerom, bad og soverom.
 2. etasje: Gang og 2 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.02.1982

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Austrheimsgrenda er et populært byggefelt for småbarnsfamilier med flere lekeplasser hvor en av dem grenser til nettopp denne eiendommen. Kort veg til barnehage og skole, dagligvarebutikk, frisør m.m. 5 5-6 minutter kjøretur til Haugesund sentrum. Lite biltrafikk i byggefeltet som gjør det en trygg og god plass og bo.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 49 750,-
  • kr 63 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 053 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 178,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 536 929,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 11.05.2022 og selgers Egenerklæring datert 07.05.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00123
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.