Austrheimsgrenda 31, 5516 HAUGESUND

Austrheimsgrenda 31

Haugesund
Prisantydning

2 270 000,-

 • BRA148㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1978
 • Omkostninger65 445,-
 • Totalpris2 335 445,-

Nordre bydel- Enebolig med attraktiv beliggenhet - God standard!

Beskrivelse

Boligen er innredet over to plan og inneholder: Vindfang, stue/kjøkken, vaskerom/wc, bad, fire soverom, gang og garderobe. Det er også en utvendig sportsbod.

Boligen er delvis pusset opp i senere tid med blant annet nyere kjøkken og er i god stand med tanke på bygningens alder.

En stor stue med god plass til flere spise- og sittegrupper. Store vindusflater sørger for mye lysinnslipp. Varmepumpe montert på vegg og flott vedovn i stuen. Utgang til terrasse og hage fra terrassedør. Stuen har delvis åpen løsning til kjøkken.

Meget flott kjøkken fra KGB som var nytt i 2013. Innredningen fra Nettoline med integrerte hvitevarer som medfølger. Moderne fliser over kjøkkenbenken og downlights i taket.

Pent helfliset bad med nyere baderomsinnredning. Badekar med dusjoppheng, dobbel servant, vegghengt toalett og varmekabler i gulv. Avtrekksvifte i himlingen. Det er også et eget vaskerom med vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegg, ekstra toalett og servant. Her er det også opplegg for vaskemaskin mm.

Boligen har totalt 4 soverom. De 3 soverommene i 2.etasje ble innredet i forbindelse med påbygg som ble utført i 1997. Hovedsoverom i 2.etasje har eget walk-in garderoberom og utgang til balkong. Alle rommene er romslige med god plass til det en behøver.

Generelt god oppbevaringsplass i bod, skur og på kryploft.

Oppsummering tilstandsrapport: Boligen har en normal standard, men det er behov for noe vedlikehold.

Bolig med to etasjer som er bygget i 1978, med tilbygg fra 1997. Boligen er oppført med grunnmur i betong, trekonstruksjon som utvendig er kledd med trepanel, trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein.

Boligen har følgende anmerkninger: TG 2: Trekledningen, innvendige dører, noen vinduer, tekking, takrenner, gulv på bad og vaskerom. TG 3: Det er råte i nedre del av kledningen på østsiden. Registrerte tilstandsanmerkninger har hovedsakelig årsak i bygningens alder og vedlikehold, samt konstruksjon.

Bruksareal per etasje
 1. etasje - 93 kvm.
 2. etasje - 55 kvm.
Bygningsinformasjon

Boligen er oppført med grunnmur i betong, trekonstruksjon som utvendig er kledd med trepaneler, trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein.

Primærrom
 1. etasje - Stue/kjøkken, vaskerom/wc, vindfang, bad, soverom
 2. etasje - gang, garderobe og 3 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg datert 21.04.1980 og påbygg datert 20.06.1997.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stue. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et boligområde sentralt i nordre bydel. Beliggende i rolig strøk, med kort veg til barnehager, skoler og butikk. Turområder i umiddelbar nærhet.

  Adkomst

  Fra Tittelsnesvegen tar du av mot Austrheimsvegen. Følg veien og sving av til høyre like etter Kvalasenteret. Følg så veien til skilt mot Austrheimsgrenda kommer til venstre.

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 270 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 54 375,-
  • kr 65 445,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 335 445,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 427,- pr. 2019. Opplyste kommunale avgifter er fordelt på: Avløp, eiendomsskatt, feiing og vann.Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 692 117,- for 2018 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger handelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 31.08.2020 og selgers Egenerklæring datert 03.09.2020. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-20-00285
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse