Bakken 7

Vindafjord
Prisantydning

2 800 000,-

 • BRA215㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1981
 • Omkostninger83 730,-
 • Totalpris2 883 730,-

Sandeid sentrum: Utsiktsbolig med garasje og nydelig tomt

Visning

onsdag 27 september

16:30-17:30

Påmelding
Beskrivelse
 • Oppgradert sikringsskapet i 2023.
 • Hvitevarer på kjøkken medfølger kjøpet.
 • Robotplenklipper med tilhørende garasje medfølger til kjøper.
 • El-bil lader i garasjen. Foreligger samsvarserklæring datert 21.12.21 fra Helgevold elektro for oppjustering av strøm for el-bil lader. Økt sikring til garasje og montert underfordeling i garasje. Økt tverrsnitt til ladepunkt og stilt inn lader på nytt (20A) kurs for lys og stikk.
 • Det foreligger også samsvarserklæring datert 30.10.19 fra Helgevold Elektro for skifte av diverse stikk rundt om. Montere led lys i vinduer stue. Skifte lampe og montere taklokk bad kjeller.
 • Bad i 1. etasje oppgradert i 2018.
 • Garasjen ble oppført i 1991.
 • Vinduer er generelt i god stand. 3 stuevinduer fra 2010, 4 vinduer på kjøkken fra 1991 og resten fra byggeår.
 • Terrassedør fra 2010, kjellerdør fra 2011 og hoveddør fra byggeår.
 • Pipeløp av elementer.
 • Avløpsrør, takrenner og nedløp i plast.
 • Takrenner og nedløp tilknyttet drenering.
 • Varmepumpe fra 2015.
Detaljer

Overbygget inngangsparti med skifertrapp opp til inngangsdøra. Inngang til entrè/hall med laminatgulv, skyvedørsgarderobe med speilfronter og tapetserte vegger.

Bad med belegg på gulv, baderomsplater, wc, baderomsinnredning med dobbel underskuff, høyt sideskap, speilskap med integrert lys, dusjnisje med svingdører og reflektorovn på vegg.

Soverom med belegg på gulv, tapetserte vegger og dobbelt garderobeskap.

Soverom med nyere teppe på gulv, tapetserte vegger, skyvedørsgarderobe og fastmonterte leselamper.

Soverom med belegg på gulv, tapetserte vegger, to doble garderobeskap og inspeksjonsluke til loft.

Soverom som i dag er brukt som kontor. Soverommet har belegg på gulv, tapetserte vegger og persienner i vindu.

Glassdør fra gangen og inn til stua som er nytapetsert og har belegg på gulv. Nydelig utsikt ut på fjorden fra stua. Vedovn med glass på tre sider, varmepumpe, nyere vinduer og nyere dobbel terrassedør ut til terrasse.

Stor terrasse utenfor stua med påbygget hagestue med skyvedører i glass i front og montert stråleovn.

Lettvegg med skyvedør fra stua og inn til kjøkken. Kjøkken har eikeparkett på gulv, persienner i vinduer, mdf kjøkkeninnredning med laminatbenkeplate med halvannen nedfelt vask, oppvaskmaskin, frittstående stekeovn med keramisk koketopp. Kjøkkenøy med skuffer på den ene siden og barløsning (med plass til knær) på motsatt side. Høyt ekstra sideskap. Tapetserte vegger som er nymalt. God spiseplass.

Kjeller: Trapperom ned fra gangen oppe til romslig gang med laminatgulv og forheng for å kunne skjule innerste del av gangen.

«Kjellerstue» med vedovn, malte panelplater på vegger, laminatgulv. Rommet har for små vinduer til å kalles kjellerstue da rommet ikke er godkjent som rom for varig opphold.

Gang med laminatgulv og malte panel på vegger.

Stor bod med eldre kjøkkeninnredning langs veggene, laminatgulv og malte panel på vegger.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, våtromstapet på vegger, dusjkabinett, wc, elektrisk vifte, baderomsinnredning med fire underskap, to speilskap, håndletørker og et høyt sideskap.

Vaskerom med belegg på gulv, utslagsvask, plass til fryseboks, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmvannsbereder er plassert her. Egen utgang til kjellerhalv med støpt trapp opp til fronten av huset.

Stor bod med laminatgulv og hvitmalt panel.

Stor bod med laminatgulv, sponplater på vegger og godt med hylleplass.

Frittstående garasje med carport: Garasjen har port og tre sidevinduer for dagslys. Oppgradert til 32 amp til billader, med godkjent automatsikring til Easse billader. 16 amp sikring til lys og stikk. Det er også innlagt belysning og støpt gulv. Sidedør fra den asfalterte carporten og inn i garasjen.

Frittstående lekehytte.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av lettklinkerblokker og noe betong. Kjeller i betong (krypkjeller under kjøkken). 1. etasje har fasade med trekledning og listverk i treverk. Tak er tekket med betong takstein.

 • Kjellerstue er inntegnet som kjellerstue på de mottatte bygningstegningene fra 1991, men tilfredsstiller ikke krav til "rom for varig opphold" da vinduene er byttet ut med mindre vinduer etter byggeår.
 • På de originale bygningstegningene er det kun inntegnet boder, hobbyrom og vaskerom i kjeller. Badet i kjelleren er derfor ikke omsøkt godkjent.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Bad i kjeller er innredet før 1997 som gjør at rommet får automatisk TG3. Mangler også dokumentasjon. Må totalrenoveres for å holde "dagens standard". Kostnadsestimat: Kr 100 000 - 300 000,-. - Vaskerom er innredet før 1997 som gjør at rommet får automatisk TG3. Mangler også dokumentasjon. Fremstår som velholdt. Må totalrenoveres for å holde "dagens standard". Kostnadsestimat: Kr 100 000 - 300 000,-.

Det fremkommer følgende TG2 avvik som kan kreve tiltak: - Nedløp og beslag. Mangler snøfanger. - Takkonstruksjon/loft: Fukt ved en gjennomføring. Fuktskjolder i takkonstruksjonen. Spor etter mus. Kostnadsestimat: under kr 10 000,-. - Vinduer: Vinduer fra 1981 bærer preg av elde og slitasje. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Dører: Kjellerdøren mangler noe listverk. Elde og slitasje. - Radon: Ikke utført målinger eller bygget med radonsperre, som normalt for byggeåret. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Rom under terreng: Riss i mur. Eier har tidligere funnet smuldring ved stue og det ble da støpt en ny mur rundt lettbetong i kjellerstuen. - Bad hovedetasje: Vinylbelegg fra 1981, veggplater fra 2018, noe svakt fall til sluk, knirk i gulv. Anbefales installering av dusjkabinett. Kostnadsestimat 10 000 - 50 000,-. - Ventilasjon bad hovedetasje: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er oppbrukt. Tilbygg / hagestue er ikke tilkoblet drenering. - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Mindre riss utvendig flere steder utvendig. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.

Av Tg2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er: - Taktekking, utvendige trapper, innvendige overflater, etasjeskille/gulv mot grunn, innvendige trapper, innvendige dører, kjøkken, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank, terrengforhold og utvendige vann- og avløpsledninger.

Kjøkken påbygget i 1991.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 90 kvm Gang, stue, gang, bad, vaskerom og 3 boder. 1. etasje: 125 kvm Hall, 4 soverom, trapperom, bad, stue og kjøkken. Primærrom Kjeller: 63 kvm Gang, stue, gang, bad og vaskerom. 1. etasje: 125 kvm Hall, 4 soverom, trapperom, bad, stue og kjøkken.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på hverken bolig eller garasje. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Igangsettingstillatelse ble gitt 20.06.1992. Tatt i bruk (GAB): 10.09.1992.

Garasje oppført som "Meldingssak registret tiltak". Godkjente tegninger stemplet av kommunen 15.11.83.

Skifte av 3 vinduer i stua og frittstående terrasse med overbygg er godkjent i administrativt vedtak i kommunen 28.06.2010

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i sentrum av Sandeid med gangavstand til alt Sandeid har å by på. Skole, barnehage, butikk, bussforbindelse, bensinstasjon, kirke, bank med mer like i nærheten av boligen.

  Adkomst

  Når man kjører fra sentrum mot Vikedal så tar man til venstre like etter broa i Sandeid sentrum. Ta så til høyre med en gang og følg veien til endes. Man får da boligen på høyre side.

  Regulering

  Regulert til bolig. Byggelinje mot veien. Forbud mot bygging nærmere enn veien enn byggelinja. Garasjen er godkjent bygget innenfor - se servitutter.

  • kr 2 800 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 83 730,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 883 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 18 208,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Kulturminne registrert på eiendommen. Lokalitetsnr 54514 Gravfelt Uavklart Arkeologisk lokalitet Matrikkelført: 16.01.2010. Oppdatert: 13.03.2016 Lenke: https://kulturminnesok.no/

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 08.05.23 og selgers Egenerklæring datert 25.04.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230191
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.