Beitene 16A

Haugesund
Prisantydning

2 400 000,-

Solgt
 • BRA119㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår1973
 • Omkostninger10 845,-
 • Totalpris2 553 733,-
 • Felles/mnd3 869,-

Attraktiv halvpart av tomannsbolig med 3 soverom, stor bod og hage - fin plassering og åpent rundt

Beskrivelse

Utvendige stikkontakter. Innlagt Altibox. Kjøkkeninnredningen er fra 2016. Eier opplyser at borettslaget har vedtatt å male huset utvendig. Borettslaget vedlikeholder bygget utvendig, mens eierne holder innvendig. Taket er omlagt de siste 5 årene av borettslaget. Vinduer og hoveddør/balkongdør fra ca 2005. Varmepumpe.

Detaljer

Overbygget inngangsparti og støpt trapp opp til ytterdøra. Utvendig bod med tett tak fra ytterdøra og inn til boda. Boda har støpt gulv, innlagt belysning og er uisolert.

Vindfang med belegg på gulv, malt panel på vegger og tak.

Gang med gulvbelegg og varmekabler, malt panel på vegger/tak, panelovn og trapp opp til hovedetasjen.

Soverom med laminatgulv, panelovn, persienner i vindu og malt tapet på vegger.

Soverom med laminatgulv, malt tapet på vegger, panelovn, to garderobeskap og rullegardin i vindu.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, FiboTrespo plater på vegger, badekar med dusjløsning og forheng, speilskap med integrert lys, moderne servant med dobbel underskuff, wc og elektrisk vifte.

Vaskerom med belegg på gulv, malt panel på vegger, et høyskap, varmtvannsbereder er plassert her samt opplegg for både vaskemaskin, tørketrommel og fryseboks. Fastmontert brannslange.

Stor bod med laminatgulv og malt panel på vegger. Sikringsskapet er plassert her. Tidligere eier brukte rommet som soverom, men rommet er ikke godkjent som det. Vinduet er litt for lite og plassert for høyt på veggen til å fungere som rømningsvei.

Hovedetasje: Trapp opp til hovedetasjen har stort vindu som gir godt med dagslys i trappa. Man ankommer romslig stue med spisestueavdeling. Stua har laminatgulv, tapet på vegger, persienner i vindu mot vest, to panelovner og utgang til balkong med sarnafildekke. Stua og balkongen har veldig fin utsikt ut til egen hage og siden det er så fritt rundt huset ser man nokså langt/mye.

Glassdør fra stua og inn til mellomgang inn til kjøkken, wc og soverom.

Soverommet er i dag brukt som kontor og har laminatgulv og luke med nedtrekkbar stige opp til kaldloft. Persienner i vindu.

WC med belegg på gulv, toalett, liten servant med dobbelt underskap, fastmontert medisinskap og dobbelt speilskap.

Kjøkken med laminatgulv, fin lys innredning med dempere i skuffer og skap, laminatbenkeplate med halvannen nedfelt vask, glassplate over hele benkeplata, int. induksjon koketopp, int. oppvaskmaskin, int. stort kjøleskap, int. stekeovn og int. micro. Foldegardin i vindu. Spiseplass på kjøkken. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bygningsinformasjon

Vertikaldelt tomannsbolig i borettslag. Trolig bygget på støpt plate på grunn. Betonggrunnmur. Oppført i bindingsverk. Bjelkelag i treverk. Fasade i treverk og fasadeplater. Takkonstruksjon i W-takstoler. Betong takstein på tak.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Vaskerom: Må oppgraderes for å tåle dagens bruk. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.

TG2 avvik som kan kreve tiltak: - Veggkonstruksjon: TG pga at fasade er slitt, men eier opplyser at borettslaget har vedtatt å male huset utvendig. - Radon: Det er ikke foretatt målinger, og bygget er heller ikke bygget med radonsperre. - Bad: TG pga manglende dokumentasjon på utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. - Kjøkken: Naturlig elde. Ufagmessig listverk. - Varmesentral: Det har ikke vært holdt service de senere år. Eier opplyser at varmepumpe fungerer til oppvarming, men O2 generator fungerer ikke. Serviceperson sa at den funksjonen kunne tas av og brukes som normalt. Kostnadsestimat under kr 10 000,-. - Elektrisk anlegg: Det er enkelte automatsikringer, men gjenværende skrusikringer bør også byttes til automatsikringer. Eier opplyser at det er et par stikkontakter i stua som ikke fungerer, men øvrig anlegg fungerer greit. Kostnadsestimat under kr 10 000,-. - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Vinduer, dører, balkonger/terrasser og rom under balkonger, etasjeskille/gulv mot grunn, innvendige trapper, overflater bad, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank og grunnmur/fundamenter.

Se forøvrig hele rapporten vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom

Rekkehus Bruksareal 1. etasje: 60 kvm Gang, bad, 2 soverom, stor bod, vaskerom og utvendig bod. 2. etasje: 59 kvm Stue, gang, kjøkken, toalettrom og soverom. Primærrom 1. etasje: 57 kvm Gang, bad, 2 soverom, stor bod og vaskerom. 2. etasje: 59 kvm Stue, gang, kjøkken, toalettrom og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra byggeår.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt.

Oppvarming

Varmepumpe. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Rolig og barnevennlig beliggenhet i et etablert nabolag med folk i alle aldre. Kort avstand til barneskole, barnehager, butikker og bussforbindelse.

  Adkomst

  Ta inn ved Ekstra på Kvala, ta så første vei inn til høyre inn Steinsnesvegen, deretter neste til venstre. Ta inn neste avkjørsel til høyre inn Beitene, og så første til venstre. Huset ligger på høyre side og er merket med "Til salgs" skilt fra Eiendomsmegler A.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål.

  • kr 2 400 000,- (Prisantydning)
  • 142 888,- andel fellesgjeld pr. dato 12. jun. 2023
  • 2 542 888,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Avklaring forkjøpsrett kr 3 885,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 10 845,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 553 733,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 869,- Betjening andel fellesgjeld, bygningsforsikring, Altibox (TV og Internet) og diverse vedlikehold/drift.Kollektivt tilknyttet Haugland Kraft med Altibox TV Basis. Borettslaget har HMS-løsningen "HAUBO HMS". Borettslaget har vedlikeholdssystemet "HAUBO Vedlikeholdsplan".Kommunale avgifter (vann og avløp) er ikke inkludert i felleskostnadene og blir sendt til beboer i post pr kvartal. Må ved salg avregnes mellom kjøper og selger selv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 96660158046, BoligBanken ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 12.06.2023: 4.45% pa. Antall terminer til innfrielse: 359.6 Saldo per 12.06.2023: 10 822 119 Andel av saldo: 142 888 Første termin/første avdrag: 31.05.2023 ( siste termin 30.04.2053 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  20.06.20.23 og selgers Egenerklæring datert 27.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 31. aug. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230263
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.