Bjørnsons gate 52, 5528 HAUGESUND

Bjørnsons gate 52

Haugesund
Prisantydning

1 990 000,-

 • BRA125㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1920
 • Omkostninger60 820,-
 • Totalpris2 050 820,-

Innholdsrik boligeiendom (utleie) beliggende ved høgskolen HSH i Haugesund sentrum. Behov for renovering.

Beskrivelse

Kjeller: Entre, bad, kjellerstue/kjøkken og soverom x 2. Bod. 1 etasje: Gang, bad, soverom x 2 stk og kontor. Loft: Kjøkken med spiseplass og soverom.

Fra vedlagte takstrapport; "Boligen er registrert som enebolig med sokkelleilighet. Boligen benyttes pr dags dato som midlertidig bolig for klienter av Kirkens Bymisjon. Huset bærer derfor preg av utleie standard. Boligen bærer generelt preg av elde/ slitasje og anses i stor grad som et renoveringsobjekt. Begge bad har høy fukt og kjøkken er skadet/slitt. Overflater innvendig og utvendig bærer generelt preg av vedlikeholdsbehov. Soverom i kjeller har ikke nødvendig dagslys og anses derfor ikke som godkjent. Huset anses som et renoveringsobjekt og vil derfor ha begrenset reklamasjonsmuligheter."

Detaljer

Sentralt beliggende i Haugesund sentrum, rett over gaten for Høgskolen og Rådhusplassen. Haugesund sjukehus, butikkstrøket og indre kai i kort gangavstand.

Inneholder i kjeller: Entre, bad, kjellerstue, kjøkken og soverom x 2. Bod. 1 etasje: Gang, bad, soverom x 2 stk og kontor. Loft: Kjøkken/allrom og soverom.

Fra vedlagte takstrapport; Boligen er registrert som enebolig med sokkelleilighet. Boligen benyttes pr dags dato som midlertidig bolig for klienter av Kirkens Bymisjon. Huset bærer derfor preg av utleie standard. Boligen bærer generelt preg av elde/ slitasje og anses i stor grad som et renoveringsobjekt.

Bruksareal per etasje

Kjeller: 44 m2 1. etasje: 50 m2 Loft: 31 m2

Bygningsinformasjon

Se vedlagte takstrapport for bygningsinformasjon og tilstand. Se også vedlagte egenerklæring og byggteknisk rapport datert 28.01.2010 som gir en grundig beskrivelse av oppgradering utført i forrige eiers eiertid. Det presiseres at denne rapporten er utdatert, kun er ment til info og at innholdet ikke på noen måte er bindende for takstmann, selger eller megler.

Primærrom

Kjeller: Entre, bad, kjellerstue/kjøkken og soverom x 2. 1 etasje: Gang, bad, soverom x 2 stk og kontor. Loft: Kjøkken med spiseplass og soverom.

Ferdigattest

I følge selger rekvirerte tidligere eier ferdigattest etter renovering i 2010 - se egenerklæringen. I følge kommunen "... finnes ingen ferdigattest i deres arkiv, heller ikke godkjente tegninger, men oversender plantegninger tilsendt kommunen i 2010."

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt beliggende i Haugesund sentrum, rett over gaten for Høgskolen og Rådhusplassen. Haugesund sjukehus, butikkstrøket og indre kai i kort gangavstand.

  Adkomst

  Eiendommen ligger rett sør for Rådhusplassen, vest for Høgskolen i Haugesund sentrum.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen som kan lastes ned på denne linken: https://www.haugesund.kommune.no/tjenester-fra-a-a/1463-tjenester-fra-a-a/450-kommuneplan#kommunedelplaner-areal

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 49 750,-
  • kr 60 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 050 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 25 308,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi. Forutsetter bruk som primærbolig.

 • Diverse

  Eiendommen er SEFRAK-registrert. Se vedlagte RL1193 §12 mfl vedrørende bevaring/tilbakeføring av husets eksteriør. Se også pkt om regulering og vedlegg for ytterligere info. Kun evt integrerte hvitevarer medfølger handelen hvis annet ikke er avtalt/spesifisert. Det gis av selger ingen garanti på disse. Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.02.2020 og selgers Egenerklæring datert 06.03.2020. Ad SEFRAK-registrering se Matrikkelrapport og Planopplysninger datert 21.02.2020. samt reguleringsbestemmelser RL1193. Tinglyste servitutter kan ses hos megler. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 27. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 2-20-00035
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse