Bjoavegen 1113

Vindafjord
Prisantydning

1 990 000,-

 • BRA113㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår
 • Omkostninger63 570,-
 • Totalpris2 053 570,-

Enebolig/ fritidsbolig og naust i naturskjønne omgivelser - Skogsareal - Brygge - Fine bademuligheter!

Beskrivelse

Boligen er over tre plan og inneholder: Kjeller: Bad(dusjkabinett og vask) og uinnredet areal. Første etasje: Entrè, gang, wc- rom, stue, spisestue og kjøkken. Loftsetasje: Gang samt to soverom.

Naust: Underetasje: Naust. Loftsetasje: Oppholdsrom med to boder.

Eiendommene er fint vedlikeholdt over tid. Etter overtagelse av dagens eier er det utført en del oppgraderende tiltak på både bolig og naust. Naustet ligger i gangavstand fra boligen. Det er ikke boplikt i Vindafjord kommune, og nåværende eier har benyttet eiendommen til fritidsformål.

Bolig/ hytte: I 2019 ble boligen etterisolert og kledningen samt alle vinduene ble fornyet. Noen år tidligere ble de fleste gulvoverflater fornyet, samt panelt og tapetsert de fleste vegger. Det ble også montert vakuumtoalett med utvendig tank og fast tømming fra kommunen. Ytterdøren ble fornyet. Boligen fremstår som svært sjarmerende og innflytningsklar. Det er både vedovn og varmepumpe i stue.

Naust: Nåværende eier har støpt kai/ brygge med båtopptrekk. Her er det god plass til møblement og hyggelige stunder. Båtplass. Naustet har fått nye vinduer og kledning på to av sidene, samt fornyet ytterdør på loft. Oppholdsrommet er inndelt med to boder og er isolert i tak og vegger. I tillegg er det montert en lekker bordkledning innvendig. Håndlagde bord og benker i naustet medfølger handelen. Her kan en nyte en fantastisk utsikt og gode stunder! Naustet holder god standard.

Følgende momenter har fått TG3(Store eller alvorlige avvik) eller TG2(Avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapporten: TG3: - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det er ikke montert rekkverk. TG2: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Over til mister ofte plastrenner styrken, og har en tendens til å lekke i skjøter. - Betongtrapp har mindre sprekker/ skader. - Målt skjevheter i gulv. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold i forhold til krav i forskrift. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. - Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/ løsninger som er forventbart på et kjøkken. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger og avløpsledninger. - El- anlegg med skrusikringer. - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. - Grunnmur: tilstand settes som følger av alder og slitasje på mur. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger og avløpsledninger.

Bruksareal per etasje

Kjeller: 33 kvm Første etasje: 55 kvm Loftsetasje: 25

Bygningsinformasjon

Bolig: Takkonstruksjon av sperretak. Yttertak av skiferstein. Renner, nedløpsrør og beslag av plast. Yttervegger av tømmerkonstruksjon med liggende bordkledning. 2- lags malte trevinduer. Malt hoveddør av tre. Mursteinspipe. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Naust: Ringmur av betong. Yttervegger i bindingsverk med liggende bordkledning. 2- lags malte trevinduer. Oppført brygge er godkjent i Vindafjord kommune. Dog er støpt såle i opptrekket ikke omsøkt og bryggen er godkjent i bredde 1,25 meter, mens realiteten er ca 2,4 meter. Vinduer på naust avviker fra illustrasjon i søknad om brygge.

Det foreligger ikke bygningstegninger i Vindafjord kommune sine arkiv. Megler har av den grunn ikke mulighet til å kontrollere hva som er godkjent innredet. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Ukjent byggeår. Megler har ikke mottatt dokumentasjon som kan bekrefte byggeår.

Primærrom

Kjeller: Bad Første etasje: Entrè, gang, wc, stue, spisestue og kjøkken. Loftsetasje: Gang samt to soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp. Vakuumtoalett med kommunal tømming 1 gang i året. Felles privat vann fra fjell med to andre naboer. Det har tidligere vært diskutert å lage større demning.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Vedovn og varmepumpe. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger idyllisk til i Bjoa i Vindafjord. Ca. 10-15 min kjøretur til Ølen/Ølensvåg med butikker, restauranter, idrettsanlegg og badeanlegg. På Romsaøyene kan en telte eller overnatte sammen med andre båtentusiaster ved båtbrygger på forskjellige øyer. I Ålfjorden like utenfor Romsaøyene kan en tidvis få hvalsafari og det er godt fiske i alle retninger. Perfekt plass å lyse etter krabbe ved Dreganes. På vinteren kan man besøke Fjellstøl/Olalia/Opheim skianlegg med lysløyper, eller alpinanlegg en kort kjøretur unna i Røldal/Sauda. Kort avstand til Vestlandets naturperler med gode muligheter for dagsturer til blant annet Hardanger (60 min), Trolltunga, Etnefjellene (30 min), Folgefonna og Buerbreen. Kort avstand til Haugesund (45 min) og havet. Her kan en besøke idylliske øysamfunn eller ta seg en tur på vestlandets fineste sandstrender på Karmøy eller shopping i byen. Også mulighet for dagstur til Stavanger, Preikestolen og Kjeragbolten.

  I Vindafjord er det gode fiskemuligheter både i sjø og ferskvann. Her finner du en av Norges beste lakseelver, merkede turstier og mange fantastiske toppturer.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Boligeiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak. Nausteiendom ligger i et område avsatt til andre typer bebyggelse og anlegg.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 49 750,-
  • kr 63 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 053 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 132,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, renovasjon og slamtømming. Pris for renovasjon er tatt utgangspunkt i standard abonnement hos HIM. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Robotklipper medfølger ikke.

  Innlagt vann i boligen er hentet fra fjellet og bruker det som drikkevann per dags dato. Generelt anbefaler vi at dette drikkevannet testes fra tid til annen.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 29.07.2022 og selgers Egenerklæring datert 27.07.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-22-00132
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.