Blåbærvegen 11

Haugesund
Prisantydning

1 700 000,-

Solgt
 • BRA98㎡
 • EierformAndel
 • Soverom4
 • Byggeår2005
 • Omkostninger10 845,-
 • Totalpris2 208 832,-
 • Felles/mnd5 675,-

Skåredalen - Enebolig i borettslag - 4 soverom - Ingen dokument avgift!

Beskrivelse

Det hører til sjeldenhetene at det kommer en enebolig for salg i borettslag for salg! Bygget vedlikeholdes i hovedsak av borettslaget utvendig, innvendig er det i hovedsak eier som har vedlikeholdet. Boligen fremstår godt vedlikeholdt utvendig, tatt alder i betraktning. Innvendig bærer det noe mer preg av naturlig elde.

Boligen er innredet over to etasje og fordeler seg i første etasje med; Gang, bad, vaskerom/wc og tre soverom. Andre etasje med stue/kjøkken i åpen løsning og et soverom. I tillegg er det 2 stk utvendige boder, hver på ca. 5 kvm.

Entré med fliser i gulvet. Speil på vegg og sikringsskap. Tre soverom i første etasje. Alle i gode størrelser med parkett i gulv.

Vaskerom med gulvstående toalett, liten vask, opplegg til vaskemaskin og VVs. Rør i rør fordelerskap. Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Vegghengt toalett, badekar og vask i seksjon

Varmepumpe montert i trapp.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Integrert stekeovn og frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarer medfølger handelen, men det gis av selger ingen garanti. Mosaikk fliser på vegg over benkeplate.

Stue i god størrelse med god takhøyde. Terrassedør ut til to balkonger. Soverom med god takhøyde og parkett i gulv.

Detaljer
 1. etasje: Gang, bad, vaskerom/wc og tre soverom.
 2. etasje: Stue/kjøkken og soverom.

I tillegg kommer det 2 stk utvendige boder. Hver bod er på ca 5 kvm.

Bygningsinformasjon

Sammendrag fra takstmanns tilstandsrapport;

Store eller alvorlige avvik - TG3: Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - bad; Innredning til servant er fuktskadet og bør skiftes. Blandebatteri har defekt vannstopper. Badekar mangler original front og har våtromsplate løsning. Blandebatteri til badekar er løst.

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - vinduer; Det er registrert at vannbord over vinduer ikke er innfelt i kledning. Det er registrert fuktskade på vindu i bod 2.etasje.

Utvendig - dører; Karmer er slitt en del og det er bruksmerker. Balkongdør mot sør i stue har fuktskader i øvre kant, men tørt på befaring.

Innvendig - Radon; Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom - sanitærutstyr og innredning - vaskerom/wc; Toalettet er ikke festet til gulv.

Kjøkken - avtrekk - stue/kjøkken; Vifte fungerer, men eier benytter stikkontakten for å starte og stoppe viften.

Tekniske installasjoner - vannledninger; Rør i rør skap mangler døren.

Tekniske installasjoner - elektrisk anlegg; Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2; Innvendige - overflater; Det er registrert noe varierende kvalitet på overflater.

Innvendig - innvendige trapper; Trapp bærer preg av normal elde og er moden for overflate behandling.

Våtrom - overflater vegger og himling - bad; Fliser fremstår som noe u-fagmessig utført.

Våtrom - sluk, membran og tettesjikt - bad; Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført.

Våtrom - sluk, membran og tettesjikt - vaskerom/wc; Tg pga normal elde.

Tekniske installasjoner - varmesentral; Tg pga normal elde. (10 år+)

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 49 kvm 2. etasje: 49 kvm Primærrom 1. etasje: 49 kvm Gang, bad, vaskerom/wc og tre soverom. 2. etasje: 49 kvm Stue/kjøkken og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg av 8 bygninger med 15 leiligheter, datert 13.02.2006.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Adkomst

  Fra Skjoldavegen i Skåredalen, ta opp Steinsfjellet, ta første til venstre(Blåbærvegen), ta så til høyre, 11 ligger på venstre siden.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 700 000,- (Prisantydning)
  • 497 987,- andel fellesgjeld pr. dato 10. jan. 2023
  • 2 197 987,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • Forkjøpsrettsgebyr kr. 3 885,-
  • kr 10 845,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 208 832,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 5 675,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og diverse driftsutgifter.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Møbler kan overtas om ønskelig.

  Bolig overtas slik den fremstår på visning uten ytterligere utvask.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  og selgers Egenerklæring datert . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01220032
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.