Boktavegen 16

Åkrehamn
Prisantydning

3 750 000,-

Solgt
 • BRA156㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1945
 • Omkostninger107 480,-
 • Totalpris3 857 480,-

Stor og flott eiendom - Enebolig med særpreg - Nydelig opparbeidet tomt - Nærhet til sjø!

Beskrivelse

Boligen blir av nåværende eier benyttet som sommerhus og er svært sjarmerende innredet. Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt tatt alder i betraktning, men på grunn av at de fleste bygningsdelene er fra byggeår må det ikke forveksles med krav til dagens standard.

Underetasjen er spennende innredet, disponeres til flere formål, og er ett fantastisk sted å invitere gjester til. Selskapsrommet er innredet med fliser på gulv og en stor peis(type Nordpeis London innramming) for koselig vedfyring sentralt i rommet. Peisen er videre bygget til med plass for vinskap, kjøleskap, stekeovn og koketopp med gass. Stort og svært flott håndlaget spisebord som medfølger handelen. I tillegg finnes flotte originale vinduer, egen inngang, og en lekker plassbygget dagseng innerst i rommet. Det er også opplegg til vaskemaskin og et eget rom som benyttes til verksted.

Hovedetasjen består av et lyst og trivelig inngangsparti med blyglassvindu og gang med gode muligheter for oppbevaring. Eldre baderom som inneholder toalett, vask og badekar. Romslig og flott soverom malt i delikate farger. Boligens kjøkken er romslig og svært koselig innredet med tidsriktige lyse fronter og benkeplate, samt ivaretatte originale høyskap. Kjøkkenet har oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap og et stort vindu som gir rikelig med dagslys. Videre fra kjøkken finnes en flott spisestue med lekre vinduer og en stor vedovn av type Nordpeis London i innramming, samt dagligstue avdelt med skyvedører. Flotte plassbygde hyller er montert på hele veggen rundt skyvedøren. Det er originale malte tregulv i hele hovedetasjen.

I loftsetasjen finnes to romslige soverom, gang samt en praktisk bod for oppbevaring. Også i denne etasjen består gulvoverflatene av originale malte tregulv.

Detaljer

Boligen er over 3.plan og inneholder: Underetasje: Selskapslokale/Vaskekjeller og bod. Første etasje: Gang, bad, kjøkken, soverom samt to stuer Loft: Gang, soverom, rom brukt til soverom og bod.

Uthus i hagen.

Bygningsinformasjon

Enebolig oppført med kjeller, 1.etasje og loft. Det meste av grunnmuren og ytterveggene er oppført som dobbel hulmur. Taket er oppført i trekonstruksjon. Det meste av konstruksjoner, bygningsdeler og utvendige overflater framstår som fra byggeår, og en må forvente en betydelig oppgradering for at boligen skal tilfredsstille dagens standard.

Det foreligger ikke bygningstegninger i Karmøy kommune sine arkiv. Verken av fasade eller planløsning. Megler har av den grunn ikke mulighet til å kontrollere hva som er godkjent oppført/ innredet. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: Våtrom>Generell>Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2: -Utvendig: Taktekkingen av skifer er fra byggeår og framstår med normal slitasje. Det ble registrert fuktighet på innsiden av taket i område ved pipe. Det ble registrert utslag av stedvis fuktighet under himlingen i bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det ble registrert noe rust dannelse på rennekroker. Det er ikke anordnet renner i tilknytting til flatt tak. En må forvente noe riss dannelse i fuget konstruksjon, samt over vinduer. Deler av ytterveggen er tildekket med Eføy. Det er registrert symptom på aktivitet fra borebiller (mott) på deler av takkonstruksjonen. Angrep kan forekomme i alle deler av bygninger. Det er et vanlig problem, men de mest utsatte bygningskonstruksjonene er i forbindelse med kjølige rom med høy luftfuktighet, for eksempel kjellere, loft og andre deler i bygninger som er uten fyring. Det kan ta mange år før skadene blir alvorlige, og ofte dør angrepet ut uten at tiltak må iverksettes. Det ble registrert merker etter tidligere fuktighet i bod på loft, men dette er reparert på utsiden. En må forvente noe mott forekomst og skjevhet. Det meste av vinduene er fra byggeår og fremstår med enkelt glass og noe misfarging og malingsslitasje. Faste malte lukkevinduer. Ytterdørene er fra byggeår og framstår som godt vedlikeholdte. En må likevel forvente noe slitasje som følge av alder.

-Innvendig: De innvendige overflatene er pusset opp og malt over tid og framstår som godt vedlikeholdte. Det ble likevel registrert noe misfarging og slitasje. Merker etter oppheng kroker. Saltutslag i kjeller. Det ble registrert noe slitasje/råtedannelse i overgang bjelker og yttervegg. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det ble registrert noe saltutslag på innsiden av grunnmuren. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det ble registrert normal slitasje på innvendige dører.

-Kjøkken: Enkel kjøkkeninnredning med normal slitasje. Naturlig ventilasjon på kjøkken.

-Tekniske installasjoner: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

-Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren- ved kjeller/underetasje. En må forvente noe riss dannelse i fuget konstruksjon på grunnmur og fundamenter. En må forvente noe riss dannelse i pusset og fuget konstruksjon på forstøtningsmurer. Det ble registrert noe stedvis fuktighet på tomten. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Det ble opplyst at deler av vannledningen ikke er nedgravd. Det ble også opplyst at det er en knekk på avløpsrøret mellom boligen og offentlig rør.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 63 kvm 1. etasje: 72 kvm 2. etasje: 21 kvm Primærrom 1. etasje: 72 kvm Gang, Bad, Kjøkken, Soverom, 2 stuer 2. etasje: 16 kvm Gang, Soverom, Rom brukt til soverom Sekundærrom Kjeller: 63 kvm Selskapslokale/vaskekjeller, bod. Deler av kjelleren er innredet til selskapslokale, men blir beskrevet som s-rom. 2. etasje: 5 kvm Bod

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Peis i underetasje og vedovn i spisestue.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger fritt og fint til i Boktavegen på nordvest siden av havnen i Åkrehamn. Dette er et etablert boligområde med noe spredt nyere bebyggelse. Herfra har man kort avstand til barnehager, skoler, idrettsanlegg, havnen og sentrum. Utsikt utover Grunnviken, motsatt side av viken, samt noe utsikt mot nord i retning havet.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er regulert boligbebyggelse. I tillegg ligger eiendommene i et område regulert som "bevaring kulturmiljø". Det anbefales å sette seg godt inn i reguleringsplan for eiendommene, og kontakte Karmøy kommune for videre spørsmål ved tanker om utbygging. Dette gjelder også skifte av feks. taktekke og vinduer, som i utgangspunktet skal tas vare på. Utvendige tiltak vil være søknadspliktige. Se vedlagt reguleringsplan.

  • kr 3 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 107 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 857 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 928,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt på gnr. 15 bnr. 480. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 443 330,- for 2021

 • Diverse

  Eiendommen selges med mesteparten av møbler og inventar med unntak av diverse inventar med affeksjonsverdi.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  27.02.2023, selgers Egenerklæring datert 13.03.2023 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 26. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220003
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.