Botn vest 56

Vinje
Prisantydning

3 390 000,-

Solgt
 • BRA76㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2006
 • Omkostninger101 900,-
 • Totalpris3 491 900,-

Familiehytte oppført i 2006 beliggende høyt i terrenget med flott utsikt. Langrennsløyper alle veier like utenfor.

Beskrivelse

Praktisk hytte med bra standard. Hytten er hovedsakelig utført i naturlig lyst panel på vegger og tak med tilsvarende gulv som kombineres godt sammen.

Hytten har blant annet tre kjekke soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng rammet inn mellom kjekke garderobeskap for oppbevaring. De to andre soverommene er praktiske og fungerer optimalt, og gir valgmuligheter for både køyseng eller dobbeltseng for å skape flere soveplasser. Dette skaper god plass til både familie og venner. Det er også et stort funksjonibelt loft med to vinduer som gir godt med naturlig lys for en god romfølelse.

Baderommet er utført med fliser på gulv med varmekabler, hvite fliser på vegg, panel i tak med downlights som skaper en behagelig og god belysning. Stort badekar, dusjhjørne og servant i seksjon med oppbevaring. Toalett. Entrè har fliser på gulv med varmekabler og muligheter for oppbevaring.

Selve hjertet og samlingsplassen i hytten er stuen og kjøkkenet. Dette rommet oppleves som svært romslig med sin åpne løsning med tilhørende god takhøyde, mange vinduer som skaper en lys og naturlig atmosfære og en stor eksklusiv peisovn som avgir godt med varme og skaper den deilige hytteatmosfæren man ønsker etter en lang dag i skitrekket. Stuen har godt med plass til spisegruppe, samt sittegruppe for koselige kvelder med venner og familie. Fra stuen er det utgang til uteområdet. Kjøkkenet er romslig og funksjonibelt, og er utstyrt med oppvaskmaskin, komfyr, kjøkkenventilator, vask i seksjon og godt med benke/skapplass.

Stor bod rett utenfor ytterdøren med tilkomst fra både framsiden og baksiden. Vaskerommet er praktisk lagt til rette med egen dør med overbygg rett ved hovedinngangen til hytten. Utvendig er hytten kledd med villmarkspaneler og tak er tekket med torv.

Detaljer

Vindfang, bod, vaskerom, gang , bad , 3 soverom, kjøkken og stue. Hems

Bygningsinformasjon

Dører Ytterdører i alminnelig god kvalitet. Dørene er funksjons testet og de fungerer som tiltenkt. Anbefalt vedlikeholdsintervall er 2-6 år. Vurdering av avvik: • Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. • Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Enkelte ytterdører ved terrasse fra stuen og bod ved stue har høy slitasjegrad og anbefales skiftet. Eller normal slitasje på øvrige dører. Enkelte dører som er testet er noe strie og betjene(i hovedsak til bod) Konsekvens/tiltak • Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det kan påregnes vedlikehold og justering av enkelte dører, De med skader er anbefalt skiftet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Nybygg og tilbygg har fått bygningsnr i GAB og er dermed godkjent iflg Vinje kommune.

Vei/vann/kloakk

Privat vann fra Tyrvelid Vassverk. Offentlig kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler på bad og i gang. Vedfyring. Elektrisk.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har praktisk beliggenhet med tanke på turløyper og adkomst, sommer som vinter. Flotte turløyper rett utenfor døren og kun 5-10 minutters kjøring til alpintanlegg på Vågslid.

  Adkomst

  Kjør E-134 østover og passer Haukelifjell Skisenter og Vågslid Høyfjellshotell. Fortsett til "Botn Skysstasjon" og ta til høyre og følg veien ca 560 meter ligger hytten på venstre side (6. avkjøring).

  Regulering

  Ligger i område regulert for fritidsbustader

  • kr 3 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 101 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 491 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 360,- pr. 2024. Det er 12 terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Kommunale avgifter gjelder avløp, renovasjon og feiing.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 15.02.2024 og selgers Egenerklæring datert 08.02.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01240052
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.