Brakkevegen 3

Sævelandsvik
Prisantydning

3 490 000,-

Solgt
 • BRA145㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2011
 • Omkostninger100 980,-
 • Totalpris3 590 980,-

Lekker enebolig med garasje og pent opparbeidet tomt - Utekjøkken - Moderne innredet - Barnevennlig beliggenhet!

Beskrivelse

Boligen fremstår som fint vedlikeholdt og er gjennomgående moderne innredet.

Første etasje byr på en romslig hall med fliser på gulv og ekstra takhøyde. Her er det gode muligheter for oppbevaring både i skap og kommoder. Boligens stue og kjøkken er i åpen løsning. Nåværende eier har oppgradert kjøkkenet med nye høyskap, hvitevarer, benkeplate, servant og en lekker kjøkkenøy. Det nye kjøkkenet er levert fra Mobalpa kjøkken. Det er også lagt nye gulvoverflater i stue, malt veggoverflatene i stue og kjøkken, samt montert ny varmepumpe. Fra stuen er det direkte utgang til både terrasse og hage. I første etasje finnes også baderom med direkte inngang vaskerom. Baderommet inneholder vegghengt toalett, vask i seksjon samt dusjkabinett. Her er det montert nye baderomsplater på en vegg. Vaskerommet er praktisk innredet med seksjon og har gode muligheter for oppbevaring. Det er også direkte utgang fra vaskerom.

Boligens andre etasje består av tre soverom samt loftstue og bad. Baderommet inneholder wc, vask i seksjon samt badekar. Hovedsoverommet har egen balkong, og veggene er malt i rolige toner. Det ene soverommet er innredet som barnerom og har tapetserte vegger. Loftstuen har svært god lagring bak praktiske skyvedører. Dette rommet er opprinnelig hovedsoverom i tegningene, og rommet med balkong loftstue.

I garasjen er det anordnet utekjøkken i direkte tilknytning terrassen. Dette rommet har også fått nye gulvoverflater samt malte vegger. Kjøkkenet har vask samt kjøleskap og rikelig med oppbevaring. Rommet egner seg svært godt til sommertid med grilling og matlaging utendørs. Garasjen har også et kjekt loft for oppbevaring.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Entrè/ hall, bad, vaskerom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Andre etasje: Fire soverom samt bad. Det ene soverommet fungerer også ypperlig til loftstue. Garasje med utekjøkken.

Bygningsinformasjon

Det foreligger bygningstegninger av enebolig datert 2009. I tegningene kan vi se at tv- stue i første etasje er godkjent soverom om en ønsker å bygge et ekstra. Det ene soverommet i loftsetasjen er tiltenkt loftstue. Bod i tilknytning baderom i første etasje er godkjent som bod i tegningene. Det foreligger tegninger av garasje datert 2009. Det foreligger også tegninger av tilbygg i hall. Det foreligger tegninger av vinterhage i tilknytning stue, denne er ikke oppført i praksis.

Bolig med grunnmur av betong. Veggene er oppført i bindingsverkkonstruksjon fra byggeår. Fasader kledd med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre. Utført som saltak. Tekket med betongtakstein. Vinduer og dører av tre, isolerglass.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. - Terrassedør i tilknytning til loftet har råteskader. TG2: - Det ble registrert lav avstand mellom kledning og terrenget. - Det ble registrert rustdannelse på hengsler. - Høyde rekkverk: 96 cm. Krav: 100cm - Det ble registrert noen løse fliser i vindfanget. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet og nederste del i trappen. - Det ble registrert merker på en karm. Dørbladet til badet på første etasje tar i karm. Skyvedør mellom stuen og kjøkkenet er noe treg. - Det er vindu/ dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vindu av tre i badekarets våtsone. Det er et hakk i servanten. - Varmtvannstanken er koblet med plugg i stikkontakt. - Det anbefales kontroll av el- anlegget hvert 5 år.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 92 kvm 2. etasje: 53 kvm Primærrom 1. etasje: 92 kvm Entrè/ hall, bad, vaskerom samt stue og kjøkken i åpen løsning. 2. etasje: 53 kvm Fire soverom samt bad. Det ene soverommet fungerer også ypperlig til loftstue.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig datert 23.06.2011. Det er ikke søkt ferdigattest på tilbygg, men saken er registrert som avsluttet i Karmøy kommune. Megler har mottatt tillatelse for tiltaket. Megler har ikke mottatt ferdigattest på garasje, men tiltaket ligger inne i matrikkelbrev med ferdigattest.

Adgang til utleie

Eiendommen er selveiende bolig og kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stue. Varmekabler i hall og på begge bad.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger barnevennlig og svært kjekt til i Sævelandsvik. Barnehage og barneskole ligger i gangavstand fra boligen. Åkrehamn med blant annet Amfi- senteret, idrettsanlegg, ungdomsskole samt Vidergående skole ligger også i kort avstand fra eiendommen.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  • kr 3 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 100 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 590 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 741,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 702 989,- for 2020

 • Diverse

  Det er ikke odel/ konsesjon på eiendommen.

  1 stk vegglampe og taklampe i stue medfølger ikke.

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  01.11.2022 , selgers Egenerklæring datert 02.11.2022 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220010
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.