Bråvallagata 26

Haugesund
Prisantydning

2 700 000,-

Solgt
 • BRA148㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1956
 • Omkostninger81 230,-
 • Totalpris2 781 230,-

Skeisvang - Innholdsrik og velholdt vertikaldelt tomannsbolig - FORNYET TAKET 2023 - Utestue & carport!

Beskrivelse

Bråvallagata 26 er en halvpart av tomannsbolig med meget attraktiv beliggenhet i Haugesund.

Boligen er betydelig påkostet de siste årene, tiltalende innredet og holder god standard. Her kan en flytte rett inn i en innbydende bolig med alle av byens fasiliteter innenfor kort gangavstand.

Kjekk og godt utnyttet planløsning med store rom. Innredet over tre etasjer og inneholder vindfang, gang, lagringsloft, 2 boder, 3 soverom, 2 bad, kjøkken, kjellerstue og stue.

Herlig og stor stue som er påbygd for ekstra godt gulvareal. Påbygg har takhøyde på rett under 2,8 m som sammen med stort rom, lyse veggflater og store vindus sørger for en god romfølelse. I stuen har en plass til stor sofagruppe og spisebord for alle anledninger. Glass i vindu er skiftet i 2004 og gir rikelig med naturlig lys inn i boligen. Nyere vedovn med kleberstein som sørger for god oppvarming av rommet.

Utgang fra stuen til en ny, flott og super praktisk utestue fra 2021. Denne er i god størrelse, med mye lysinnslipp. Utestuen er delvis isolert. Fra utestuen går en ut i en bugnende hage med mye forskjellig beplantning. Her er det virkelig flott på vår- og sommerhalvåret! Uteområde ligger svært solrikt til mot vest og en oppholder seg her tilnærmet usjenert. Nyt solen og slapp av eller inviter for samling av venner og familie på solrike dager.

Kjøkkenet fremstår som lagd for rommet og er svært godt utnyttet. Her er alle gulv- og veggflater utnyttet til sitt fulle. Innbydende kjøkken fra 2013 med hvite fronter og lekre detaljer mellom under- og overskap. Integrerte hvitevarer som 90 cm induksjon platetopp, kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. God skap- og benkeplass.

Privat bad for soverommene oppe og toalett til gjester i hovedetasjen. Toalettet har fliselagt gulv og tapet på vegg. Vegghengt toalett, hvit baderomsinnredning og overskap med speil fronter.

I 2.etasje er det et oppusset, romslig, helfliset bad med varmekabler, dusjkabinett, flott baderomsinnredning, overskap, speil og vegghengt toalett. Badet er innredet med svarte fliser på gulv og lyse, hvite fliser på vegg. Utgang til lufte-terrasse.

Totalt tre soverom i denne etasjen, alle i gode størrelser. Vegg til vegg teppe lagt på gulvet.

Oppgang til stort lagringsloft. Nytt sikringsskap. Yttertaket omlagt november 2023.

I kjelleren er det en praktisk bi-inngang. Bod/arbeidsrom.

Tidligere bad omgjort til vaskerom. Opplegg til vaskemaskin her.

Oppusset gang og kjellerstue. I kjellerstue er det parkett på gulv og hvitmalt panel. I gangen er det lagt varmefolie i gulvet. Kjellerstue er ikke omsøkt og godkjent for varig opphold.

Bygningsinformasjon

Boligen er trolig oppført i bindingsverk i tre på støpt såle/ringmur. Tak på hoveddelen av huset og over entre har ny takstein fra november 2023. Takstein over stue, ut mot hagen er ikke skiftet, men er gått over og takstein som ble funnet dårlig er skiftet. Det er hovedsakelig doble vinduer.

Kjellerstue er Ikke omsøkt og godkjent for varig opphold hos kommunen. Konferer megler for mer informasjon.

Carport er omsøkt og godkjent med ferdigattest, denne er dog uten søknad bygget inn til boligen. I søknad og godkjenning er det satt av 1 meter mellom bolig og carport.

Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Våtrom - Generell - Vaskerom

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig - Utvendige trapper Innvendig - Radon Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg Tomteforhold - Drenering Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Nedløp og beslag Utvendig - Takkonstruksjon/loft Utvendig - Vinduer Innvendig - Overflater Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig - Innvendige trapper Innvendig - Innvendige dører Våtrom - Overflater gulv - Bad Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Avløpsrør Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tomteforhold - Terrengforhold Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 37 kvm 1. etasje: 71 kvm 2. etasje: 40 kvm Primærrom Kjeller: 27 kvm Gang, vaskerom og hobbyrom 1. etasje: 55 kvm Entré, gang, toalettrom, kjøkken og stue 2. etasje: 38 kvm Gang, bad og tre soverom. Sekundærrom Kjeller: 10 kvm Bod 1. etasje: 16 kvm Hagestue/vinterhage 2. etasje: 2 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg datert 06.06.1957. Det foreligger også ferdigattest vedr. carport datert 17.09.2019. Carport er omsøkt og godkjent med ferdigattest, denne er dog uten søknad bygget inn til boligen. I søknad og godkjenning er det satt av 1 meter mellom bolig og carport.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn med kleberstein i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen har flott og skjermet beliggenhet i et svært barne- og familievennlig område. Her bor en i et meget attraktivt område, vendt mot vest og med gode solforhold kveldstid.

  Nærhet til en rekke aktivitetstilbud, barnehager, skoler og med byens flotte turområder som nærmeste nabo.

  Fra boligen har en trygg gangavstand til både barnehage, Gard barneskole, Haraldsvang ungdomsskole og flere videregående skoler.

  Fantastisk og praktisk beliggenhet for familie med kort avstand til alle av barnas aktiviteter. Her har en rikelig med sportsklubber, treningssenter, turnhall, svømmehall og ishall innenfor kort gangavstand.

  Adkomst

  Følg Rogalandgata forbi Skeisvang Videregående skole og ta første vei til høyre innpå Bråvallagata. Følg veien gjennom venstre sving og en vil få Bråvallagata 26 på vestre side av veien.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  • kr 2 700 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 81 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 781 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 213,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, feiing og eiendomsskatt.

  Ligningsverdi

  kr 579 812,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.07.2023 og selgers Egenerklæring datert 22.08.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. mar. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01220036
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.