Brugata 8

Sauda
Prisantydning

2 200 000,-

 • BRA504㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår1959
 • Omkostninger68 820,-
 • Totalpris2 268 820,-

BUD FORELIGGER Sauda sentrum - Kombinasjonseiendom, kafé og kontor. Sentralt og attraktivt. Gode eksponeringsmuligheter

Beskrivelse

Innholdsrik kominasjonseiendom med sentral beliggenhet på hjørnet mellom Brugata og Skulegata. Eiendommen har to adresser, Brugata 8 og Skulegata 14.

 1. etasje er per i dag innredet som cafe med tilhørende kjøkken, toaletter og personalrom/kontor. Separat inngangsparti for 2. etasje. Kjeller med meget god lagringsplass og bod. 2. etasje i kommunen registrert som bolig og er per i dag innredet som kontorlandskap med 6 kontorer/soverom, møterom, kjøkken, bod, stort bad med dusj og separat toalett.

I følge tidligere salgsoppgave er 1. etasje oppgradert i 2010 og 2. etasje i 2016. Tak tekket med takfolie i 2009. Ventilasjonsanlegg i 2. etasje fra 2016. Eier har opplyst tidligere eiendomsmegler at bygget er dimensjonert for en etasje til. Megler sitter på tegninger som er oversendt fra Sauda kommune.

Bruksareal per etasje

Bra kjeller: 159 kvm Bra 1. etasje: 169 kvm Bra 2. etasje 176 kvm

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført med grunnmur og vegger av betong. Tak tekket med takfolie og eternitt på gesimsplater.

Takstmann har i sin rapport gitt TG3 (Store eller alvorlige avvik) på følgende: Balkong - nærmest totalskadet pga råte. Etasjeskille/gulv mot grunn - Fuktmerker og skjevhet. Rom under terreng - høye fuktverdier. Bad - må renoveres for å tåle dagens bruk. Kjøkken - overflater og manglende ventilasjon. Toalett/bomberom - store fuktverdier. Elektrisk anlegg - varierende kvalitet. Branntekniske forhold - ingen tegn til brannprosjektering. Se for øvrig vedlagte takstrapport for utfyllende opplysninger.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Bygget kan leies ut i sin helhet, men selges uten leieforhold.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral og attraktiv beliggenhet midt i Sauda sentrum med meget god eksponeringsmuligheter. Kort rusletur til alt sentrum har å tilby.

  Adkomst

  Se kart på eiendommens finn.no annonse for nøyaktig beskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen i Sauda. Bygningstype: Butikk/forretningsbygning Næringsgruppe: Varehandel, reparasjon av motorvogner. 2. etasje er registrert som bolig i matrikkel.

  • kr 2 200 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 55 000,-
  • kr 68 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 268 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 19 928,- pr. 2022. Det er 4 terminer per år. Vann- og kloakkavgift med måler og Eiendomsskatt og eiendomsskatt næring.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

 • Diverse

  Det vises til Forskrift om tilfluktsrom FOR-1995-03-15-254 vedrørende bruk og forvaltning av tilfluktsrom. Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen. Eiendommen selges uten leieforhold.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges i henhold til bestemmelsene i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring. At eiendommen tvangsselges innebærer at det er tingretten, og ikke eier av eiendommen, som tar beslutningene i salgsprosessen. Bestemmelsene om gjennomføring av tvangssalg av fast eiendom og andeler i borettslag finnes i kapittel 11 og 12 i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring av 26. juni 1992. Det vises til "Informasjonsskriv om tvangssalg" som følger vedlagt denne salgsoppgave. Alle interessenter oppfordres til å besiktige boligen grundig, gjerne sammen med bygningskyndig person. Boligen selges slik den står med de mur- og nagelfaste innretninger som i dag befinner seg i boligen. Kjøper er kjent med å ha begrenset adgang til å påberope seg feil og mangler ved et tvangssalg. (Avhendingslova gjelder ikke). Det gjøres spesielt oppmerksom på at kjøpetilbud ikke kan trekkes tilbake innen akseptfristen fra det tidspunkt selger/megler er gjort kjent med budet. Se vedlagt informasjon om budgivning.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.09.2022, situasjonskart og reguleringsbestemmelser. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. feb. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 2-22-00039
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.