Dalanesvegen 84, 5563 TYSVÆR

Dalanesvegen 84

Tysvær
Prisantydning

4 800 000,-

 • BRA158㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2020
 • Omkostninger133 820,-
 • Totalpris4 933 820,-

Nydelig enebolig med høy standard, stor garasje og utsikt til Førresfjorden beliggende på solsiden ved Høie

Beskrivelse

Overbygget inngangsparti med støpt plate og tette vegger og tak. Stikkontakter her og gjennomgang til nordsiden av huset.

Inngang til hall med trapp opp til loftsetasjen, store 60*60 fliser og varmekabler på gulv. Dimmbare spotter i tak. To moderne doble garderobeskap. Malte gipsplater på vegger.

Vaskerom med 30*60 fliser på gulv, varmekabler, utslagsvask med dobbelt underskap, innredning for vaskemaskin og tørketrommel med underskuffer, overskap og høyt sideskap. Ventilasjonsanlegg er plassert her. Sikringsskap og rør-i-rør fordelerskap.

Bad med 60*60 fliser på både gulv og vegger, varmekabler, dimmbare spotter, baderomsinnredning med to store underskuffer, servant, dobbelt speilskap m/integrert lys over, dusjnisje med regnvannsdusj og vegghengt toalett.

Soverom1 med dobbelt garderobeskap, laminatgulv, plissé gardiner i vindu og malte gipsvegger.

Glassdør fra gang til stue/kjøkken med åpen løsning. Doble glassdører også videre fra stua og ut til terrasse med flott utsikt til Førresfjorden. Stor terrasse rundt to sider av huset med stikkontakter, utebelysning, rekkverk og stor blomsterkasse. Stua har vedovn med glassfront og stålrørspipe. Mitshubishi moderne varmepumpe. Korkvinyl med varmekabler på gulv. Det er flott utsikt til fjorden fra stua.

Kjøkkenet har innredning av type Schmidt, som er dansk design. Svarte moderne hvitevarer som medfølger. Inkl. Siemens kjøleskap, Siemens stekeovn, AEG stor induksjons koketopp med moderne AEG vifte over og glassplate bak, integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate, to ekstra sideskap. Dimmbare spotter i tak. Korkvinyl med varmekabler på gulv. God spiseplass.

Loft: Trapp opp til loftstue med luke til nedterekkbar stige opp til lagringsloft. Det er flott utsikt til fjorden fra loftstua. Korkvinyl på gulv.

Dobbelt soverom2 med to doble garderobeskap, teppe på gulv, malte gipsplater på vegger, rullegardin i vindu og inspeksjonsluke til kott. På dette romme som er vendt mot sør er det montert utvendig solskjerming.

Dobbelt soverom3 med teppe på gulv, malte gipsvegger, inspeksjonskott og utsikt til fjorden mot nord.

Soverom4 som i dag er innredet og tatt i bruk som et rent garderoberom. Her er det to doble garderobeskap uten fronter, plissè gardin i vindu, teppe på gulv og luke til inspeksjonskott.

Bod med korkvinyl på gulv og luke til inspeksjonskott.

Bad med store 6060 fliser med varmekabler på gulv, 6060 fliser også på veggene. Dusjkabinett med regnvannsdusj, vegghengt toalett, høyt sideskap, moderne innredning (lik den nede) med to store underskuffer, to speilskap og integrert lys over. Dimmbare spotter i tak.

Stor garasje (45 kvm.) med loft (22 kvm.):

Garasjen er isolert. Stor port med portåpner og dreneringslist foran porten. Innlagt belysning. Støpt gulv og malte gipsplater på vegger. Bod i bakkant innvendig med benkeplate med flott innredning med mange underskuffer, skap og høyt sideskap. El-bil lader. Sidedørsinngang. Innvendig trapp opp til loft.

Loft: Trapp opp til liten gang med luke til inspeksjonskott. Innredet rom med belegg på gulv, kott på begge sider og god takhøyde.

Utvendig bod i bakkant av garasjen. Det er støpt platting til å sette opp en ekstra (lik) bod ved siden av om man skulle ønske. Blir brukt til bildekk, snømåker, trillebår o.l.

 • Huset ble oppført i 2019/2020 og tatt i bruk første gang i februar 2020. Fremstår som nytt og pent og holder høy standard.
 • Det er innhentet tilstandsrapport fra takstmann uten TG2 eller TG3 avvik.
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
 • Schmidt kjøkken.
 • Utvendig solskjerming med vind - og solsensor (dyr påkostning).
 • Rør-i-rør.
 • Varmepumpe og stålpipe med vedovn i stue.
 • Takrenner og nedløp i aluminium.
 • Malte trevinduer med 3-lags glass. Automatisk solskjerming er montert på 4 vinduer i stue/kjøkken og ett soverom i sør.
 • Terrassebord beiset i 2021.
 • Innlagt alarm som kjøper kan velge å overta.
 • El-bil lader.
 • Plissè gardiner i alle vinduer i stue/kjøkken unntatt terrassedører som har gardiner. Utvendig solskjerming med motor.
 • Vedovn og varmepumpe.
 • Utvendig vannkrane.
 • Kommunalt vann og avløp.
Detaljer
 • Eiendommen ligger i et nyere boligfelt med lekeplass rett over gata. Boligen ligger vestvendt og solrikt til (morgen til kveld) i naturskjønne omgivelser på vakre Kallevik Sør i Tysvær.
 • Huset har 4 soverom, loftstue, to flott flislagte bad, vaskerom med fliser og flott innredning, terrasse rundt to sider av huset og flott utsikt på fjorden.
 • Høy standard med bl.a. Schmidt kjøkken, kostbar automatisk solskjerming, store fliser med varmekabler, balansert ventilasjon med varmegjenvinning, vedovn/varmepumpe, 3-lags vinduer, plissè gardiner, el-bil lader med mer!
 • Stor isolert garasje med port og portåpner, innvendig bod, innredet loft m/innvendig trapp og utebod.
 • Tomta ligger på en liten høyde og er meget pent (og kostbart) opparbeidet med forstøtningsmurer med gjerde på toppen og gruset biloppstillingsplasser.
Bruksareal per etasje
 1. Etg.: 88 kvm. Loft: 70 kvm.
Bygningsinformasjon

Trolig bygget på fjell og ringmur av betong. Det er større forstøtningsmurer i betong rundt deler av eiendommen med gjerde på toppen. Huset er oppført i tre med utenpåliggende trekledning. Taket har skråtak og er tekket med betongpanner.

Overbygg med inngangsparti, bod og innredning av garasje er bygget etter februar 2020. Overbygget og den utvendige boda bak garasjen er ikke omsøkt og godkjent i kommunen og fremkommer ikke på tegningene mottatt fra Tysvær kommune. Det gjør heller ikke vinduet til loftsrommet til garasjen. Så dette må også antas at ikke er omsøkt godkjent.

Primærrom
 1. Etg.: Gang, bad, vaskerom, stue/kjøkken og soverom. Loft: Stue, bad og 3 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.03.21

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Ellers elektrisk annen oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et nyere boligfelt med lekeplass rett over gata. Boligen ligger vestvendt og solrikt til (morgen til kveld) i naturskjønne omgivelser på vakre Kallevik Sør i Tysvær. Her får du turområder, fiskevann og sandstrand ved sjøen. Eiendommen har noe utsikt ut over Førresfjorden.

  Adkomst

  Fra Frakkagjerd Stadion/Ungdomskule tar du til høyre i krysset og følger Høievegen ca 7 minutt til skilt ned mot Kallevik Sør kommer frem. Ved skilt Kallevik Sør kjører du 1 min nedover på byggefeltsvei og følger veien rundt 90 graders høyre sving og bøyer nordover (ikke avkjørsel). Da tar man første vei til venstre og følger veien sørover igjen. DA ser man huset og "til salgs" skiltet rett frem.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 800 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 120 000,-
  • kr 133 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 933 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 703,- pr. 2022.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.08.22 og selgers Egenerklæring datert 21.07.22 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00194
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.