Diktervegen 15D

Haugesund
Prisantydning

1 990 000,-

Solgt
 • BRA93㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår1966
 • Omkostninger11 015,-
 • Totalpris2 053 849,-
 • Felles/mnd4 052,-

Innbydende og stilren 4-roms leilighet med topp og ende beliggenhet. Parkering. El-bil lading.

Beskrivelse

Romslig gang til å henge fra seg yttertøy. Utvidet bad av god størrelse med god plass til vaskemaskin. Dusjnisje, baderomsseksjon og lagring. Helfliset baderom med varmekabler i gulv.
3 soverom av god størrelse med skyvedørsgarderobe på 2 av soverommene. Romslig stue i åpen løsning til kjøkken. God plass til sofagrupper og spisebord avdeling. Hvit og tidløs IKEA kjøkkeninnredning med alle hvitevarer integrert. Fliser som backsplash.

Utgang til sørvendt balkong med innglassing.

Detaljer

Gang, bad/vaskerom, sue/kjøkken og 3 soverom. i tillegg er det innglasset balkong.

Bygningsinformasjon

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Noe bom i flis. Dette betyr i korte trekk at ikke hele flisen har kontakt med underlaget og vil således være svak for støt. Flisen kan også løsne i aktuelt område.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >Bad/vaskerom Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Avvik gjelder utelukkende for rør som ikke er skiftet inkludert sluk.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er avvik: Det er ikke etablert tilkomst for inspeksjon av bereder. Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Automatsikringer og AMS strømmåler. Kostnadsestimat: Under 10 000

Primærrom

Bruksareal 4. etasje: 93 kvm Primærrom 4. etasje: 81 kvm Gang, bad/vaskerom, sue/kjøkken og 3 soverom. Sekundærrom 4. etasje: 12 kvm Innglasset balkong

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Ellers elektrisk. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i søre bydel med kort veg til hele Haugalandet. 3 minutter gange til Coop extra. Gode bussforbindelser med busstopp like utenfor inngangsdøren.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  • 52 834,- andel fellesgjeld
  • 2 042 834,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 440,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 440,-
  • Gebyr e-tinglysning kr 250,-
  • Avklaring forkjøpsrett kr 3 885,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 11 015,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 053 849,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 4 052,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv. Borettlsaget vedtok på ekstraord.gf. 31.08.23 rehabilitering med låneopptak oppad begrenset til kr. 31.000.000,-. Dette vil medføre økning i andel fellesgjeld og i månedlige felleskostnader.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.09.2023 og selgers Egenerklæring datert 01.09.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230368
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.