Dommersnesvegen 12

Vindafjord
Prisantydning

2 590 000,-

Solgt
 • BRA162㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1921
 • Omkostninger75 980,-
 • Totalpris2 665 980,-

Vikebygd - Sjarmerende småbruk i idylliske omgivelser - Bolighus, løe og uthus/garasje - Stort areal og jakt-rettigheter

Beskrivelse

Entrè med plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Romslig trapperom med bod under trapp.

Lys og trivelig stue med store vindusflater og utgang til terrasse. Vedovn som gir lun og god varme og en varmepumpe hvor det er utført service i år.

Ny og flott kjøkkeninnredning fra Ikea med god skap- og benkeplass samt integrerte hvitevarer med garanti fra Ikea.

Pent baderom som er pusset opp med flislagt gulv og vegger. Servant med pen, hvit baderomsseksjon og speil med belysning, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Gang i loftetasje med utgang til balkong, men her mangler det rekkverk.

Dobbelt soverom med laminatgulv og tapetserte og malte vegger.

Liten gang med heltre gulv, panelte vegger og tak.

Lite toalettrom som nylig i pusset opp med malte vegger og belegg på gulv. Servant med hvit innredning, speil og toalett.

Soverom med heltre gulv og panel/malte vegger.

Soverom med heltre gulv, delvis synlig tømmervegg ellers panel på vegger.

Det er støpt gulv i hele kjelleren. Kjelleren er inndelt i ett stort og romslig rom samt to boder som er delvis adskilt. Innlagt belysning. Lav takhøyde. Ny varmtvannsbereder her. Opplegg for varmt og kaldt vann. Hovedstoppekran er plassert her. Rør-i-rør fra badet kommer ned her. Enkle vinduer.

Uthus/garasje (BÅ 1935): Uthuset har en gammel utedo, et romslig vedskjul/lagerrom med jordgulv og innlagt belysning. Garasje i enden med dobbel port i front, sidevindu, støpt gulv og innlagt belysning. Blanding av stålplater og eternittplater på tak.

Løa (BÅ 1850): Løa har lødd stein som grunnmur, stålplater på tak og stående trekledning. Uinnredet låve.

Detaljer

Sjarmerende eldre enebolig som er innredet over to plan som inneholder:

Første etasje: Entrè, gang, stue, kjøkken og bad/vaskerom. Loft: Gang, 3 soverom og toalettrom. Grovkjeller.

Uthus/garasje: Garasjerom, vedskjul og utedo.

Løe: Uinnredet låve.

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført i grunnmur av teglstein og betong. Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade har liggende bordkledning. Taktekkingen er av betongtakstein.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG2 og TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

TG 3 Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - Glassfibertekking er sårbar for bevegelser i konstruksjonene, som resulterer i rissdannelser og utettheter. Det er ikke montert rekkverk. Tekkingen er ikke tett ved innfestingsklossene til rekkverket.

TG IU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

TG IU Innvendig > Radon

TG 2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

TG 2 Innvendig > Pipe og ildsted - Det er avvik: Skorsteinen har ikke tilstrekkelig høyde over tak.

TG 2 Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

TG 2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

TG 2 Utvendig > Veggkonstruksjon - Det er avvik: Det er påregnelig i eldre bygninger at treverket kan ha borehull etter mott og at nederste plank mot grunnmuren kan ha svekkelser som følge av fukt fra grunnmuren.

TG 2 Utvendig > Vinduer - Det er avvik: Det ble ikke opplyst om noen svikt som punktering i vinduene på befaringen, men skjult svikt og feil kan forekomme som f.eks. punktering og svikt i pakninger.

TG 2 Utvendig > Utvendige trapper - Det er avvik: Betongoverflaten er noe slitt.

TG 2 Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

TG 2 Innvendig > Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

TG 2 Tomteforhold > Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

TG 2 Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Det er avvik: Det er registrert riss/sprekker i grunnmuren.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 54 kvm Bod 1. etasje: 63 kvm Entrè, gang, stue, kjøkken og bad/vaskerom. 2. etasje: 45 kvm Gang, 3 soverom og toalettrom. Primærrom 1. etasje: 63 kvm Entrè, gang, stue, kjøkken og bad/vaskerom. 2. etasje: 45 kvm Gang, 3 soverom og toalettrom. Sekundærrom Kjeller: 54 kvm Bod

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septiktank.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe (service i år) ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Pipen har avvik og anmerkninger - Avstand til brennbart materiale fra skorstein - Innekledd skorstein - Skorsteinen bærer preg av alder innvendig/utvendig. Brann- og feievesen anbefaler rehabilitering av skorsteinen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Dommersnes i Vikebygd i langlig og naturskjønne omgivelser. Den har arealer både øst og vest for Vikevegen. Kort vei til Vikebygd sentrum hvor de har butikk, barnehage, barneskole, idrettsplass, båthavn, badeplasser og Plassabakeriet.

  Eiendommen ligger i område som hovedsaklig består av mindre landbrukseiendommer og annen spredt bebyggelse for helårs og fritidsbebyggelse.

  Adkomst

  Ta av mot Vikebygd i Isvik og følg veien innover. Like før Vikebygd, ved skilt Dommersnesvegen, ta av til venstre. Eiendommen ligger da på venstre side av veien og har har egen innkjørsel.

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft) sone 1. I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Deler av eiendommer er regulert til industri.

  Mulig industriutvikling på Dommersnes i Vikebygd. Det er per dags dato lite info. Grendeutvalget har mottatt nabovarsel vedrørende planering av eksisterende areal. Ellers vil det etter sommeren starte arbeidet med å regulere resten av området.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 2 590 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 75 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 665 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 971,- pr. 2023. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

 • Diverse
  • Det er ikke odel på denne eiendom.
  • Løe og grarasje/uthus overtaes i den stand den var ved visning.
  • Eiendommen 33/25 har tinglyst veirett over 133/7. Samt rett til fri ferdsel på 133/7 sin utmark.
  • Eiendommen 333/26 har veirett til seg over 133/7 og har også gjerdeplikt på seg mot 133/7.
  • Eiendommene 333/21 og 333/20 har veirett til seg over 333/7.
  • Bolighuset 333/2 på nedsiden av eiendommen har veien sin innpå denne eiendommen med tinglyst veirett. Det samme gjelder også noen veier helt sør på eiendommen i følge selger. Dette viser på kartet og veien inn har en bom. Megler har ikke funnet noe tinglyst heftelse på dette.
  • Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.
  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring på bolighuset.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 31.05.2023 og selgers Egenerklæring datert 29.05.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. aug. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230195
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.