Dubbersvegen 21

Haugesund
Prisantydning

5 600 000,-

 • BRA459㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom9
 • Byggeår1982
 • Omkostninger153 730,-
 • Totalpris5 753 730,-

Stor påbygget enebolig med 9(6) soverom og utleiedel(ikke godkjent) - BRA 459 kvm. - Garasje.

Beskrivelse
 • Badet nede er renovert i 2019 ifm. forsikringssak. Rørlegger Sirnes utførte rørleggerarbeidet.
 • Løftet taket og lagt nytt tak i 2015 (gjelder ikke garasje og påbygg). Økt arealet med ca 158 kvm i følge selger. Det ble laget 3 soverom (ene soverommet er godkjent som bod) som er ferdig innredet (noe listverk igjen i det ene). Loftstue med kjøkkeninnredning. Noe gjenstående arbeider i loftstue. Badet er klart til støyping. Varmekabler er lagt. Mangler trapp opp.
 • Nytt avløp ut fra kjeller til kommunal tilknytning i følge selger.
 • Boblebad må medfølge kjøpet. Er litt for stort for å enkelt flyttes ut. I følge eier er boblebadet i god stand unntatt at sirkulasjonspumpe må skiftes.
 • Fliser til badet og til hagestua er innkjøpt og vil medfølge til kjøper. Flisene er skiferlignende.
 • Huset bærer noe preg av elde og en del gjenstående arbeid. Huset holder varierende standard og kvalitet. Huset bærer preg av av byggeår og oppgradering som ble gjort i 2015.
 • Takrennner i aluminium ble skiftet i 2015.
 • Kjøkkenet har profilerte fronter. Benkeplaten av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og micro.
 • Innvendige vannledninger er av plast (rør-i-rør). Det er også rør-i-rør i kjeller, men dette er et noe eldre system. 1. etasje har kobberrør fra byggeår.
 • Mekanisk ventilasjon.
 • Varmepumpe, vedovn og åpen peis.
Detaljer

Skifertrapp opp til inngangsparti med spotter i takutstikk.

Inngangsdør med sidespeil inn til vindfang med laminatgulv og tapetserte vegger og garderobe for oppheng av klær.

Dør fra vindfang og inn til gangen er fjernet og man har gang med laminatgulv og plass for å montere trapp opp til loftsetasjen (hull i himlingen). Det er tapetserte vegger, panelovn, to innebygde skap og skyvedørsgarderobe. Trapperom fra gangen ned til kjelleren. Trapperommet kommer ned til bod med mulighet for å ha fryseboks, det er parkett på gulv. Fra trapperommet er det åpning inn til vaskerommet til leiligheten. Dersom man ønsker å skille leiligheten helt i fra hovedboligen kan man enkelt lukke denne åpningen.

To soverom med enstavs parkett i kirsebærfarge, rullegardin i vindu og dobbelt garderobeskap.

Dobbelt soverom med parkett i kirsebærfarge, tre doble garderobeskap, tapetserte vegger, rullegardin i vindu og balkongdør og utgang til luftebalkong.

Fliselagt bad med varmekabler på gulv, dusjkabinett, persienner i vindu, spotter i tak, stor baderomsinnredning med høyt sideskap, underskap og overskap og laminatbenkeplate med nedfelt vask. Det er innredning for vaskemaskin og tørketrommel som løfter maskinene opp fra gulvet og med to skuffer under og to skap over maskinene. Vegghengt toalett. Integrert speil (bak speilet er det en skjult skyvedør inn til det ene soverommet).

Wc med fliselagt gulv, vegghengt toalett og servant.

Kjøkken med stor kjøkkeninnredning med mange skap, stor induksjon koketopp, varmekabler og laminat på gulvet, medfølgende oppvaskmaskin, medfølgende kjøleskap, halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate, fliser over benkeplata og spotter i kjøkkeninnredningen.

Åpning fra kjøkken inn til spisestue. Spisestua og stua har eikeparkett på gulv, lameller i vindu, varmepumpe, hvitmalt panel i tak, tapetserte vegger og murt peis med innsats. Stua og kjøkken er på totalt ca. 77 kvm ihht. tegninger.

Utgang fra stua til påbygget vinterhage med epoxymaling på gulv, varmekabler i gulv, åpen peis, spotter i tak, mange punkterte vinduer og lameller i vinduer (som bør skiftes ut), boblebad basseng som medfølger kjøpet og skyvedør ut til terrasseområdet. En ekstra terrasse på vestsida av eiendommen med pergola takoverbygg for skjermet og lune sitteplasser rett ut fra hagestua.

Loftsetasje: Når man har montert trapp kommer man opp til romslig stue/kjøkken med sponplater på gulv (klart til å legge gulv), isolasjon i veggene og gipset tak. Det er lagt opp trekkerør til elektrisk. Utgang til overbygget balkong mot sør med sarnafildekke. Kjøkkenet har to store takvindu, innredning med stor laminatbenkeplate med halvannen nedfelt vask, under- og overskap er montert. Det mangler hvitevarer i innredningen.

Bod med eikeparkett på gulv. Ferdig innredet.

To veldig store soverom med eikeparkett på gulv, panelt tak og hvitmalte gipsplater på vegger. Rommene er ferdig innredet med unntak av ett elektrisk stikk.

Bad hvor det er lagt varmekabler og armeringsjern, men ikke støpt gulv. Sluker er etablert. Badet er klart til å innredes slik kjøper ønsker.

Et tredje veldig stort soverom med eikeparkett, malte gipsplater og panel i tak.

Skyvedør fra det siste soverommet inn til vaskerom med belegg på gulv og varmtvannsbereder. Vaskerommet er ferdig innredet.

Leilighet (ikke godkjent): Det er støpt trapp ned på østsida ned til inngangen til leiligheten. Man kommer inn til gang hvor innerste del av gangen er fliselagt og har varmekabler i gulv, resten av gangen har eikeparkett. Det er tapetserte vegger.

Vaskerom med fliser og varmekabler på gulv (samme sløyfe som til gangen). Her er det innredning med benkeplate med nedfelt vask, underskap, høyt sideskap hvor vvb til hovedboligen er plassert og innredning for vaskemaskin og tørketrommel med to underskuffer. Tapetserte vegger.

Soverom med laminatgulv, garderobeskap, rullegardin i vindu og tapetserte vegger.

Soverom med en stavs laminat på gulv, rullegardin i vindu, tapetserte vegger.

Soverom med en stavs laminat på gulv, rullegardin i vindu, hvitmalt brystningspanel med tapet over og garderobeskap.

Stue/kjøkken med åpen løsning og varmekabler i gulv. Det er en stavs parkett på gulv. Kjøkkeninnredning med laminatbenkeplate med keramisk koketopp, halvannen nedfelt vask, Fibotrespo plater mellom innredningene som har skaper både over og under benkeplata. Det er medfølgende oppvaskmaskin, int. stekeovn og kjøleskap som også medfølger. Kjøkkenøy mot stua med skuffer og skap samt plass til knær.

Stua har vedovn med glassfront, lameller i vinduer. Rommet har for små vinduer til å kunne bli godkjent som rom for varig opphold.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, dobbel servant med laminatbenkeplate med underskap og sideskap. Opplegg for å ha vaskemaskin og tørketrommel på badet. Baderomsplater på vegger. Inngang til badstu.

Matbod med malt betonggulv. Varmtvannsberederen til leiligheten er plassert her. Lakket panel på vegger og fastmonterte hyller. Rør-i-rør skap er plassert her.

En ekstra bod.

Uthus: Frittstående romslig uthus i hagen med vinduer for dagslys, terrassebord på gulv og god lagerplass for utstyr, ved, hagemøbler etc.

Garasje: Frittstående enkel garasje med betongpanner på tak, port i front og sidedørsinngang. Dreneringsrist foran porten. Støpt gulv, innlagt belysning og vinduer for dagslys.

Bygningsinformasjon

Betonggrunnmur med stripefundamenter av betong under grunnmur. Vegger av bindingsverkskonstruksjon. Etasjeskiller har trebjelkelag. Elementpipe. Takkonstruksjon har sperrekonstruksjon. Taktekking av betongtakstein. Påbygg (vinterhage) har glassoverflate. Takrenner og nedløp i aluminium.

På opprinnelige bygningstegninger er det ikke tegnet inn leilighet. Denne er derfor ikke godkjent. I de tegningene er det inntegnet kjellerstue, bad, badstu, matbod, hobbyrom, rom for brensel og disponible rom. Dette avviker med bruken i dag og kun kjellerstua er på tegninger godkjent rom for varig opphold. I praksis er likevel rommet ikke godkjent for varig opphold per i dag siden vinduene som er der er for små. Ingen av soverommene i underetasje er omsøkt til sitt formål.

I vedlagt boligsalgsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Vaskerom: Våtrom anses ikke som et fullverdig våtrom. Totalrenovering må kunne forventes. Kostnadsestimat er 100 000 - 300 000,-.

Avvik med tilstandsgrad TG2 - som kan kreve tiltak: - Takkonstruksjon/loft: Mangler dokumentasjon og innredning av loft er ikke fullført. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Vinduer: Det er funnet avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte vinduer mot sør er modne for utskifting. Punkterte glass i vinterhage. Noe lekkasje er også registrert i vinterhage. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Utvendige dører er slitt. - Balkonger og terrasser: Noe vedlikehold nødvendig. Indikert noe fukt på balkong med sarnafil belegg. - Innvendige overflater: Gjenstående arbeider og bruksmerker. Det anbefales å male opp alle overflater/listverk i boligen. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Radon: Bygg fra før 2010 har normalt ikke radonsperre og det er heller ikke foretatt radonmålinger (pålagt ved utleie). Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Innvendige trapper: Trapp noe slitt. - Innvendige dører: TG pga normal elde og slitasje. Det mangler noe deksel mm fra enkelte dører. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Bad 1. etg.: Svakt/manglende fall til sluk. Mer enn halvparten av forventet levetid for slukløsningen er passert. Ikke fremlagt dokumentasjon på membran og sluk. Ventilasjon ikke i drift. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Kjøkkenavtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Toalettrom: Kun naturlig avtrekk. 2 vegger har sponplater som er ubehandlet (gjenstående arbeid). Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Ventilasjon: Ikke i drift. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Forstøtningsmurer: Mindre sprekker/skjevheter i muren. Mangler rekkverk. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-.

Avvik med tilstandsgrad 2 som ikke krever umiddelbare tiltak: - Veggkonstruksjon, utvendige trapper, etasjeskille/gulv mot grunn, pipe/ildsted, rom under terreng, bad, kjøkkeninnredning, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank, drenering, grunnmur og fundamenter, terrengforhold og utvendige vann- og avløpsledninger.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 130 kvm Trapperom, vaskerom, gang, 3 soverom(ikke godkjent), stue/kjøkken, bad og to boder. 1. etasje: 172 kvm Gang, 3 soverom, kjøkken, stue, bad, toalettrom og vinterhage. 2. etasje: 157 kvm Bod (Loftstue m/kjøkken), Bod 2 (Soverom 1), Bod 3 (Soverom 2), Bod 4 (soverom 3), Bod 5 (Bad), Bod 6 ( Teknisk rom) og Bod 7 (Bod). Primærrom Kjeller: 112 kvm Trapperom, vaskerom, gang, 3 soverom, stue/kjøkken og bad. 1. etasje: 143 kvm Gang, 3 soverom, kjøkken, stue, bad og toalettrom. 2. etasje: 0 kvm Mangler trapp nå og derfor 0 kvm. primærroms areal p.d.d. Det er åpning for å montere trapp. Ved ferdig innredet loft vil det være 146 kvm. p-rom og 11 kvm. s-rom (bod).

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for nybygg bolig 03.03.1982.

Det foreligger ferdigattest for nybygg garasje datert 06.01.1986.

Det foreligger ferdigattest for bolig - vinterhage datert 18.12.1991.

Det foreligger godkjenning datert 21.02.2014 og ble gitt igangsettingstillatelse 21.02.2015 for påbygg loft hvor Frøiland Bygg AA står som ansvarshavende for bærende konstruksjoner og utvendig arbeid, mens selger selv står som ansvarshavende for innvendige arbeider og innredning. Det mangler ferdigattest da hele arbeidet må være ferdig før dette kan gis. Det blir opp til kjøper å evt. få ferdigstilt og sørge for ferdigattest. Det ble gitt dispensasjon for takvinkel og for etasje antall. Det er obligatorisk kontroll for to tiltak som er fuktsikring av våtrom og søknadspliktig ombygging av våtrom samt av lufttetthet i nybygget bolig. Dette er ikke utført.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet, og man står fritt til å leie ut deler av sin egen bolig.

Underetasje er ikke godkjent for utleie som separat boenhet, men er pr. dd. utleid. Leieboer har rett på en parkeringsplass. Leien er på kr. 10 000 per mnd pluss strøm. Strømmen betales samtidig i tillegg til leien den 20. hver mnd. Det beregnes et forskudd hver mnd. Forskuddene avregnes minst èn gang i året og utleier dokumenterer de faktiske kostnadene. Kabel TV er inkludert i leien. Tidsubestemt avtale med 2 mnd. oppsigelse.

Vei/vann/kloakk

Koblet til kommunalt vann, avløp og vei.

Oppvarming

Varmepumpe, vedovn og åpen peis. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et barnevennlig, fredelig og veletablert boligområde på Bleikemyr i Haugesund kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til Austrheim barneskole samt trygg vei til Haraldsvang ungdomsskole. Området har god offentlig kommunikasjon via buss, hvor nærmeste holdeplass er i Austrheimsvegen som ligger ca. 200 meter fra boligen. Det er kort vei til Kvala og Gard senteret og kun noen få km. til Haugesund sentrum med alt av bymessige fasiliteter.

  Området har nærhet til flotte tur- og grøntområder, og ligger i gangavstand fra Skeisvatnet, hvor du finner Haraldsvang naturpark, badeplass med stupetårn, kafé, festplass og lekeplass. For øvrig er det kort vei til Arkavatnet og Urdadalsvatnet, sistnevnte med fin turløype rundt vannet. Kommunen har investert stort i idrettsanlegg, og nedenfor Skeisvatnet ligger Idrettsparken med blant annet Haraldshallen, Ishallen, Turnhallen, Skatehallen, Tufteparken og Deep Ocean Arena. Området har flere andre haller, friidrettsarena og fem kunstgressbaner.

  Adkomst

  Lett adkomst. Ta av fra Austrheimsvegen inn Udlandsvegen og ta første til høyre inn i Moldtjørnvegen. Ta så første til høyre som er Dubbersvegen. Ta så til venstre i kryss og boligen ligger som den første på høyre hånd.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 5 600 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 153 730,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 753 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 19 051,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjonsgebyr til HIM på kr. 3130,- pr. år pr. boenhet.

  Ligningsverdi

  kr 1 175 811,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Verdi- og lånetakst datert (NB) 26.10.2020 er vedlagt for interessenters utfyllende informasjon. Taksten ble utført før loftsetasjen var påbegynt innredet, slik den er nå. Tilstandsrapport fra takstmann vedlagt datert 17.08.2023. Egenerklæring fra selger datert 14.07.2023.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230310
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.