Egne Hjem 95, 4200 SAUDA

Egne Hjem 95

Sauda
Prisantydning

790 000,-

 • BRA264㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1975
 • Omkostninger33 570,-
 • Totalpris823 570,-

BUD FORELIGGER: Sauda - Stor enebolig med dobbel garasje. Ende av blindvei. Renoveringsobjekt. Bra 264 kvm

Beskrivelse

Stor og innholdsrik enebolig som trenger full renovering. Inneholder vindfang. Mellomgang/hall med garderobeplass. Gjestetoalett med servant. 4 store gode soverom hvorav det ene har utgang til en luftealtan. Bad med badekar, fliser på gulv og til brystningshøyde på veggene. Kjøkken med eik innredning. God skap og benkeplass. Spiseplass. Tilstøtende grovkjøkken med biinngang. Romslig vinkelstue med stor flott peisovn. Utgang til solrik terrasse. Mellomgang/kontor med trapp ned til kjelleren. Det er kjeller på hele 128 kvm som for det meste er uinnredet. Store muligheter.

Dobbel garasje. Det er i tillegg en gammel garasje med port som står på eiendommen.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 136 kvm Kjeller: 128 kvm
Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført med grunnmur av betong og betongblokker. Element pipe. Kledningsbord av treverk. Betong takstein.

Takstmann har gitt TG3 (Store eller alvorlige avvik) på følgende bygningsdeler: Tak, avvik, mangler og levealder. Nedløp og beslag, store lekkasjer. Takkonstruksjon/loft, skader etter skadedyr (mus). Vinduer, fukt/råte. Dører, fukt/råte. Rom under terreng, synlig fukt/råteskader i treverk i kjeller. Bad og vaskerom, må oppgradere for dagens bruk. Kjøkken, skadet innredning. Elektrisk anlegg. Brannvarsling. Av TG2 Avvik som kan kreve tiltak kan nevnes: Råte i kledning. Rekkverk på terrasse, ikke barnesikker avstand mellom spiler. Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport for utfyllende detaljer.

Det foreligger tegninger på den doble garasjen fra 1987 som er stemplet Sauda kommune, men det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver. Megler finner ingen dokumenter på at det er søkt om takoverbygg fra dobbel garasje og forbi inngangsparti. Det er ingen dokumentasjon på frittstående bod - garasje på tomtens nord del. Kjøper må påregne at kommunen kan komme med krav om godkjenning eller riving.

Primærrom

P-rom utgjør entre/gang, wc, 4 soverom, vaskerom, bad, kjøkken og stue på hovedplan. 3 ganger i kjeller.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.10.1980. Det foreligger tegninger på den doble garasjen fra 1987 som er stemplet Sauda kommune, men det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Peis i stuen. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Da strømmen er avstengt er ikke varmepumpe funksjonstestet.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Egne Hjem med lett gangavstand til sentrum, fotballbane, helårs badeanlegg og flotte turområder.

  Adkomst

  Man kjører forbi Smelteverket og følger Birkelandsvegen oppover svingene og tar av til Egne Hjem på toppen. Følg veien rett frem og ta siste innkjørsel til venstre. Eiendommen ligger i enden av veien, på baksiden av Egne Hjem 93.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 19 750,-
  • kr 33 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 823 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 16 605,- pr. 2022. Det er 4 terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 413 085,- Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger tilstandsrapport datert 21.03.2022.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. apr. 2022

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 1-15-00675
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.