Eikanesvegen 108

Vindafjord
Prisantydning

1 600 000,-

Solgt
 • BRA214㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1977
 • Omkostninger57 150,-
 • Totalpris1 657 150,-

Enebolig med garasje og isolert hagestue/grillhytte

Beskrivelse
 • Sprosser på vinduer.
 • Huset er nymalt i 2022.
 • Pipehatt på pipa og nytt bly rundt pipa.
 • Det er to varmepumper i huset og to utedeler. Den ene står i stua og den andre i kjellerstua.
 • Nyere klebersteinsovn med glassfront.
 • Modul kjøkken levert av Knapphus kjøkken på 90-tallet.
 • Utvendig krane til hageslange.
 • Det medfølger robotplenklipper til den store plenen på østsiden.
 • Nedgravd oljetank på eiendommen. Denne skulle vært fjernet før 2020. Man kan også søke om lov til å fylle den opp med sand i stedet for å fjerne den. Dagtank i trappegangen ned til kjelleren. Oljeovnen er fjernet. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Detaljer

Bolig: Støpt trapp med varmekabler opp til inngangsdør med sidespeil inn til vindfang med laminatgulv og malt tapet på vegger.

Gang med laminatgulv og trapperom ned til kjeller.

Soverom med laminatgulv, malt tapet på vegger og persienner i vinduer.

Dobbelt soverom med laminatgulv, panelplater på vegger, plassbygget skyvedørsgarderobe og utgang til luftebalkong. Flott sjøutsikt.

Soverom med laminatgulv og luke med nedtrekkbar stige til kaldloft.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, våtromstapet på vegger, wc, dusjkabinett, stor baderomsinnredning med dobbel servant, to speilskap, fem underskap og fire skuffer.

Kjøkken med laminatgulv, heltre furuinnredning med granitt benkeplate, fliser over benkeplata, halvannen vask, integrert stekeovn med keramisk koketopp, skaper både over og under benkeplata samt spotter i innredningen. Persienner i vindu. Skyvedør til stue.

Vinkelstue med laminatgulv, malt tapet på vegger, nyere klebersteinsovn med glassfront, varmepumpe, utgang til nordvendt terrasse som også strekker seg rundt østsiden og fjordutsikten. På terrassen er det en veldig kjekk isolert hagestue/grillhytte som brukes i sosiale lag.

Kjeller: Trapperom ned til gang med egen utvendig inngang fra kjellerhals. Det er fliser og varmekabler på gulv.

Vaskerom med fliser på gulv, malt panel på vegger, lang benkeplate med underskap, utslagsvask, opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, varmtvannsbereder, nytt pvc vindu samt klessjakt ned hit fra badet oppe.

Soverom med laminatgulv, malt panel på vegger, persienner i vindu.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, dobbelt boblebadekar, malt tapet på vegger, baderomsinnredning med tre underskap, speilskap, liten benkeplate og wc.

«Kjellerstue» med belegg på gulv, ubehandlet panel på vegger og nyere varmepumpe. Det er store vinduer i rommet, men siden terrassen er bygget over vinduene så kommer det lite dagslys inn i rommet. Dette gjør at rommet ikke er et godkjent rom for varig opphold.

Hobbyrom/kontor/arbeidsrom med laminatgulv og ubehandlet panel på vegger og tak. Her er det en luke i gulvet ned til pumpe som står i grunnen. Pumpa ble plassert der rett etter bygget ble bygget da huset ble rammet av flom. Etter flommen ble det gravd rundt huset utvendig og det ble satt inn en pumpe for å pumpe evt. nytt vanntilsig opp fra grunnen. Det har imidlertid ikke vært noen nye hendelser etterpå.

Matbod med laminatgulv og ubehandlet panel på vegger og tak.

Garasje: Port med portåpner og sidedørsinngang, støpt gulv, to vinduer for dagslys, stikkontakter og eget sikringsskap med eldre skrusikringer.

Bygningsinformasjon

Det er ikke kjent hvilke type blokker grunnmuren er bygget i. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning. Denne er skiftet etter byggeår. Det er stor terrasse i treverk rundt deler av boligen. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Tak er tekket med betongtakstein.

Boligen ble påbygget i 2002 og det ble gitt igangsettingstillatelse 04.10.2001. Megler har mottatt tegninger fra kommunen på godkjent påbygget terrasse og hagestue, men tegnignene er ikke datert. Det er mulig dette gjelder det samme tiltaket som det ble gitt igangsettingstillatelse til.

Garasje ble godkjent i 1987 med saksnummer 29/87.

Kjellerstue, bad og soverom i kjeller er ikke omsøkt godkjent innredet til rom for varig opphold. På tegninger står det godkjent vaskerom, klesrom, hobbyrom, gang, matbod og rom for diverse.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 store eller alvorlige avvik: - Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Vinduer. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Innvendig > Overflater. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Innvendig > Innvendige trapper Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Våtrom > Kjeller > Bad > Generell. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom Våtrom > 1 Etasje > Bad > Generell. Kostnadsestimat: Over 300 000. Våtrom > 1 Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Tomteforhold > Oljetank.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking Innvendig > Radon Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Varmesentral Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

Av TG2 avvik som ikke krever umidelbare tiltak fremkommer: Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Innvendige dører Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken > Avtrekk Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra byggeår.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk. Det er kommunal vei nesten helt frem. Siste 20 meterene til egen innkjørsel er veien privat.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger med flott og sjønær beliggenhet på nedsiden av Eikanesvegen like innenfor Kålholmen i Vatsfjorden. Nedre Vats har skole og barnehage. Nærmeste butikk ligger i Øvre Vats ca 7km fra boligen.

  Adkomst

  Man følger Eikanesvegen ca 1 km utover langs østsiden av Vatsfjorden og får eindommen på venstre hånd.

  Regulering

  Området er uregulert. Ihht kommuneplan arealdel 2017-2029 er området avsatt til boligformål.

  • kr 1 600 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 57 150,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 657 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 19 727,- pr. 2023. Avløp 6 737,20 kr,-. Eiendomsskatt 6 053,30 kr,-. Feiing 551,00 kr,-. Vann 6 385,92 kr,-.Årsprognose for 2024 er på kr. 24 161,-. Avgifter vil variere etter forbruk.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.02.24 og selgers Egenerklæring datert 01.02.24. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 16. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240021
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.