Elvebakkvegen 1, 4270 KARMØY

Elvebakkvegen 1

Karmøy
Prisantydning

2 890 000,-

 • BRA212㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1982
 • Omkostninger86 070,-
 • Totalpris2 976 070,-

Romslig og kjekk familiebolig i barnevennlige Tjøsvoll øst - Dobbel garasje - Praktisk planløsning - Endetomt!

Visning

torsdag 19 mai

19:00-20:00

Påmelding
Beskrivelse

Boligen er over tre plan og inneholder: Underetasje: Gang, kjellerstue, bod, vaskekjeller og kjellerrom. Første etasje: Vindfang, gang, to soverom, bad, wc, kjøkken og stue. Loftsetasje: Gang og soverom. Soverom på loft og kjellerstue er ikke omsøkt til varig opphold.

Boligen fremstår som normalt vedlikeholdt, og det meste av bygningsdeler er fra byggeår. Boligen har en praktisk planløsning, med kjekke muligheter i hver etasje. Stuen har store vindusflater med fri utsikt utover området. Kjelleretasjen har god høyde og rommer hele 92 kvm.

Følgende momenter har fått TG3(store eller alvorlige avvik) eller TG2(Avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapporten: TG3: - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/ nedløp/ beslag. - Trepanelet er fra byggeår og framstår som godt vedlikeholdt, men en må forvente noe stedvis misfarging og malingsslitasje. - Det ble registrert noe varierende slitasje på vinduene. Noen lukkevinduer er malt fast. Det er ikke montert glidehengslede vinduer på loft. - Ytterdørene er fra byggeår og det ble registrert noe slitasje. Rustdannelse på hengsler. Slitasje og punktert glass på skyvedør i stuen. - Rekkverk er lavere enn forskriftene tilsier, men det er lav høyde ned til terreng. - Det er ikke anordnet rekkverk eller håndløper. - Stedvis slitasje på innvendige overflater. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper mm. - Stedvis slitasje på innvendige dører. - Noe slitasje på kjøkkeninnredning. - Naturlig ventilasjon. - Enkel opplegg for vaskerom. - Varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Bruksareal per etasje

Underetasje: 92 kvm Første etasje: 96 kvm Loftsetasje: 24 kvm

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført med kjeller, første etasje og loft. Grunnmur av betong. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med trepanel. Tak oppført som sperretak, tekket med betongtakstein. Vinduer av tre. Ytterdører av tre. Skyvedør i stuen. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger av enebolig. I tegningene kan vi se at underetasjen er godkjent som hobbyrom, diverse, mat, sportsbod, gang, dusj/ wc og vaskerom. Vi kan også se at det er godkjent et tredje soverom i stuen i hovedetasjen, om det er behov for å lage et ekstra. Det finnes ikke plantegninger av loftsetasjen. Det foreligger bygningstegninger av garasje datert 1987.

Primærrom

Underetasje: Gang og kjellerstue Første etasje: Vindfang, gang, to soverom, bad, wc, kjøkken og stue. Loftsetasje: Gang og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på nybygg enebolig datert 21.03.1983. Ansvarshavende pålegges å utføre følgende arbeider: 1. Innpuss dør og vinduer kjeller. 2. Gripselist på vegg, trapp til loft. 3. Lufting kloakk føres over tak. 4. Inndeling kjeller i følge tegning. 5. Rekkverk utvendig kjellertrapp. Arbeidet må være utført innen 01.09.1983.

Det foreligger ikke ferdigattest på garasje, men garasjen har i følge matrikkelrapport fått igangsettingstillatelse og blitt registrert "tatt i bruk" i 1988.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmepumpe og vedovn i stue. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i kjekke Tjøsvoll øst. Boligen ligger like ved Espira barnehage. Fra eiendommen er det gangavstand til Amfi- senteret, trygg skolevei til Grindhaug barneskole og gangavstand til Åkrehamn sentrum med skoler, butikker og spisesteder. Tjøsvoll øst byr på nydelige turløyper i skog og mark. Her kan man blant annet gå rundt Aureivatnet, til Sålefjell, rundt Tistreivatnet og mange flere løyper.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 72 250,-
  • kr 86 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 976 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 855,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 436 226,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Kjøper er gjort kjent med at eiendommen selges på vegne av dødsbo og at selger er arvinger. Kjøper er dermed innforstått med at selger har begrenset kunnskap om eiendommen generelt.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 28.04.2022, selgers Egenerklæring datert 02.05.2022 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 16. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-22-00083
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.