Erling Skjalgssons gate 45

Haugesund
Prisantydning

1 650 000,-

Solgt
 • BRA66㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår1918
 • Omkostninger51 080,-
 • Totalpris1 701 080,-
 • Felles/mnd700,-

Betydelig oppgradert (2022) og arealeffektiv selveierleilighet med sentrumsnær beliggenhet - Parkering

Beskrivelse

i 2022 har leilighet blitt pusset opp med nye, tidløse og stilige laminat gulv, ny lys og fin kjøkkeninnredning fra IKEA med integrerte hvitevarer. Vegger og tak er sparklet og malt på ny. Nye vindu og gulvlister i 2. etg.

Det er lagt silensiumplater og gips i gulv for lydisolering.

Gang med skyvedørsgarderobe til yttertøy.

Bod

Fliser på baderom med ny installerte baderomsmøbler. Uttak til vaskemaskin. Varmekabler i gulv.

Stort dobbeltsoverom med god plass til garderobe.

Nyinstallert IKEA kjøkken i åpen løsning til stuen. God plass til både sittegruppe og spisebord.

Loft: Malt trepanel på alle vegger og tak. Laminat på alle gulv.

3 enkle soverom. Loftet er innredet uten søknad til kommune.

Bygget er malt i 2022. Både kledning og mur.

Stor bod i kjeller.

Bygningsinformasjon

Innvendig > Innvendige trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke installert håndrekke på vegg. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Andre innvendige forhold Det er påvist andre avvik: Det er spor etter borebiller i treverk. Dette er et kjent fenomen i eldre trehus på vestlandet. Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Rommet har kun naturlig ventilasjon. Rommet har kun naturlig avtrekk. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det er påvist andre avvik: Vedrørende andre avvik gjelder dette at det ikke er synlig utløp for avløpet fra skapet. Dette må undersøkes nærmere. Rørkurser i skap er ikke merket. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke sluk i rommet hvor bereder er installert. Elektrisk tilkobling bør skje via fast punkt eller vedlikeholdsbryter i forhold til nye krav. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Automatsikringer og AMS strømmåler. Kostnadsestimat : Under 10 000

Primærrom

Bruksareal 2. etasje: 43 kvm Gang, bad/vaskerom. soverom og stue/kjøkken. 3. etasje: 23 kvm Soverom, gang, kontor og loftsstue. Primærrom 2. etasje: 43 kvm Gang, bad/vaskerom. soverom og stue/kjøkken. 3. etasje: 23 kvm Soverom, gang, kontor og loftsstue. Disse rom er ikke omsøkt godkjent til sitt formål, rom for varig opphold. Megler har ikke mottatt tegninger som viser at loft er omsøkt innredet . Det antas derfor at disse rom er innredet uten godkjenning.

Ferdigattest

Godkjent utskifting av vinduer og modernisering i forbindelse med kjøkken og innredning av kombinert wc og dusjrom.

Adgang til utleie

Det er en selveiende leilighet som fritt kan leies ut.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gulv på bad.

 • Beliggenhet

  Sentrumsnær beliggenhet på Hauge. Hauge er kjent for sin rolige og tilbaketrukne atmosfære samtidig som man kommer seg til sentrumskjærnen på få minutter. Haugesund sentrum byr på et yrende uteliv, flere flotte restauranter og kultur begivenheter.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. Grunneiendom er regulert til 312 kvm bolig, 63 kvm, gang-/sykkelvei, 213 kvm kjørevei og 47 kvm annen veigrunn.

  • kr 1 650 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 51 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 701 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 700,- Dekker andel felles bygningsforsikring og andel felles strøm. Vedlikeholdsutgifter som påløper deles etter hvert iht eierbrøk. Opplyst av selger

  Kommunale utgifter

  kr 6 428,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 419 846,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  25.10.2022 og selgers Egenerklæring datert 28.10.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01220023
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.