Esebjør 43G

Karmøy
Prisantydning

3 390 000,-

Solgt
 • BRA107㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2004
 • Omkostninger94 580,-
 • Totalpris3 484 580,-
 • Felles/mnd1 228,-

Kjekk leilighet i andre etasje -Sentral beliggenhet -To soverom -Åpen stue/kjøkken løsning -Parkering i garasjeanlegg

Beskrivelse

Leiligheten har hovedsakelig standard fra byggeår og fremstår som godt vedlikeholdt. De fleste vegger innvendig er malt i nyere tid. Stue og kjøkken i åpen løsning som har god plass til spisebord og sofagruppe. Fra stuen er det utgang til balkong. Stort fliset baderom med varmekabler i gulv. Dusjhjørne, vegghengt toalett, vask i seksjon, varmtvannstank, samt et eget opplegg for vaskeavdeling, med god benkeplass, egen utslagsvask og plass til vaskemaskin. Praktisk gjestetoalett med fliset gulv, som inneholder toalett og vask. Leiligheten har to soverom og en innvendig bod. Kjekk utvendig sportsbod med muligheter for oppbevaring. Opplegg for Altibox. *Leiligheten har gjennomgående 3.stavs lys eik parkett i stue/kjøkken, soverom, bod, gang og vindfang.

Detaljer

Leiligheten inneholder: Vindfang, gang, bod, to soverom, gjestetoalett, bad/ vaskerom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Utgang til balkong fra stue. Leiligheten inneholder også en utvendig sportsbod, samt parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av en leilighet oppført i 2.etasje i en vertikal og horisontal bygning med 5.etasjer og flere leiligheter. Bygningen har grunnmur i betong, yttervegger av betong samt bindingsverk av tre, kledd med trepanel.

Momenter som har fått TG2 i rapporten: - Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn (Målt stue/kjøkken og hovedsoverom): Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. 15mm skjevhet over 2 meter i hovedsoverommet, og 20 mm skjevhet gjennom hele rommet i hovedsoverommet.

-Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Våtrom (Bad/Vaskerom): -På overflater gulv er det påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Lite fall i dusjsonen, men det er oppkant rundt sonen slik at vann ikke finner veien ut til resten av gulvet i rommet. -Membran: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. -Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

-Spesialrom, toalettrom (Overflater og konstruksjon): -Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

-Tekniske installasjoner: -Varmtvannstank: Ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

-Elektrisk anlegg: Det er eier og bruker av boligen som har ansvar for at det elektriske anlegget er i orden. Det anbefales å gjennomføre el-kontroll hvert 5.år.

Primærrom

Bruksareal 2. etasje: 107 kvm Primærrom 2. etasje: 98 kvm Stue/kjøkken, bad/vaskerom, toalettrom, soverom, soverom, gang og vindfang. Sekundærrom 2. etasje: 9 kvm Bod

Utvendig bod Bruksareal 2. etasje: 0 kvm Areal av utvendig bod er ikke tatt med i arealberegningen. (3m2)

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på påbygg. Kontor-/ forretningsbygning.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Varmekabler i bad/ vaskerom.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har beliggenhet midt i Åkrehamn sentrum. Coop Extra, samt flere spisesteder ligger like utenfor bygget. Søndagsåpne Haugen Kolonial er i gangavstand fra leiligheten. Amfi- senteret ligger en kort spasertur unna.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til kombinert formål/ sentrumsformål. Det er planlagt nybygg av leiligheter i området vest på bygget.

  • kr 3 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 94 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 484 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 228,- bla. felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal og vask av fellesareal, vedlikehold heis, telefon heis, avsetning til diverse vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 12 003,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her: Vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk

  Ligningsverdi

  kr 540 982,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 14.02.2023, selgers Egenerklæring datert 19.03.23 og sameiets vedtekter. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230070
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.