Førresvegen 89, 5563 TYSVÆR

Førresvegen 89

Tysvær
Prisantydning

690 000,-

 • BRA45㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom1
 • Byggeår
 • Omkostninger28 320,-
 • Totalpris718 320,-

Hytte-eiendom med spektakulær utsikt utover fjorden - Bruksendring til helårsbolig og ny vei vedtatt hos kommunen

Beskrivelse

Eiendommen ligger høyt i terrenget i Førre og har en slående vakker utsikt utover fjorden. Utsikten er nødt til å oppleves for et korrekt inntrykk. Tysvær har gjort endelig vedtak om at eiendommen kan omreguleres fra fritidsbolig til helårsbolig. Det er i denne sammenheng godkjent ny vei opp til eiendommen. Per nå er det gangsti opp til hytta. Se salgsoppgave for mer informasjon.

Bygningsinformasjon

Kledning av tre. Shingel på taket.

Primærrom

Gang, stue, kjøkken, soverom og bad.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende eiendom som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann fra borehull og avløp. Megler kjenner ikke til om avløpssystem er omsøkt og godkjent.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Førre

  Eiendommen ligger i Førre med kort avstand til barneskolen. Ved Førre skole er det ballbinge, lekeområder og kunstgressbane.

  Mot Stakkestad og Nesheim er det flotte turdestinasjoner til blant annet Håvås-hytta og Valhest.

  Et lite stykke unna og du kommer til område med ungdomsskole og barnehager. Der er det også idrettsanlegg tilhørende Stegaberg IL.Her er det flust av gode turløyper. Det er trygg vei til dette område.

  Det er ca. 6 km til handelssentrum på Raglamyr og ca. 4 km til Aksdal.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Tysvær har gjort endelig vedtak om at eiendommen kan omreguleres fra fritidsbolig til helårsbolig. Det er i denne sammenheng godkjent ny vei opp til eiendommen. Per nå er det gangsti opp til hytta. Tiltaket må iverksettes innen 3 år fra vedtaksdato dersom dispensasjon skal være gjeldende.

  • kr 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 17 250,-
  • kr 28 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 718 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Det er ikke registrert noen gebyr som faktureres fra kommunen.

  Renovasjon

  kr 1 606,- pr. år. Dette forutsetter lite abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 50% av markedsverdi på sekundærbolig.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. apr. 2021

 • Ansvarlig megler: Lars Frøyland
 • Oppdragsnummer: 1-20-00210
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.