Falkenhaugvegen 32

Karmøy
Prisantydning

2 790 000,-

Solgt
 • BRA188㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1977
 • Omkostninger83 480,-
 • Totalpris2 873 480,-

Familiebolig over tre plan - Garasje - Sentral beliggenhet - Fint vedlikeholdt eiendom!

Beskrivelse

I boligens hovedetasje finnes en romslig stue som ble bygget ut på 90- tallet. Her er det god plass til flere sittegrupper og ønsket møblement. Fra stuen er det direkte inngang til boligens kjøkken. Her innredet med en romslig kjøkkeninnredning hvor hvitevarer medfølger. Det er plass til spisebord på kjøkken. Boligens inngangsparti/ hall ble også bygget til på 90- tallet og består nå av en praktisk entrè med skyvedørsgarderobe og en romslig hall med trapp til loftsetasje samt utgang til terrasse. Kjekt gjestetoalett med nyere wc og vask i seksjon.

I loftsetasjen finnes tre romslige soverom, hvor det ene har utgang til terrasse. Pant baderom som ble pusset opp ca. 2014 med gulvbelegg på gulv, baderomsplater på vegger og innredet med vegghengt toalett, vask i seksjon samt badekar. Godt med lagringsplass i kott, skap og knevegger.

Boligens underetasje er praktisk innredet med egen entrè, bad/ vaskerom og verksted. En romslig gang samt rom som er brukt til stue og soverom (ikke omsøkt og godkjent i Karmøy kommune). Kjelleretasjen holder hovedsakelig standard fra byggeår.

Detaljer

Boligen er over tre plan og inneholder: Underetasje: Gang, bad/ vaskerom, kjellerstue, soverom(ikke omsøkt/ godkjent), verksted samt bod. Første etasje: Vindfang, trapperom, gang, toalettrom samt stue og kjøkken. Loftsetasje: Gang, baderom, tre soverom samt bod.

Bygningsinformasjon

Enebolig oppført med underetasje, 1.etasje og loft. Grunnmur av betong eller betongblokker, utvendig pusset overflate. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med stående bordkledning. Takkonstruksjon av tre utført som saltak, tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av tilbygg vindfang og stue datert 1993. Det foreligger ikke opprinnelige tegninger av innvendig planløsning eller garasje. Megler kan av den grunn ikke kontrollere hva som er godkjent innredet. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes i kommunen. Boligen er registrert tatt i bruk 1977, og garasje 1981.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverket har en del malingsflass (TG2). Trapp til terrasse ved stuen har råteskader i liggende trestokker. Det mangler trapp til entré. -Våtrom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er motfall fra sluk mot døren og lokalt motfall rundt sluken.

TG2: -Utvendig: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det meste av vinduene er av eldre dato. Vinduer i grunnmuren er montert direkte mot betong. Dette øker sannsynligheten for råteskader. Døren er av eldre dato og fremstår med noe overflateslitasje. Det ble registrert rustdannelse på hengsler. Det ble registrert malingsflass på rekkverk i 1.etasje. Søyle under terrasse står med for liten avstand til terrenget. Dette medfører økt fare for råteskade. Det ble registrert rustdannelse på utvendige ventiler. -Innvendig: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10-20mm innenfor en lengde på 2 meter. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 12 mm skjevhet over 2 m på hovedsoverom på loftet. Det ble målt 15 mm skjevhet gjennom hele rommet på kjøkkenet. Det ble målt 10 mm skjevhet over 2 m i gangen i underetasjen. Rom med tepper er ikke målt. TGIU. Det ble registrert knirk i etasjeskiller av tre. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltaking, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt 18.6 vektprosent. Dette er noe høyt til å være inne i en lukket konstruksjon. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det ble registrert dører som tar i karm.

-Våtrom (bad/vaskerom): Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Avvik fra montasjebeskrivelse. -Våtrom bad: Avvik fra montasjebeskrivelse. Det ble ikke registrert metallist nederst under baderomsplatene. Dette øker faren for råteskader. Hull i baderomsplate for avløp fra servant er ikke fuget. Toalettkassekonstruksjon av tre i gulvets våtsone. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygd sisterne. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering , f.eks. spalte/ventil ved dør. -Spesialrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendig vann og avløpsledninger. Det ble registrert rom men kun ventilasjon via ventiler i overkant av vinduer. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I følge opplysninger fra eier er motoren defekt. Skrusikringer. Hovedsakelig skjult elektrisk opplegg. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann og avløpsledninger.

TGIU: Takkonstruksjon av tre, utført som saltak. Taket er ikke kontrollert. Krypkjeller er ikke kontrollert grunnet tilkomst.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 60 kvm 1. etasje: 88 kvm 2. etasje: 40 kvm Primærrom Kjeller: 52 kvm Gang/stue, gang 2, bad/vaskerom, soverom 1. etasje: 88 kvm Kjøkken, stue, gang, toalettrom, trapperom, vindfang 2. etasje: 40 kvm Gang, bad, soverom, soverom 2, soverom 3 Sekundærrom Kjeller: 8 kvm Verksted, bod

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 17.01.1978 med følgende bemerkning: 1. Slemming av innv. kjellermurer. 2. Innv. kjellertrapp kan ikke godkjennes da fri høyde i trapp er målt til 1.65 m. 3. Avtrekk fra vaskerom (kjeller) føres over tak, eller vegg ventil forsynes med vifte. 4. Oljeledningene dekkes til (under himling). Arbeidet må være utført innen 01.07.1978.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Ellers er det vedfyring.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger sentralt og barnevennlig til i Åkrehamn. Fra boligen er det gangavstand til blant annet skoler, barnehage, idrettsanlegg, sentrum med handlemuligheter, nydelige Åkrasanden og Amfi- senteret.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

  • kr 2 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 83 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 873 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 418,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 668 176,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 24.04.2023, selgers Egenerklæring datert 27.07.2023 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230165
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.