Førresdalen 133

Førresfjorden
Prisantydning

4 690 000,-

Solgt
 • BRA221㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2003
 • Omkostninger130 980,-
 • Totalpris4 820 980,-

Førre - Innholdsrik og meget flott enebolig med dobbel garasje, meget pent opparbeidet uteområde - Attraktiv beliggenhet

Beskrivelse

Lys og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning. Lekker peis som gir god varme og blir som et møbel i stuen. I stuen er det ekstra takhøyde og store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp og en får også nyte den flotte utsikten. God plass til både sofagruppe og spisebord. Fin kjøkkeninnredning med god skap og benkeplass. Tilhørende hvitevarer medfølger. Selve kjøkkenskroget er fra byggeår mens fronter og skuffeseksjoner ble byttet i 2018.

Innbydende og pent bad hvor det er fliser med varme i gulv, fliser i dusjsonen. og malte plater på vegg. Servant med pen hvit baderomsinnredning med sorte detaljer, vegghengt toalett og dusjnisje.

Praktisk inngang til vaskerom like ved. Her er det belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

I hovedetasjen er det 1 soverom med egen utgang til terrasse og speilskyvedørsgarderobe.

I loftetasjen er det innredet gang og et soverom som har utgang til luftebalkong. Det er i dag 3 u-innredet boder/rom som kan innredes til bad og 2 soverom i henhold til originale bygningstegninger.

Lys og romslig inngang god plass til å henge fra seg sko og yttertøy. Fliser med varme i gulv og tapet på vegger.

I kjellerstuen er det fliser med varme i gulv og villmarkspanel på vegger. Det er peis i kjellerstuen men denne har fyringsforbud og har ikke vært i bruk.

Lyst og pent helfliset baderom med varme i gulv. Servant med hvit innredning, toalett og dusjhjørne.

Det er 2 soverom i underetasjen hvor den ene har utgang til uteområde og begge har varme i gulv.

To boder hvor den ene er innredet til soverom/kontor. Kjekk dobbel garasje med innredet bod på loftet.

Detaljer

Innholdsrik og meget kjekk enebolig over 3 plan. Underetasje. Hall, kjellerstue/peisstue, bad, 2 soverom, tv-stue og bod. Hovedetasje: Stue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom. Loft: Gang, soverom, bod (uinnredet soverom), bod (uinnredet soverom) og bod (uinnredet bad).

Dobbel garasje med innredet bod på loftet.

Bygningsinformasjon

Godkjente bygningstegninger foreligger. Disse avviker dog noe fra dagens bruk. Rom brukt til soverom nr 3 i underetasje er godkjent som bod på tegninger og ikke rom for varig opphold. Vegg mellom kjøkken og spisestue er fjernet/ikke satt opp. Tegninger viser også godkjent 2 soverom i den del av loft som er uinnredet.

Boligen er mest sannsynlig oppført med støpt plate mot grunn. Bygningen har betong grunnmur. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Fasade/kledning har stående bordkledning. Taktekkingen er av betongtakstein

Oppsummering av avvik ved eiendommen som har fått tilstandsgrad 3 (TG3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

TG 3: Utvendig - Utvendig trapper - Det er ikke montert rekkverk.

Primærrom

Bruksareal -1. underetasje: 78 kvm Hall, kjellerstue/peisstue, bad, 2 soverom, og 2 boder. 1. etasje: 93 kvm Stue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom. 2. etasje: 50 kvm Gang, soverom, bod (uinnredet soverom), bod (uinnredet loftstue) og bod (uinnredet bad). Primærrom -1. underetasje: 61 kvm Hall, kjellerstue/peisstue, bad og 2 soverom. 1. etasje: 93 kvm Stue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom. 2. etasje: 18 kvm Gang og soverom. Sekundærrom -1. underetasje: 17 kvm 2 boder. 2. etasje: 32 kvm Bod (uinnredet soverom), bod (uinnredet soverom) og bod (uinnredet bad).

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for enebolig nybygg datert 14.10.2003. Godkjente bygningstegninger datert 30.08.2022.

Det foreligger godkjente bygningstegninger av garasje datert 02.05.2007. Garasje har ikke ferdigattest med den er registrert "tatt i bruk" i matrikkelen.

Det foreligger godkjente bygningstegninger av tilbygg terrasse datert 23.06.2011. Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Peis og varmepumpe i stuen ellers elektrisk oppvarming.

Peis i kjellerstue har fyringsforbud.

 • Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i et svært populært og barnevennlig boligområde nær blindvei uten gjennomgangtrafikk. Her bor en med nærhet til flere barnefamilier, trygg vei til skolen, flere lekeplasser, fotballbaner, tennisbane og sandvolleyballbane. Flere dagligvarebutikker og flotte turområder i området. Boligen ligger høyt i terrenget og får en flott utsikt og har gode solforhold. Det er også kort avstand til både Haugesund og Aksdal.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 4 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 130 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 820 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 17 766,- pr. 2022. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Ligningsverdi

  kr 933 476,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 09.02.2023 og selgers Egenerklæring datert 10.02.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230051
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.