Frakkagjerddalen 21, 5563 TYSVÆR

Frakkagjerddalen 21

Tysvær
Prisantydning

4 290 000,-

 • BRA232㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1995
 • Omkostninger118 570,-
 • Totalpris4 408 570,-

Stor enebolig med flott utsikt til Aksdalsvatnet, stor terrasse og dobbel garasje

Beskrivelse

Bolig: Et romslig overbygget inngangsparti med utebelysning og flislagt grunn. Det er to innganger inn i huset herfra. En til entrè og en til vaskerom.

Entrè har flislagt gulv m/varmekabler, garderobe, malte veggplater og hvitbeiset panel i tak.

Soverom med laminatgulv, malte og tapetserte vegger, persienner i vindu og takplater.

Vaskerom med sidedørsinngang, belegg og varmekabler på gulv. To benkeplater med nedfelt vask i den ene. Det er ett skap under benkeplate og 6 skap over samt et dobbelt garderobeskap. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Gang med trapp opp til hovedetasjen. Laminatgulv, varmekabler, malte veggplater og hvitbeiset panel i tak.

Bod som er laget som garderoberom med laminatgulv.

Bod med betonggulv, sponplater på vegger og fastmontert hyller.

Soverom2 med laminatgulv, malt tapet på vegger, rullegardin, takplater, panelovn og varmekabler i gulv.

Dobbelt soverom3 med laminatgulv, rullegardin i vindu, veggfeste til TV på vegg (som medfølger kjøpet), malt tapet på vegger og takplater.

Flislagt bad med varmekabler, moderne badekar, dobbel servant med to doble underskuffer, stort speil med fastmontert lys, høyt sideskap, veggfestet toalett og stor dusjnisje med regnvannsdusj.

Soverom4 er i dag brukt som garderoberom og det er plassert store garderober her, garderobene mangler fronter. Det er laminatgulv, malt tapet på vegger og varmekabler på vegger her også. Rommet er utformet som et soverom med bl. a. stort nok vindu og areal, men på tegningen mottatt av kommune er rommet godkjent som bod.

Hovedetasjen.: Trappa opp er gjennomgående i hele huset og hvitmalt og fin. Det er stort vindu for dagslys i trappa. Man ankommer gang med laminatgulv og malte veggplater samt utgang til terrasse fra gangen.

Wc med flislagt gulv, panelovn, servant, toalett og malte og tapetserte vegger.

Hobbyrom/kontor/dobbelt soverom5 med liten servant med skap under, laminatgulv, malte plater på vegger og takplater. I dag brukt som treningsrom. Rommet er godkjent som kontor.

Kjøkken med laminatgulv, heltre kjøkkeninnredning med induksjon koketopp /stor plate), int. stekeovn, int. oppvaskmaskin, halvannen nedfelt vask i heltre benkeplate, peis med innsats, utgang til overbygget altan med sarnafilbelegg og skyvedør til stue. Både kjøkken og stue har flott utsikt til Aksdalsvatnet.

Stua er veldig romslig og bygget med tanke på å få godt med dagslys og varme fra sollys inn i huset og ikke minst den flotte utsikten! Det er karnapp og hjørnevindu i retning øst og sør/øst mot Aksdalsvatnet. Det er laminatgulv, malt tapet på vegger, hvitbeiset panel i tak, varmepumpe, peis med innsats og utgang til en stor terrasse og hage mot vest. Ved utgangen i sør er det overbygget sittegruppeplass. Det er trapp til fremsiden av huset på begge sider. Overbygget sittegruppeplass med tett tak og levegg også i nord.

Liten plenflekk, epletre og gode muligheter for å anlegge fine bedd. Terrassen har et stort potensiale for kjøper. Dagens eier har nylig skiftet gamle terrassebord i sør.

Loft: Trapp opp til gang med laminatgulv, malte veggplater og panel i skråtak.

Loftstue med stor barløsning, panelovn, kott i knevegg, laminatgulv, malt tapet på vegger og hvitmalt panel i tak. Spotter i tak.

Dobbelt soverom6 med laminatgulv, malt tapet på vegger, hvitmalt tak. Spottene her er ødelagt og bør skiftes.

Dobbel garasje (1998): Dobbel garasje med utebelysning, port og sidedørsinngang. Det er stikkontakter både utvendig og innvendig i garasjen. Med mulighet for å lade el-bil. 3 sidevinduer for godt dagslys i garasjen samt innlagt belysning. Støpt gulv.

 • Boligen er klar til innflytting, men mange vil nok pusse opp enkelte overflater. Laminatgulv i de fleste rom.
 • Gulvareal på loft er større enn arealet skulle tilsi pga skråtak.
 • Det er utarbeidet tilstandsrapport etter den nye standarden som blir obligatorisk fra nyttår av. Derfor er boligen vurdert etter strengere kriterier enn det som er vanlig i dagens tilstandsrapporter.
 • Badet ble i følge selger renovert i 2014 og fikk i den anledning ny membran. Badet har TG2 i tilstandsrapport. Vaskerom har fått TG3 og er fra byggeår. Avtrekket på kjøkken har fått TG3 og det anbefales ny vifte. Det koster under kr. 10 000. Det mangler rekkverk på rampe opp til terrassen (TG3).
 • Sentralstøvsuger.
 • Delvis ventilasjon på våtrom og naturlig ventilering i vinduer.
 • Fiber og Altibox.
Detaljer
 • Boligen er innholdsrik med hele 6 soverom. Vaskerom som også fungerer som bi-inngang er praktisk med to benkeplater og masse skapplass. Kjekt flislagt bad med bl.a. varmekabler, badekar og stor dusjnisje. WC i hovedetasjen. Kjøkken og stue med nydelig utsikt til Aksdalsvatnet Karnapp og hjørnevindu inviterer både utsikten, varme og lys inn i stua. Utgang til balkong fra kjøkken og utgang stor terrasse fra stua. Terrassen har overbygde sittegruppe plasser i to ender og er usjenert. Terrasse området byr på store muligheter for skjermet og solrik hygge. Loftstue med bar. To boder samt dobbel garasje og kott på loft gir gode lagringsmuligheter.
 • El-bil lading, rampe for rullestolbrukere til hovedetasjen via terrassen (kan enkelt fjernes også om ønskelig), fiber og Altibox m.m.
 • Boligen er klar til innflytting, men mange vil nok pusse opp enkelte overflater. Laminatgulv i de fleste rom.
Bruksareal per etasje

Sokkeletasje: 107 kvm. 1. Etasje: 103 kvm. Loft: 22 kvm.

Bygningsinformasjon

Kjelleretasjen er bygget av støpt betong. Oppført i tre. Utvendig trekledning. Betong takstein.

Soverom4 er i tegninger godkjent som bod. Rommet har stort nok vindu og areal, men dersom kjøper skal lovlig bruke rommet som soverom bør dette omsøkes i kommunen.

Soverom 5 er godkjent som kontor på mottatte tegninger.

Innredning av gang, soverom og loftstue på loft er ikke omsøkt og godkjent i kommunen. På tegninger mottatt fra kommunen er selve planløsningen godkjent (og utvendig fasade med arker etc.). Det er tvil rundt bruken av rommene da det er opprinnelig skrevet inn loftstue, men dette er streket over i mottatte tegninger. Soverom er ikke nevnt så man må anta at det ikke er søkt om soverom her.

Primærrom

Sokkeletasje: Entrè, gang, vaskerom, 4 soverom og bad. 1. Etasje: Hall m/trapp, kjøkken, stue, wc og hobbyrom/kontor/soverom. Loft: Gang, soverom og loftstue.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.08.95. Det var gitt to merknader i tillatelsen med frist 08.03.96 for utbedring: 1. Nedløp for takvann må tilkobles overvannsledning. 2. Vindu og dør i underetasje i betongvegg må innpusses. Megler har spurt selger om dette er gjort, men det vet ikke selger.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Peis med innsats i både stue og på kjøkken. Varmepumpe i stue samt annen elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Utsiktbeliggenhet og beliggende nær lekeplass, solrikt og usjenert i blindvei. Kort vei til både ny barneskole, ungdomsskole, butikk, post, fritidsklubb, idrettsanlegg og flotte turområder. Gangavstand til flott sandstrand og fiskemuligheter i Aksdalsvannet. Ca. 5 minutters kjøretur til Raglamyr handelssenter og ca. 10 minutter kjøretur til Haugesund Sentrum.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen på Frakkagjerd følger en Frakkagjerdvegen mot Tysvær Arena. Ta første vei til venstre inn på motsatt side av Spar. Følg veien til en kommer forbi en lekeplass på høyre side og følg veien nedover til venstre sving. Ta til høyre i svingen og ta så andre vei til høyre igjen. Boligen ligger da rett frem og litt til høyre. Boligen er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 107 250,-
  • kr 118 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 408 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 140,- pr. 2020. Det er tolv terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 839,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 904 965,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Det gis fra selger ingen garanti.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 28.09.21 og selgers Egenerklæring datert 25.09.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 20. okt. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00329
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.