Fridtjof Øvrebøs gate 30

Haugesund
Prisantydning

2 690 000,-

Solgt
 • BRA79㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår2009
 • Omkostninger79 000,-
 • Totalpris2 769 000,-
 • Felles/mnd2 191,-

Attraktiv 2-roms leilighet med flott og fri utsikts beliggenhet mot Haugesund og havet! Upåklagelige solforhold, heis og garasjeplass!

Beskrivelse

Det er parkett på gulv. Malte overflater på vegger i form av betong og bygningsplater. Det er også malte overflater i himlinger.

 • Parkering i lukket garasjeanlegg med heis opp til leilighetsplan eller trapper
 • Flislagt bad
 • Gasspeis i stue
 • Uttak til gassgrill på terrassen (ikke blitt brukt av nåværende eier).
 • Balansert ventilasjonsanlegg
 • Bolig sprinkling for ekstra sikkerhet mot brann
 • Sikringsskap med automatsikringer
 • Innlagt tv/internett fra Altibox inkl i fellesutgiftene
 • Downlights i taket i gang/stue/kjøkkenet
 • Porttelefon
Detaljer

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Gang, stor bod, bad, soverom og åpen kjøkken/stueløsning.

Lys og åpen kjøkken/stueløsning. På soverommet og terrassen er det nydelig utsikt og upåklagelige solforhold. Her kan en se solen gå ned i havet hver kveld. Ofte forvandles himmel og utsikt til ett spektakulert maleri med nydelige farger! I stuen er det plass til sofa og spisebord.

Soverommet er avlangt og er av god størrelse med plass til garderobeskap.

Parkering på fast plass i felles garasjeanlegg med tilhørende sportsbod.

I enden av garasjen mot sør rommet med bodene. Når en kommer inn i rommet går en rett frem og inn til venstre. Boden ligger på venstre side og er merket med 8.

Bygningsinformasjon

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av TM Taksering AS datert 12.01.2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Innvendig > Radon Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Varmesentral Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Andre utvendige forhold

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for boligen (nytt bygg - boligformål - over 70 kvm. Tre terrasseblokker på felles sokkel).

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Vann | Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Avløp | Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Vei | Adkomst skjer via offentlig vei.

Oppvarming

Det er varme i gulv på badet. I stuen er det montert gasspeis. På gasspeis er det i forbindelse med salget utført service.

I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Dette leilighetskomplekset ligger fritt og fint til utenfor sentrumskjernen i øvre bydel opp mot Storasundfjellet. En kjører rett inn og parkerer i lukket garasjeanlegg med beliggenhet i sokkeletasjen. Derfra tar en heisen opp en etasje eller en kan gå trapper. Leiligheten ligger fint og høyt i terrenget som gjør den nærmest usjenert og leilighet har nydelig og fri utsikt over omgivelsen og ned mot byen og havet i vest!

  Kort vei til Vardafjellet som kan skilte med flott natur, turløyper i byheiene, historie og panoramautsikt over Haugesund. Ellers kort spasertur videre til Djupadalen. Djupadalen er perfekt for koselig spaserturer eller joggeturer. I varmere tider er Djupadalen en svært populær badeplass.

  Gangavstand til nærbutikken Kiwi i Spannavegen og sentrum hvor en har tilgang på alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten og byens kjøpesenter i Markedet som kan skilte med et godt utvalg av butikker.

  Kun en rusletur unna går bussen opptil flere ganger i timen til sentrum og Haugalandet forøvirg.

  Adkomst

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan RL 1060 gjøres gjeldene i tillegg kommer bestemmelser til RL 1491 - Terrasseleiligheter Fjellstemmen.

  Kopi av situasjonskart, marikkelkart, kommuneplan etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 2 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 79 000,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 769 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 191,- Byggningsforsikring, vedlikehold bygninger, vaktmester, strøm fellesareal, regnskap, revisjon, tv/internett fra Alt-i-Box, trappevask.Ved større reparasjoner kan sameiet bestemme seg for at ev vedlikehold/utbedringer betales ekstraordinært inn, da i forhold til sameiebrøk. Forretningsfører opplyser at dette ble gjort i 2023. Grunnen til praksis er for å holde de månedlige fellesutgiftene så lave som mulig. Forretningsfører opplyser i mail av 1/2-2024 at noe malingsarbeid vil bli utført i år, men de regner med at sameiet har nok penger til dette arbeidet.

  Kommunale utgifter

  kr 6 711,- pr. 2022. Kommunale avgifter inkluderer: Avløp. kr. 1 745,- Vann kr. 1 590,- Eiendomsskatt kr. 3 376,- (for 2023) Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Standardpris for renovasjonsgebyr faktureres av HIM og er for et helt år kr 3 130,- inkl. mva. for denne boligen. Renovasjonsgebyret faktureres forskuddsvis 2 ganger årlig.

  Ligningsverdi

  kr 565 872,- for 2022 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Megler gjør særlig oppmerksom på at eiendommen selges ved fullmakt og at fullmaktshaver ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Enheten er ikke oppmålt av megler. Oppgitt areal er hentet fra rapport fra takstmann. Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Selger har godkjent alle opplysninger i prospektet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Tilstandsrapport Egenerklæring Vedtekter Grunnkart

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. feb. 2024

 • Oppdragsnummer: 01230640
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.