Frøyas veg 2 D, 5531 HAUGESUND

Frøyas veg 2 D

Haugesund
Prisantydning

1 390 000,-

 • BRA68㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1962
 • Omkostninger18 677,-
 • Totalpris1 610 029,-
 • Felles/mnd3 917,-

Søre bydel - Lys og trivelig andelsleilighet i første etasje med 2 soverom - Vestvendt solrik terrasse

Beskrivelse

Kjekk leilighet som ligger i første etasje og inneholder:

Gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

To boder i kjeller.

Lys og pen leilighet som har gjennomgående god standard.

Gang med plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Lys og trivelig stue med med god plass til sofa og spisebord. Utgang til solrik vestvendt balkong. Peis og varmepumpe som gir god varme.

Pen kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som kombiskap, oppvaskmaskin, platetopp og komfyr.

Flislagt bad med dusj på vegg, toalett, servant med baderomsinnredning samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

To gode soverom hvorav et soverom har hems.

Detaljer

Søre bydel - Lys og trivelig andelsleilighet i første etasje med 2 soverom - Vestvendt solrik terrasse

Bruksareal per etasje

68 kvm

Bygningsinformasjon

Boligblokk over 4 etasjer som hovedsakelig er bygget i mur.

Oppsummering av avvik ved eiendommen som har fått tilstandsgrad 3 (TG3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

TG 3 - Våtrom - Genrell - Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG 3 - Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold Det mangler brannslukningsapparat i leiligheten

Primærrom

Gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.01.1964.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har attraktiv og sentral beliggenhet med gangavstand til skole, barnehage, dagligvarebutikker, treningssenter og et godt kollektivtilbud. Ellers er det også flotte turstier i området og en frisk spasertur/sykkelavstand inn til Haugesund sentrum med alle fasiliteter som hører med.

  Eiendommen ligger vestvendt til som gir gode solforhold på terrassen.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 390 000,- (Prisantydning)
  • 201 352,- andel fellesgjeld pr. dato 18. aug. 2022
  • 1 591 352,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 6 000,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • kr 18 677,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 610 029,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 917,- felleskostnader dekker bla. andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles forsikring, trappevask og kabel-tv.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 451 816,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Utdrag fra Årsmøteprotokoll i brl 2022:

  "4.1 Ladepunkter el-bil Det var enighet om at det er behov for flere ladepunkt for elbiler i borettslaget. Flere leverandører er forespurt. Vedtak: Styret har en pågående prosess for å utvide ladeparken, og vil legge dette fram for generalforsamling på et senere tidspunkt.

  4.3 Låneopptak på kr. 6.000.000, Styret ber om fullmakt til å låne kr. 6.000.000,-. Låneopptaket gjelder nedgravde containere, skallsikring (nye dører og låsesystem) av blokkene og oppgradering av uteområde (inkludert lekeplass).
  Vedtak: Saken ble utsatt i påvente av nærmere redegjørelse fra styret, gjerne i et beboermøte og senere ekstraordinær generalforsamling."

  Hvitevarer medfølger handelen. Det gis ingen garanti på disse.

  Eiendommen selges som den er uten ytterligere utvask.

  Det er lovbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget og deretter boligbyggelaget, konferer megler for mer info. Blir lyst ut torsdag etter budaksept med 7 dagers frist. Det er en forutsetning for handel at denne ikke benyttes.

  Om forkjøpsrett ønskes benyttet av medlemmer må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen. Det er videre en forutsetning av kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. Prioritets pant (utinglyst) for forfalt felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Kjøper er gjort kjent med at eiendommen selges på vegne av dødsbo og at selger er arvinger. Kjøper er dermed innforstått med at selger har begrenset kunnskap om eiendommen generelt.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Spesifikasjon av lån:

  Lånenummer: 135261519, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 18.08.2022: 2.78% pa. Antall terminer til innfrielse: 21 Saldo per 18.08.2022: 15 974 341 Andel av saldo: 82 534 Første termin/første avdrag: 30.06.2003 ( siste termin 31.12.2032 ) Fastrente til 01.05.2023

  Lånenummer: 32408326132, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 18.08.2022: 2.85% pa. Antall terminer til innfrielse: 166.12 Saldo per 18.08.2022: 13 863 367 Andel av saldo: 71 627 Første termin/første avdrag: 25.12.2021 ( siste termin 25.05.2036 )

  Lånenummer: 32408405857, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 18.08.2022: 2.85% pa. Antall terminer til innfrielse: 208.12 Saldo per 18.08.2022: 9 134 107 Andel av saldo: 47 193 Første termin/første avdrag: 25.12.2021 ( siste termin 25.11.2039 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 2. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 1-22-00190
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.