Frøyas veg 2A

Haugesund
Prisantydning

990 000,-

Solgt
 • BRA70㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1962
 • Omkostninger11 033,-
 • Totalpris1 201 930,-
 • Felles/mnd4 011,-

Renoveringsobjekt med 2 soverom, sentral beliggenhet, gode solforhold og god utsikt

Beskrivelse

Boligen anses som et renoveringsobjekt. For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt tilstandsrapport.

Detaljer

Gang , Soverom , Soverom 2, Bad , Stue , Kjøkken

Bygningsinformasjon

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TG 3: Innvendig > Overflater: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er skader og slitasje på overflater, og det kan påregnes oppgradering. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Det er store fuktskader i benkeplaten, og denne må byttes. Dette er i området under lokasjon for oppvaskmaskin. Det er også enkelte løse fronter. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 70 kvm Primærrom 1. etasje: 70 kvm Gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk.

 • Beliggenhet

  Beliggende i Søre bydel med alt man trenger bare en spasertur unna. Alt av dagligvarebutikker, bensinstasjoner, turområde, idrettsanlegg og treningssenter finnes innen 10 minutter gange. ca 25 minutter gange til Haugesund sentrum. Gode bussforbindelser.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 990 000,- (Prisantydning)
  • 200 897,- andel fellesgjeld pr. dato 28. nov. 2022
  • 1 190 897,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-.
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-.
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-.
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo kr.3.823,-.
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-.
  • kr 11 033,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 201 930,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 4 011,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv. Kollektivt tilknyttet Get/Telia med tv-basispakke og liten internettpakke. Rehabilitering vil medføre økte månedlige felleskostnader på gjennomsnittlig kr 1500,-

  Ligningsverdi

  kr 403 460,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Borettslaget vedtok på ekstraordinær generalforsamling 13.09.22 å låne kr.135.000.000,- til rehabilitering. Borettslaget skal bl.a. utvide og innglasse balkonger. Rehabilitere resterende fasader. Vedlikehold av alle oppganger, maling og nytt gulvbelegg. Nedgravd renovasjon. Rehabiliteringen vil medføre økte månedlige felleskostnader på gjennomsnittlig kr.1.500,-

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger selgers Egenerklæring datert 30.11.22, tilstandsrapport datert 29.11.2022, ordens og trivselsregler og vedtekter. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01220063
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.