Fyrvegen 48

Utsira
Prisantydning

1 790 000,-

Solgt
 • BRA144㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1938
 • Omkostninger58 480,-
 • Totalpris1 848 480,-

Koselig enebolig med betydelige oppgraderinger - Stor tomt - Dobbel garasje på hele 68 kvm!

Beskrivelse

Parker bilen i stor dobbel garasje, og ta deg videre inn i denne koselige boligen i vakre omgivelser på Utsira.

Koselig, stor og solrik uteplass.

Tidligere eier opplyste at det i 2007/2008 ble bygget ny terrasse på ca. 45 kvm. Alle vinduer og dører i 1. etasje er byttet i 2007. Alle vinduer i loftsetasje, samt kledning er byttet i 2007. Det ble også etterisolert når kledningen ble byttet. Tak er lagt om i 2007. Det ble da benyttet samme skiferstein etter rengjøring.

Åpen stue/kjøkkenløsning. Praktisk og pent Nettoline kjøkken fra KGB med mye oppbevaringsplass. Hvitevarer medfølger handelen. Fliser over benkeplata. Spotter i tak. Stuen er lys og romslig, med utgang til solrik terrasse. Det er parkett på gulv, spotter i tak, og oppvarming fra varmepumpe og vedfyr.

Fullfliset bad like ved inngangsparti. Dusjkabinett, vegghengt wc, romslig baderomsinnredning og stort speil på vegg. Varmekablene virker, men er litt svake i følge tidligerer eier. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

I boligen finner man hele 4 soverom, hvor av samtlige er av god størrelse. Hovedsoverom er ekstra stort, fremstår i likhet med samtlige andre rom i huset som lyst og trivelig, og har god plass for oppbevaring av tøy. Flott og landlig utsikt. soverommet i 1. etg. har laminatgulv og malte veggplater. De 3 soverommen oppe har heltre gulv og tapetserte vegger. I gangen oppe er det luke med nedtrekkbar stige opp til et godt lagringsloft hvor det er lagt gulv over hele.

Nytt fullfliset bad på loft bygget i 2008. Her er det vegghengt wc, boblebadekar, servant med dobbelt underskap, ekstra høyskap, spiel med lys, vifte og varmekabler. Rør-i-rør til badet på loftet.

Ny varmtvannsbereder 2022/2023.

Mursteinspipe med nytt røykrør og vedovn 2008.

Det er ifølge selger lagt inn helt nytt elektrisk anlegg med automatsikringer. Dette er utført i perioden 2007/2008.

Det er innlagt Altibox i boligen.

Septiktank er av typen glassfiber tank.

Stor uinnredet grovkjeller med innlagt belysning, støpt gulv og synlige avløpsrør av nyere dato. Her er også synlige rør-i-rør.

Utvendig slangekarusell for vanning av hage.

Detaljer

Boligen er innredet over to etasjer, og inneholder følgende: 1. etasje: Gang, bad, soverom, kjøkken/stue. Loft: Gang, bad og soverom x3. Kjeller er grovinnredet.

Garasje: Stor dobbel garasje med plass til inntil fire biler (68 kvm.), to Hörmann aluminiumsporter med portåpnere, ekstra takhøyde, støpt gulv, eget sikringsskap, 3-Fas strøm, innlagt belysning og vinduer for dagslys. Garasjen er godkjent med kioskrom og det ble satt krav til tilkobling til septiktank. Kioskrommet er antatt å ha blitt fjernet igjen på senere tidspunkt. Vann- og avløpsledninger skal ligge like inntil garasjen i følge vedlagt vedtak fra kommunen om tillatelse til utviding av garasjen og godkjening for innlagt vann og avløp i forbindelse med kioskrom.

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført med tømmervegger og støpt plate mot grunn. Mellom etasjene er det trebjelkelag. Saltaket er tekket med skifer og det er doble vinduer. Undertak lagt på åser. Takrenner og nedløp i plast. Mursteinspipe. Gulvet i kjeller er av betong. Veggene i kjeller har betong/mur. Krypkjeller under påbygg.

Boligen ble påbygget med bad/entrè i 1968. Dette var før plan- og bygningsloven kom til Utsira.

Ny kjellerinngang i øst og ny terrasse i vest godkjent av kommunen i vedtak datert 09.05.2007. Da ble det også godkjent å fjerne inngang og trapp i nord og bygge ny inngang og trapp i øst. Samt endring av vinduer og dører til opprinnelig stil ble også godkjent.

I vedlagt tilstandsrapport fra tasktmann fremkommer det følgende TG3 avvik: - Overflater gulv på badet på loftet. Det er ved vanntest påvist at vann renner mot dør. Vann renner ikke til sluk, men vekk. Dette medfører en naturlig risiko med vannskader. Det er skade/løs flis ved pipeløp (bom i flis). - Brannteknisk forhold: Ny brannslukker må anskaffes. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Tilliggende konstruksjoner til badet på loftet. - Tilliggende konstruksjoner til badet i hovedetasjen. - Utvendige vann- og avløpsledninger.

Av TG 2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Kjellerdøren må renoveres eller skiftes. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Innvendige overflater: Laminat på soverom 1 etasje er u-fagmessig lagt. Det er i tillegg noe fargeforskjell på vegg. Det er noe riss/sprekkdannelser på tapet på kjøkken/ v spisebord. Noe sprekkdannelser i tapet på gang loft. Mangler noe mindre listverk på loft. Enkelte overflater behøver 1 ekstra lag maling. - Pipe og ildsted: Pipeløp får ekstra levetid med innvendig rør ( pipeløp er påkostet innvendig i 2008 ). Det anbefales at utvendig pipeløp tekkes med beslag for å forhindre fuktvandring i pipeløp fra byggeår. Kostnadsestimat kr. 10.000 - 50.000,-. - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen holder generelt ikke dagens standard, men fungerer greit til sitt bruk. - Ventilasjon bad 1. etasje: Rommet har ikke tilluft via døren (vindu kan åpnes). - Elektrisk anlegg: Anbefales generelt utvidet el-kontroll ved eierskifte. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Tg pga naturlig elde.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjon/loft, vinduer i kjeller, terrassen, utvendige trapper, etasjeskille/gulv mot grunn, radon, rom under terreng/kjeller, innvendige dører, overflater og himlilng bad loft, sluk, membran og tettesjikt bad loft, overflater gulv bad 1. etasje, sluk, membran og tettesjikt bad 1. etasje, vannledninger, varmesentral, drenering, grunnmur og fundamenter og terrengforhold.

Primærrom

Bolig Bruksareal 1. etasje: 43 kvm Bod / Grovkjeller. 2. etasje: 61 kvm Gang, bad, soverom, kjøkken/stue. 3. etasje: 40 kvm Gang, bad og soverom x3. Primærrom 1. etasje: 0 kvm 2. etasje: 61 kvm Gang, bad, soverom, kjøkken/stue. 3. etasje: 40 kvm Gang, bad og soverom x3.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Da bygningen er bygget før plan og bygningsloven trådde i kraft på Utsira, 1.1.1986 foreligger det ikke byggetillatelser, tegninger eller annet materiale om huset.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp. Privat septiktank.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, Varmekabler på begge bad og gang i 1 etasje. Varmepumpe og vedfyr i stue. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende naturskjønne omgivelser på idylliske Utsira. Her er det korte avstander til det meste. Spaser til Joker butikk med alt av dagligvarer og en koselig kafe. I tillegg til dette har man skole, barnehage, Sirahallen med svømmebasseng i nærheten. Øya viden kjent for sitt rike fugleliv og gatekunst. En spasertur rundt om på øya er virkelig en opplevelse i seg selv! Ta turen ut og senk skuldrene. Her slapper man virkelig av!

  Adkomst

  Fra ferjeleiet ved Nordvikvågen: Følg veien ca. 550 m, og ta til høyre. Kjør 400 meter og hold til høyre. Boligen kommer på venstre side.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Bnr 139 ligger i område regulert til boligformål. Bnr 82 og 57 ligger i LNF-område med spredt boligbebyggelse (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 1 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 58 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 848 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 643,- pr. 2022. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse
  • På gnr: 26 Bnr 57 der dobbel garasje står, går det en vei til Fyrvegen 52, her er det ikke tinglyst vegrett, men er den eneste veien til eiendommen.
  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Matrikkelbrev for alle 3 tomtene, Byggetillatelse til utviding av garasje datert 27.03.95 Takstrapport datert 31.10.23 og selgers Egenerklæring datert 23.10.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230581
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.