Gamle Syrevegen 91

Karmøy
Prisantydning

3 390 000,-

Solgt
 • BRA274㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1966
 • Omkostninger98 480,-
 • Totalpris3 488 480,-

Vakker enebolig med stor og unik tomt. Nyere dobbel garasje.

Beskrivelse

Boligen holder god standard og er betydelig oppgradert. Boligen ble bygget ut og ombygget i 1997.

Stort overbygg ved inngangen og carport. I 1. etasje er det en innbydende entré/hall med flotte fliser, varmekabler på gulv og lyst malt panel på veggene. Lys og romslig kjellerstue med vedovn. Stuen har laminat på gulv og malt panel på veggene. Romslig bod med stort potensial. Veldig god lagringsplass. Praktisk matbod.

Flott designet trapp som tar oss videre til hovedetasjen. Følger du trappen mot sør kommer du inn til en luftig og lys stue. Stue har flott peis, god takhøyde og store vinduer, som gir god romfølelse. Meget stort og unikt kjøkken/allrom. Kjøkken har lys malt eike kjøkkeninnredning. Innredningen har integrert platetopp med induksjon, stekeovn og mikrobølgeovn. Det er montert oppvaskmaskin og kjøleskap. Veldig god skap og benkeplass på kjøkken. Nyere vedovn. God plass til spisebord samt god plass til sofa og tv. Utgang til terrasse mot øst. Her kan du sitte og nyte morgen kaffi og høre på dyrelivet fra skogen. I Hovedetasjen mot sør har du også stort helfliset baderom med hjørne badekar, wc, dusj og dobbel vask. Fra badet er direkte inngang til boligens hovedsoverom. Her har du også stort walk in closet. Fra hovedsoverom og stue har du utgang til en solrik og varm terrasse mot sør. Utsikt over eiendommen.

I Hovedetasjen mot Nord har du tre romslige soverom i lyse farger. Soverommene er på ca 12 kvm. God gang med skyvedørsgarderobe. God plass til kontor i gangen. Utgang til terrasse mot vest. Du har også baderom/vaskerom som er innredet med wc, vask i seksjon og dusj.

Dobbel garasje som ble bygget i 2020, her er det også installert el-bil lader. Tidligere garasje i boligen er nå omgjort til bod.

Detaljer

Eneboligen med kjeller og hovedetasje som inneholder: Kjeller: Entrê/gang, gang, kjellerstue, bod, matbod, utvendig bod Hovedetasje: Gang, bad, vaskerom/bad, soverom, soverom 2, soverom 3, soverom 4, stue/kjøkken og stue. Dobbel garasje. Bod. Bod nord i hagen.

Bygningsinformasjon

Grunnmur med betongblokker med utvendig puss. Bindingsverkskonstruksjon og liggende bordkledning. Undertak av sutaksplater, taket er tekket med betongtakstein.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad TG3 og TG2 på tilstandsrapporten: TG3: *Utvendig vinduer: Ett vindu i stue har punktert glass. Ett vindu i utvendig bod har knust glass.

TG2: *Utvendig: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Vinduer med enkle glass og lite vindu på bad har rust på utvendige beslag. Ett takvindu på kjøkken har merke etter fukt på en side. Dette var tørt på befaringsdagen. Terrassedør har punktert glass. Det er påbegynt råte i ender på terrassebord i området under terrassedør på kjøkkenet. Ett terrassebord er knekt. Mangler beslag i overgang mellom terrassebord og vegg. Veggen er vanskelig å vedlikeholde bak terrassebord.

*Innvendig: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Eier opplyser om at det ligger håndløper lagret på loft. Malte formpressede dører og trefyllingsdører.

*Våtrom Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet er plassert i våtsonene til dusj og badekar. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj og badekar. Høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Ca 4 mm høydeforskjell mellom topp slukrist og topp flis ved terskel til dør. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er ingen synlig mansjett i klemring til sluk. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

*Våtrom Vaskerom/bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dør er plassert i våtsone til dusj. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj. Mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er 20 mm høydeforskjell mellom topp slukrist og topp gulvbelegg ved terskel til dør. Terskel på gulv til dusjhjørnet vil hindre vann på utsiden av dusj i å kunne renne til sluk. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på sluk og membranløsningen. Blandebatteri til utslagsvask gir ikke varmt vann. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

*Tomteforhold: Mer en halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak: *Loft: Det er registrert sympton på aktivitet fra skadedyr. Registreres moderate mengder spor etter stripet borebille (mott) i bord som har vannkant på plassbygde takstoler. Usikker om det er aktivitet.

*Innvendig: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. 16.2 vekt-% fukt i vegg mot øst i bod. Mellom 16-19.5% vurderes som fuktig, som gir fare for muggdannelse og stripet borrebille (mott)

*Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vann og avløpsledninger.

*Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 78 kvm 1. etasje: 196 kvm Primærrom Kjeller: 44 kvm Entrê/gang, Gang, Kjellerstue 1. etasje: 196 kvm Gang, Bad, Vaskerom/bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Stue/kjøkken, Stue Sekundærrom Kjeller: 34 kvm Bod, Matbod, Utvendig bod

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann med privat stikkledning og avløp via septiktank.

Oppvarming

Elektrisk, varmepumper og vedovner. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger landlig og fredelig til på Gamle Syrevegen, med umiddelbar nærhet til Skudeneshavn sentrum. Eiendommen ligger veldig nært til både barnehage, skole og dagligvare. Eiendommen er svært kjekk for barnefamilier eller personer som er ute etter en rolig eiendom, men fremdeles ligger sentrumsnært. Eiendommen har et stort og "fritt" areal til lek, moro og hyggelige stunder. Man er på mange måter i sitt eget "paradis" på denne tomten hvor en glemmer alt det hverdagslige stresset. Fra tomten i nord går det sti til barnehagen. Fra hagen i øst går det pen tur sti opp i skogen som er fint laget til.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område avsatt til fremtidig boligbebyggelse i kommuneplan. Det må derfor påregnes bebyggelse på ubbeygd areal rundt eiendommen i fremtiden.

  • kr 3 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 98 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 488 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 058,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, slam, renovasjon, feiing, eiendomsskatt og annet. Kommunale avgifter an variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 808 411,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 18.03.23, grunnkart og selgers Egenerklæring datert 17.03.23 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Aud Mona Are Aase
 • Oppdragsnummer: 01230093
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.