Gange-Rolvs gate 16

Haugesund
Prisantydning

4 890 000,-

 • BRA243㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1917
 • Omkostninger136 070,-
 • Totalpris5 026 070,-

Sjelden mulighet - Stor villa(1917) på Hauge- Nyrenovert kjeller- Barnevennlig beliggenhet i blindgate!

Beskrivelse

Velkommen til Gange-Rolvs gate 16, en stor & flott sentrumsvilla beliggende i rolig blindgate.

Boligen er innredet over fire etasjer og inneholder; Kjeller med gang, bad, kjellerstue, 2 stk soverom/disp og et teknisk rom. (Kjeller er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold)

1.etasje med entré, gang, bad, spisestue, stue og kjøkken.

2.etasje med gang, 4 stk soverom, bad og kott.

Loftsetasje med 2 pikeværelser og bodarealer.

S T A N D A R D; Flislagt entré/vindfang med tilstøtende gjeste-bad. Her er det fliser i gulv og vegg. Gulvstående toalett, dusjnisje og vask i seksjon. Varmekablene her er trolig defekte.

Trappegang med tilkomst til kjøkken, stue, kjeller og 2.etasje. Merbau parkett i gulv og malt panel i vegg. Downlights i taket.

En stor, lys L-formet stue. Her har du rikelig med plass til flere sitte- og spisegrupper. Store vindusflater og god takhøyde, sørger for en god romfølelse. Det ble i 2016 installert både varmepumpe og ny peis. Stuen har flere detaljer som taler for boligens alder. Deriblant brede, herskapelige profilerte lister og rosett i taket, blyglassvindu og karnapp. (vinduet i karnapp er nytt i 2021). Utgang til terrasse i god størrelse fra spisestuen. Her er det trapp ned mot hagen, som ligger vest på tomten.

Kjøkkenet ble fornyet i 2020. En innredning med mye skap- og benkeplass! Det er fliser over benkeplaten. Integrert stekeovn og oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap. Parkett i gulv, malte vegger og flotte profilerte lister og downlights i taket.

I boligens andre etasje er det hovedsakelig malte tregulv, panel/tapet og malte vegger. I trappen ble det i 2020 satt inn en varmepumpe.

Totalt fire soverom i boligens andre etasje. Hovedsoverom i god størrelse med utgang til vestvendt luftebalkong, et soverom med walk-in garderobe rom og et soverom med mye lagringsplass i plassbygd garderobeskap.

Flott bad renovert i 2016. Her er det svart belegg og varmekabler i gulvet og baderomsplater på vegg. Dusjnisje, badekar, vegghengt toalett, vask i seksjon og opplegg til vaskemaskin. Downlights i taket.

Trappen går videre opp til et stort loft, som er et eldre tørkeloft. Her har du mye lagringsplass og 2 rom som antageligvis er tidligere pikeværelser. Kommunen har ikke bygningstegninger over loftsetasjen, megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt/godkjent innredet opp mot de faktisk forhold.

Kjeller fremstår i stor grad som ny og er i stor grad total renovert og innredet i 2022. Innredning i kjeller avviker fra mottatte bygningstegninger og er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold. Kjelleren er ifølge selger isolert med 10cm isolasjon i tak og i vegg mot grunnmur.

Lys og fin kjellerstue, i god størrelse. Det er opplegg til et kjøkken og det er satt inn kjøkkeninnredning. God plass til større spise- og sittegruppe.

To disponible rom, benyttet som soverom og medierom. Begge i gode størrelser.

Fint og moderne bad, nytt i 2022. Her er det fliser og varmekabler i gulvet og baderomsplater på vegg. Mosaikkfliser i dusjsonen, vegghengt toalett og vask i seksjon.

En stor gang med fliser og varmekabler. Her er det også bi-inngang/ytterdør til kjeller. Generelt god plass til oppbevaring.

Teknisk rom med VVs, rør-i-rør og sikringsskap for kjelleren.

Sammendrag av boligens tilstand:

TG3 - Store eller alvorlige avvik:

Utvendig - Utvendige trapper Det er ikke montert rekkverk.

Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold Vurdert som en normal enebolig, men brannslukker trenger service eller bør skiftes.

TG2 – Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig - vinduer Trevirke i vinduene har stedvis høyt fuktnivå.

Utvendig - dører Alder på terrassedøren tilsier generelt at den er moden for utskiftning.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverk fremstår som noe slitt. Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet.

Innvendig - Pipe og ildsted Pipevanger er ikke synlige.

Innvendig - Rom under terreng Etablering av kjeller fraviker byggeforsk sitt datablad.

Innvendig - Krypkjeller Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.

Innvendig - Innvendige trapper Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig - Innvendige dører Enkelte dører har behov for justering.

Våtrom - Overflater gulv - bad Ved døren er det synlig membran som må monteres skikkelig.

Våtrom - Ventilasjon - bad Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. Gjeldende forskift.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg Det er sikringsskap på teknisk-rom i kjeller og i kott i 2.etasje

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser.

TG2 – Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak -Taktekking -Nedløp og beslag -Veggkonstruksjon -Takkonstruksjon/loft -Innvendige overflater -Overflater bad -Overflater gulv bad -Sluk, membran og tettesjikt bad -Vegger og himling bad -Overflater og innredning kjøkken -Terrengforholde

Bruksareal per etasje

Kjeller - 62 kvm 1.etasje - 81 kvm 2.etasje - 78 kvm Loft - 22 kvm

Bygningsinformasjon

Utvendig er østsiden av boligen malt i 2020, resten ble malt i 2021.

Bygningstegninger fra 1915 viser at boligen opprinnelig var innredet som en tomannsbolig. Boligen er i dag registrert som enebolig i matrikkel.

Innredning i kjeller avviker fra mottatte bygningstegninger og er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold.

Kommunen har ikke bygningstegninger over loftsetasjen, megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt/godkjent innredet opp mot de faktisk forhold.

Primærrom

Kjeller - Gang, bad, kjellerstue, 2 stk soverom. (Kjeller er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold) 1.etasje - Entré, gang, bad, spisestue, stue og kjøkken. 2.etasje - Gang, 4 stk soverom og bad.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmepumper, varmekabler og vedovn. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral beliggenhet i et av byens mest attraktive boligområder. Herfra er det gangavstand til 'alt' - skoler, barnehage, badeplass, kiosk, butikk og sentrum med alle fasiliteter.

  Adkomst

  Følg Havnaberggaten og ta inn Gange-Rolvs gate. Følg veien til en får boligen på venstre side. Hus nummer 16.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  Området ligger innunder kommunedelplan for Haugesund sentrum 2022, ID: RL1700.

  Samt, reguleringsplan med ID: RL1196, hvor deler av eiendommen er regulert til vei(eksisterende).

  • kr 4 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 122 250,-
  • kr 136 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 026 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 562,- pr. 2021. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, feiing og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 787 845,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.09.2022 og selgers Egenerklæring datert 27.09.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. okt. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-22-00199
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.