Gismarvikvegen 632

Tysvær
Prisantydning

3 990 000,-

Solgt
 • BRA107㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1962
 • Omkostninger113 480,-
 • Totalpris4 103 480,-

Nydelig fritidseiendom til Førresfjorden med strandlinje, hytte, anneks og naust med kai og molo.

Beskrivelse
 • Hytta er nymalt.
 • Annekset er nymalt.
 • Utvendige stikkontakter på hytta.
 • Sikringsskap med automatsikringer.
 • Altibox
 • Sanfiltergrøft av lecakuler og skjellsand som vannet fra vasker og dusj samt pissoar går til. Dette er ikke godkjent utslipp i følge Tysvær kommune. Men selger opplyser at dette ble utført før 1972. Det fremgår av forurensingforskriften §12-16 at anlegg etablert før 1972 er lovlige selv om de ikke har tillatelse.
 • Skåregaten Mur og Bygg AS utførte påbygg av hytta mot sør. Dette ble utført i 2005. Megler har kopi av tegninger. Stemplet av teknisk styre i kommunen og datert i 2003.
 • Veirett er tinglyst og datert 1974 med dagboknummer 8270.
 • Privat brønn ved porten til inngangen til eiendommen. I følge selger er det ikke utført test, men vannet smaker godt og er luktfritt. Brønnen har ikke gått tom.
 • Cinderella forbrenningstoalett.
Detaljer

HYTTE: Rundt nesten hele hytta kan man gå på enten skiferplatting eller treterrasse. Plen mot vest.

Inngang til vindfang med fliser på gulv, panelte vegger og tak.

Soverom med heltre gulv, panel på vegger/tak, køyseng og rullegardin i vindu.

Stue/kjøkken med åpen løsning. Det er heltre gulv og panelte vegger. Kjøkkeninnredning av heltre med laminatbenkeplate og skaper både over og under benkeplata. Halvannen nedfelt vask i benkeplata. Kjøleskap og komfyr medfølger. Skyvedør ut til terrassen. I stua er det både varmepumpe, Jøtul vedovn og åpen peis. Stort vindu i stua mot utsikten med sprosser på utsiden.

Mellomgang inn til påbygget soveromsavdeling med bad. Gangen har heltre gulv og panelte vegger/tak.

Soverom med køyseng, heltre gulv og hvitbeiset panel på vegger og tak.

Dobbelt soverom med dobbeltseng, heltre gulv, panelte vegger/tak, trippelt garderobeskap og utgang til terrassen også her fra soverommet. Direkte inngang fra soverommet til badet.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, panelte vegger, dusjkabinett, Cinderella toalett, dobbel servant og fastmonterte hyller.

Terrassen er romslig og er rett utenfor stua/kjøkkenet og soverom. Litt smalere terrasse på fremsiden av hytta med adkomst til utvendig bod med inngang fra terrassen. Boda har panelte vegger og heltre gulv. Tretrapp ned til hagen herfra. På sørsiden av hytta er det også en nokså stor treterrasse som er fint innfelt i berg. Herfra går det terrasse rundt baksiden av hytta. På baksiden er det både en liten verktøybod (provisorisk oppført og ikke omsøkt godkjent) og ei bod med pissoar og vask som har avløp direkte i sandfiltergrøft på nedsiden av hytta. Boda med pissoar har hvitmalte vegger og hvitmalt heltre gulv.

ANNEKS: Frittstående og nymalt anneks med egen terrasse på to sider av annekset. Annekset består av et rom med støpt skifergulv, gulvet har sluk, og det er køyseng med dobbel seng nede og enkel oppe. Panelovn.

NAUST: Fra nederste del av plenen går det en lett sti ned mot tretrapp siste stykket ned til naustet. Naustet er bygget på grunnmur av Leca. Denne har sprekker. Støpt kai bygget på steinfylling med gode dybdeforhold. Elektrisk kaikrane på kaien for å heise båter/scooter opp og ned.

Foran åpningen til naustet er det flat platting med nedstøypt naturstein. Naustet har dør i bakkant og dobbel port i front. Støpt gulv inni naustet og to vinduer for dagslys. Lagringsmulighet på et lavt bøteloft.

Molo med skjermet båtplass mellom moloen og kaien til naustet. Moloen er godkjent. Stor sprekk i muren på moloen.

Naustet har liggende og stående trekledning og har metallplater på tak.

Bygningsinformasjon

Grunnmur i betong og stein. Krypkjeller. Veggene i trekonstruksjon med utvendig trekledning. Mursteinspipe. Taket er tekket med stål/aluminiumsplater med taksteinmønster.

Vinduene i naustet er ikke omsøkt godkjent. De godkjente tegningen av naustet viser ingen vinduer.

I tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven fremkommer følgende TG3 avvik: - Avtrekk kjøkken: Det mangler ventilering. Det er ikke montert vifte over komfyr. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Branntekniske forhold: Det mangler brannslukker. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. TG pga fall og nærhet til terreng på oppsiden.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Loft/takkonstruksjon. - Krypkjeller. - Sluk, membran og tettesjikt. - Avløpsrør. - Drenering.

TG 2 avvik som kan kreve tiltak: - Veggkonstruksjon: Kledning på stue m.m., er av en alder og kvalitet som gjør at den er i sluttfasen på forventet levetid. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Vinduer: Enkelte vinduer har noe mindre kondensmerker, men det er ikke registrert fukt på befaring. Vindu i gang har sprekk i glasset. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Dører: Skyvedør i stue har noe fuktskader og punktert glass. Dører bærer generelt preg av naturlig elde og slitasje. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Balkonger, terrasser og rom under terreng: Bjelkelag er noe underdimensjonert, men det er ikke registrert at dette er et problem. Terrasse bærer noe preg av naturlig elde, men er velholdt. - Utvendige trapper: Trapp og rekkverk holder ikke dagens standard. Rekkverk er i tillegg løst. Trapp ved naust er noe -u-fagmessig utført, men trapp fungerer greit til sitt bruk. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Pipe og ildsted: Det er ikke brannplate på gulv foran peis. Ovn, peis og pipeløp bærer preg av naturlig elde og slitasje. Innvendige dører: Varierende alder og kvalitet på dørene. Dørene bærer preg av naturlig elde og det er registrert bruksmerker m.m. - Bad: Fliser på gulv, men disse mangler fall. Ikke mulig å inspisere sluk. - Sanitærutstyr og innredning på bad: TG pga normal elde og slitasje. - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer. Inntak er skrusikringer. Kontroll anbefales. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Større sprekk ved trapp på nordsiden. Muren under påbygget virker eldre enn påbygget. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. TG pga manglende dokumentasjon på vann og manglende avløp. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Taktekking, nedløp og beslag, overflater, etasjeskille/gulv mot grunn, radon, overflater på bad, overflater og innredning kjøkken, vannledninger og varmtvannstank.

Primærrom

Fritidsbolig Bruksareal 1. etasje: 72 kvm Entrè, 3 soverom, stue/kjøkken, gang, bad og 2 utvendige boder. Primærrom 1. etasje: 67 kvm Entrè, 3 soverom, stue/kjøkken, gang og bad.

Naust Bruksareal 1. etasje: 27 kvm Naust

Anneks Bruksareal 1. etasje: 8 kvm Bod.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det ble gitt igangsettingstillatelse til påbygg datert 15.12.2003. Påbygget er på ca. 20 kvm og består av toalett, soverom og bod. Ferdigattest foreligger ikke.

Vedtak i kommunen omhandler løyve til oppføring av molo. Vedtaket er datert i 2004. Moloen er tillatt som 2 meter brei og 10 meter lang. Det foreligger ikke ferdigattest.

Vedtak i Tysvær kommune med saksnummer 248 datert 1973 der naustet ble godkjent oppført og fikk unntak fra strandsonens bestemmelser. Gjerder er ikke tillatt oppført ved naustet. Det foreligger ikke ferdigattest.

Anneks er registrert i kommunen som redskapsbod. Ferdigattest foreligger ikke.

Adgang til utleie

Kan fritt leies ut eller ikke, helt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk
 • Privat vann er innlagt fra privat brønn som står på eiendommen 61/3. Dette er en tinglyst rettighet.
 • Sanfiltergrøft av lecakuler og skjellsand som vannet fra vasker og dusj samt pissoar går til. Dette er ikke godkjent utslipp i følge Tysvær kommune. Men selger opplyser at dette ble utført før 1972. Det fremgår av forurensingforskriften §12-16 at anlegg etablert før 1972 er lovlige selv om de ikke har tillatelse.
 • Eiendommen har ikke avløp eller septiktank, men Cinderalla toalett (forbrenningstoalett).
Oppvarming

Vedovn, åpen peis og varmepumpe i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Nydelig usjenert beliggenhet helt i sjøkanten, med kjekk strandlinje med berg, kai/brygge/molo med naust og gode solforhold i vakre Gismarvik. Lun plassering på hytta.

  Sjøeiendom mot vest med ca. 35 meter strandlinje. Eiendommen ligger til Førresfjorden, hvor en har alle muligheter til å utøve blant annet sjøsportaktiviteter og fiske. Eiendommen ligger i attraktive Gismarvik med kun en liten kjøretur fra Haugesund sentrum og veldig sentralt sjøveien fra Førresfjorden, Røyksund/Fosen, Kopervik, Førlandsfjorden, Nedstrand, Sjernarøyene m.m. Området byr på gode turmuligheter til sjøs og til lands. Det er gode fiske- og fangstmuligheter rett utenfor døren. Blant annet krabbe og hummer i store mengder. Kun ca. 22 km kjøretur til Raglamyr. Kort vei til Norges eldste landhandel (matbutikk) i Slåttevik, tunell til Karmøy og Helganes flyplass, kort vei til Arsvågen med ferjeløp til sørfylket.

  Adkomst

  Fra T forbindelsen tar man 2. rundkjøring til høyre inn Gismarvikvegen. Herfra er det ca. 6 km til man tar av til venstre. Her er det skilt med husnummer i avkjørselen. Fra avkjørselen følger man veien til høyre med en gang ca 250m og tar da av til venstre. Følg så veien ca 70m og parker på parkeringsplassen like ved hytta.

  Regulering

  Kommuneplanen gjelder og eiendommen er regulert til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.

  Det er igangsatt arbeid med planlegging for ny reguleringsplan for CO2 terminal Haugaland Næringspark og CO2 rørledning. Denne planen har Id 202301.

  • kr 3 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 113 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 103 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Det er ingen kommunale avgifter på eiendommen per dags dato. Det betales renovasjon til Him. Fritidsabonnement kr 1878,-

  Ligningsverdi

  kr 191 595,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 13.06.23 og selgers Egenerklæring datert . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230247
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.